Паническо разстройство - 51

• 39 157
  • 765
  •   1
Отговори
# 420
Скрит текст:
Някой с идеи как да пия флуанксола?
Сутрин 1 и вечер 1 хапче, такава ми беше схемата, ама го сменихме с олфрекс че от флунаксола ми извърташе главата чак..
на мен ми беше сутрин половин вечер едно, шест дни така, после десет дни по едно и сутринта и вечер. Но се пият кратко  време. Помогна ми, като ги спрях страховете се върнаха, но само за няколко дни и отшумяха. Докторът каза, че е от спирането и да не се притеснявам, че ще отшумят. Така и стана. Но най-добре  е да си ти каже доктор, те се пият по схема и се спират май така. Да не си правим свободни съчинения. Изхвърлих рецептата, там ми пишеше схемата.
А аз ги пих 3 години. Направо се ужасявам какво може да съм си докарала. И сега направо се втрещявам пак да ги започна. По 1 т/ден.

Георги, под няма да ми дреме, да разбирам, че няма да знам къде се намирам?
нищо не си си докарала. Няма страшно.
 За тези които четат страничните ефекти в листовките-това,че ги пише не означава, че непременно ще  трябва да се проявят. Не четете. Щом доктора ги е изписал, значи трябва да ги пием. Разберете, че всичко идва от мозака ни, ние сами търсим под вола теле, аз мога за себе си да кажа, че се втурачвам толкова много понякога, че си се смея на себе си. Нищо ми няма, а търся нещо да ми има.Просто мозъка ми дава грешни сигнали и само тичах по доктори от страх. Сега се оправих, по добре съм, гледам да не си обръщам много внимание на тия мисли... Здрава съм физически, само трябва да овладеят хипохондрията. Дано се оправите всички приятели, толкова е хубав живота, всеки ден смеха на децата, слънцето, вятъра, красиво е!!! Да се радваме на живота, да гребе с пълни шепи... Че и без тва дните се нижат бързо бързо и времето си лети, а ние губим ценно време заради болните си мозъци... А всъщност сме здрави и ще живеем....

На думи е много просто, но реалността е на друго ниво, аз преживявам ужаси почти всеки ден, но от време на време и аз се радвам на живота, и си мисля че ще се оправя, дано да е така 10 месеца страдание всеки ден, най много да ми е спокойно 3-4 пъти в месеца.

# 421
Здравейте! Включвам се в групата с идеята да обменим опит и да се убедя, че не съм сама!
Официално не знам от какво страдам, но периодично изпитвам ужасяваща тревога и страх, които се появиха след стресова ситуация в семейството! От 2015 г. периодично през около 6-9 месеца се налага да прибягвам до 1/2 таблетка антидепресант Золофт.
Не ме притеснява това, че пия лекарства, а факта че искам второ дете, а с тези състояния е изключено това да се случи!
Познавате ли някой, който е пил такива АД по време на бременност?
Предварително благодаря!

# 422
Здравейте,
Как мислите, дали е възможно в следствие на тези състояния (тревожност в случая) да се поддържа повишено кръвно налягане (около 135/85)? Също така имам нещо като замаяност (супер лека), която ме кара да се чувствам супер странно.
Интересното е, че като го меря легнал е в нормалните граници - 125/80, но като съм седнал е почти винаги над 130/80.
Преди това никога не съм имал проблеми с кръвното или с тревожност - всичко стана след като изкарах този Ковид миналото лято...
Георги, като човек, който е доста запознат с тези състояния какво мислиш по въпроса?

# 423
Здравейте. Като съм пила няколко дни атаракс преди лягане, трябва ли схема за спиране, или просто мога да не го пия?

# 424
Да и замаяност и кръвно са от тревожността.
Диди, имам клиентка която точно със золофт забременя и роди. Дават го по безвреден. Но питай пак пси.

# 425
didi аз бях с много тежка тревожност преди втората бременност заради няколко аборта, пиех само ривотрил, не и АД тогава, но то си е пак опасна работа - даже е и по-сериозно и като забременях го спрях.
Не искам да те лъжа, трудно беше, но когато искаш дете, просто няма как.
Цялата бременност бебето "умираше" и аз "умирах" постоянно с него, ами да ти кажа -не стана така. Хубавото е че не се случват тези неща, които ние си мислим, че ще станат / то и затова се нарича тревожност/.
Аз искам да пиша нещо и да споделя, но е дълго и ще отнеме време. По повод тези ни състояния и мои разсъждения кое ги провокира и отключва ... ама друг път.

