Паническо разстройство - 51

• 39 023
  • 765
  •   1
Отговори
# 570
А при които има чувство за недостиг на въздух от какво ви се повлиява? На мен от време на време ми се появява, но не в пристъп на тревожност, а просто така и седи по няколко дни. Уж не мога да си поема хубаво въздух, а действително се оказва, че мога. Ходил съм на лекар в такива моменти и ми казват, че дишам нормално, а аз усещам че не е така, все едно нещо ме стяга. Не знам.

# 571
Вчера и днес си меря кръвното с механичен и електронен апарат.
С механ. 160/100
С ел. 130/85

Триста пъти мерих, така и не можах да разбера колко е действително.
Електронният е нов и го вкл. на ток, не е от батериите.

Есен, и аз имам моменти на слаб пулс, не го хващам на механичния, затова купих и електронен.

# 572
Здравейте, дълго  време нямах симптоми или поне бяха възможни за овладяване, но днес за пореден път ме порази тревожността, цяла нощ не спах сърцебиене и накрая повръщане, при мен при.силна тревожност е неминуемо без повръщане в момента се чувствам като парцал, нямам желание за нищо, не съм яла  абсолютно нищо пък и нямам желание

# 573
А при които има чувство за недостиг на въздух от какво ви се повлиява? На мен от време на време ми се появява, но не в пристъп на тревожност, а просто така и седи по няколко дни. Уж не мога да си поема хубаво въздух, а действително се оказва, че мога. Ходил съм на лекар в такива моменти и ми казват, че дишам нормално, а аз усещам че не е така, все едно нещо ме стяга. Не знам.
При мен се повлиява (много леко) от излизане на чист въздух/отваряне на прозорец и пр. и ако съм легнала - да стана и да се раздвижа. Ако започна да дишам дълбоко има ефект за няколко секунди, после става по-зле. При мен се появи преди година и десет месеца и е постоянно, никога не минава.

Елинор, при мен това със слабия пулс също е след този изключителен стрес, след който е и горния проблем. И преди се е случвало след стрес, но е отминавало веднага, а сега остана за постоянно и не знам как ще живея така - няма как. Вероятно от там ми идва постоянната липса на сили. Сега каквото и вълнение да имам - не мога да си усетя ударите на сърцето - не знам дали това означава, че кръвното ми не може да се вдигне дори от адреналин.
За апаратите знам, че механичния е най-точен. За електронните - моя е някакъв много стар, само с батерии, за китка, често дава грешка, много различни стойности и т. н. Мислех да купувам Сендо (твоя какъв е?), но ти май ме отказа Smile

# 574
Есен, на колко си години.
Аз съм като теб, нямам никакви сили, при мен вече 5г, но започна като влязох в критическата.
Даже на работа не мога да ходя. При теб защо нямат избор? Не разбрах.
На 30 съм.
Нямат избор, защото им трябва човек с диплома като моята, а съм от не голям град и много трудно ще намерят друг. Аз просто не мога да си позволя да не работя. Работата ми включва и физическа дейност, макар и много лека. Но за мен всякакъв вид труд ме прави неконкурентна като се чувствам зле.
Аз нямам подкрепа, от близки само обвинения как си търся болести, оправдания, как всичко зависело от мен и т. н. От колегите първо криех (мислеха ме просто за мързелива и разсеяна), но после се наложи да разкажа на някои, нали трябваше и да излизам, за да ходя по лекари и изследвания - същите коментари, особено като ме питаха накрая какво стана и откриха ли ми проблем.

При мен проблемът е усещане за непълноценно дишане (все едно въздуха е застоял) - това е абсолютно постоянно. Ако съм сред природа има леко подобрение, но е нормално, все пак повече кислород. Много често (почти всеки ден) - притискане в областта на диафрагмата и на трахеята, оттам и гадене, без повръщане, но персистиращо. Също постоянно нисък пулс и ниско кръвно. Кафета, много солени храни, физическо натоварване - не оправят положението, дори става по-лошо - пулса пак е слаб, само се учестява, но налягането не може да се вдигне. Пробвах да бягам като имах така много слаб пулс и ме заболява сърцето. Явно нещо му пречи да се нагажда налягането. Казвали са ми за спазми на кръвоносните съдове че имам по принцип, защото при студ се провокира изведнъж да ми стане ужасно студено, като нито е толкова студено реално, нито пък човек "изстива" за една секунда буквално. Освен ако не се случва нещо с кръвообращението.

Да добавя: По-нагоре бях писала, че нямам нормален апарат за кръвно, но имам механичен (които нали уж са най-надеждни), но не мога да си чуя пулса на слушалката. Сега реших да го измеря в момент, в който не се чувствам много зле. И го изкарах 80-85/40... Не знам възможно ли е... И когато съм най зле да е по-ниско?! На лекар като съм са ми казвали 110/70, но аз там съм с адреналин на абсолютен максимум (имам уникална фобия от тях).
Аз не видях някъде какви медикаменти се приемат? Щото не виждам нищо особено тук, освен нелекувана тревожност.

# 575
Не приемам никакви медикаменти.
Нямам тревожност, само недостиг на физическа енергия за елементарни неща. И търся причината.

# 576
Какви билкови или не билкови хапчета/капки пиете,когато ПР ви държи през целия ден ? Поне да облекчи малко симптомите.

# 577
За билкови съм чула за Алора и отделно жълт кантарион,  не съм ги пила иначе.
Аз съм доволна на този етап от Флуанксол,  като да спомена, че до преди 1 година пиех и АД Ципралекс

# 578
Какви билкови или не билкови хапчета/капки пиете,когато ПР ви държи през целия ден ? Поне да облекчи малко симптомите.
Алора, мента глог валериана, чай от жълт кантарион, чай от лавандула.

# 579
Нямам тревожност, само недостиг на физическа енергия за елементарни неща. И търся причината.
A откъде знаеш, че няма тревожност при мозъка? Депресия като диагноза също много прилича на описаното. Вегетативната дистония има много лица, така че всичко е възможно.

# 580
Елица ти колко флуанксол приемаш сега?
Общо колко време го пиеш?

# 581
За билкови съм чула за Алора и отделно жълт кантарион,  не съм ги пила иначе.
Аз съм доволна на този етап от Флуанксол,  като да спомена, че до преди 1 година пиех и АД Ципралекс
Преди ми бяха изписали Золофт пих го около година и го спрях . Това пак ли е  АД

# 582
Да, золофт е АД.
Цвети как си?
Тревожност и депресия вървят ръка за ръка. Аз понякога даже не мога да ги различа кое повече ме тормози..

# 583
Да, золофт е АД.
Цвети как си?
Тревожност и депресия вървят ръка за ръка. Аз понякога даже не мога да ги различа кое повече ме тормози..

Благодаря, горе-долу съм добре, справям се. Simple Smile

# 584
A откъде знаеш, че няма тревожност при мозъка? Депресия като диагноза също много прилича на описаното. Вегетативната дистония има много лица, така че всичко е възможно.
Нищо не знам.
Само това, че вече почти две години буквално "избутвам" всеки ден. Опитвам да повлияя на нещата от психологическа гледна точка, но безуспешно. Последната ми надежда беше, че изследванията или ще открият причината, или като ми кажат, че всичко е наред - това ще промени нещо, но няма такова нещо.
Все по-ясно ми е, че няма да изчезнат физическите усещания, въпросът е как да се науча да живея с тях.

Общи условия

Активация на акаунт