# 426
Здравейте,
Как мислите, дали е възможно в следствие на тези състояния (тревожност в случая) да се поддържа повишено кръвно налягане (около 135/85)? Също така имам нещо като замаяност (супер лека), която ме кара да се чувствам супер странно.
Интересното е, че като го меря легнал е в нормалните граници - 125/80, но като съм седнал е почти винаги над 130/80.
Преди това никога не съм имал проблеми с кръвното или с тревожност - всичко стана след като изкарах този Ковид миналото лято...
Георги, като човек, който е доста запознат с тези състояния какво мислиш по въпроса?
Няма нищо. И 140/90 е в нормите все още. Психогенно кръвно не е проблем. По време на паника до 200 може да иде. При дълга тревожност е нормално да е повишено. Това е адреналин все пак. Проблем е ако не се повишава обаче... Тогава има вече проблем с бъбреците.

# 427
Здравейте,
Няма нищо. И 140/90 е в нормите все още. Психогенно кръвно не е проблем. По време на паника до 200 може да иде. При дълга тревожност е нормално да е повишено. Това е адреналин все пак. Проблем е ако не се повишава обаче... Тогава има вече проблем с бъбреците.

Ясно. Значи чакам Есциталопрамът да си свърши работата и не се филмирам излишно. Странното е, че вече го пия 2 месеца и 1 седмица и имам тревожност ежедневно. Но ще му дам шанс до 3тия месец преди да говоря с лекаря за смяна на лекарството, ако няма ефект до тогава.

# 428
Здравейте! Включвам се в групата с идеята да обменим опит и да се убедя, че не съм сама!
Официално не знам от какво страдам, но периодично изпитвам ужасяваща тревога и страх, които се появиха след стресова ситуация в семейството! От 2015 г. периодично през около 6-9 месеца се налага да прибягвам до 1/2 таблетка антидепресант Золофт.
Не ме притеснява това, че пия лекарства, а факта че искам второ дете, а с тези състояния е изключено това да се случи!
Познавате ли някой, който е пил такива АД по време на бременност?
Предварително благодаря!

Аз не мога да ти дам отговор, но мога да ти кажа, че точно за това се спирах дълго време да пия АД докато нещата не станаха непоносими .. Имам 1 детенце 💙 ...от 3 месеца съм на АД и аз също искам 2ро дете ,но се притеснявам страшно много от приема по време на бременността, тъй като ме е и страх от това как ще понеса спирането на АД ,но дойде ли време живи и здрави  ще стискам зъби.Успех!

# 429
Есцитилът действа мн добре в комбинация с флуанксол. Ти приемаш ли антипсихотик?

# 430
И е добре да не си правите илюзии, че с АД ще изчезне напълно всичко, защото това е грешно. АД дава някакво спокойствие за преодоляване, но сам по себе си не спира паниките.

# 431
Есцитилът действа мн добре в комбинация с флуанксол. Ти приемаш ли антипсихотик?

Не, изписан ми е само Есциталопрам (Есцитил). След като отключих тази тревожност след Ковид-а ми помогна - след 3 месеца горе-долу се поуспокоих доста и изчезнаха повечето симптоми (остана само едно сърцебиене, но рядко). Но понеже ми го беше изписал невролог първоначално, го спяхме твърде рано (така излиза поне), защото всичко се върна след 2 месеца.
Сега ще внимавам много със спирането, като се стигне до там. Но явно при мен действа бавно, така като гледам след 3тия месец. Забравих да спомена, че съм на 10 мг.
Георги,
Аз съм далеч от мисълта, че хапчетата ще решат проблема на 100%. Лошото при мен е, че всичко започна след този тъп Ковид, без да съм имал каквито и да е било проблеми преди това и нямам никаква идея в какво да търся причината?
Единственото, което ми идва на акъла е този стрес покрай цялата работа с вируса и изолацията...

# 432
Ясно. Значи чакам Есциталопрамът да си свърши работата и не се филмирам излишно. Странното е, че вече го пия 2 месеца и 1 седмица и имам тревожност ежедневно. Но ще му дам шанс до 3тия месец преди да говоря с лекаря за смяна на лекарството, ако няма ефект до тогава.
При мен есциталопрамът имаше същия ефект - постоянно нервно напрежение и тревожност. Издържах го един месец и повече не можах. Лекарят ми го смени. Не знам защо така, но изобщо не ми понесе този есциталопрам. Ако и на вас не ви понася, не чакайте толкова много. За един месец си проличава дали работи или не.

# 433
  • София
Здравейте,

Георги ти ме разби направо. Моето и при най-силните ПА не мърда нагоре. Винаги  съм  била с ниско и  виждам голям зор да го вдигна до нормални  стойности. И в същото  време до сега никога не съм имала проблем с бъбреците.
Направо ме вкара във филм, ще има да го мисля сега. Satisfied

# 434
Опелче, чакам с нетърпение да мапишеш предположението от какво се "отключва" според теб❤️😁

Общи условия

Активация на акаунт