ОСМИ клас 2021/2022: Учебната година предстои, нека по вода да им върви!

• 35 688
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
Десем, ако е за нивата. Почват от А1, после А2 и до края на годината трябва да покрият В1. При каката успяха.

До края на 8. клас в МГ Варна взеха B1.1
B1 започват сега в 9. клас. Няма обявен друг учебник. За 4 часа седмично, предполагам само по него ще учат. Все пак не са ЕГ!

# 256
Не вярвам аз да ги пускат децата скоро.

# 257
  • София
За учебниците по НЕ: Трябваше ми някакъв ориентир, че разчитам основно на карта, а ако се събират пари на РС, няма да ми е от полза Joy
(Баткото беше РИЧЕ с езиков час = свободен, а девойката ще е ИИЧЕ)

Дидева, явно са седнали двамцата и са спретнали една обща заповед.

# 258
  • София
Хелоу, момичета! Дано да попаднат на сплотен клас и вдъхновяващи учители, дано им се даде шанс да се опознаят лице в лице, а не зад монитора - другото ще се нареди, силно се надявам Hug

Olive, утре, ако успееш, ще се радвам да се видим, дори и за 5 минутно запознанство Kissing Heart Ако има и други - да дадат знак.

Аз вчера обявих на децата, че не приемам "Уговорих се с Х да се видим...", да не правят планове. Набора го уведомих, че няма да спи до часа, в който се предполага, че свършва последният му час в училище. Днес ги събрах и хукнахме към Южния парк, отдавна не успявахме в пълен състав. Играхме федербал, футбол/ оказа се, че съм доста добра Joy /, полегнахме на сянка, хапнахме, карахме рикши...Спомних си отминалите години, в които това ни беше ежеседмична традиция. Ами, много им хареса, сега чакат да ги изненадаме с нещо друго. Можело значи, ще им се моля аз да дойдат с нас - няма такива неща, 1 ден в седмицата ще е изцяло посветен на семейството и точка! Колко съм лоша Joy

Пожелавам на всички успешна нова седмица и страхотен старт на учебната година Kissing Heart

# 259
  • В светлината на слънцето
Десем, не би трябвало парите да се събират на секундата. При нас ги купуваха на два пъти - първият срок А1 и А2, след това В-то. Но имахме срок да пратим парите по децата.
Molly, тези 4 часа в 9 клас за ИИЧЕ ли са? Много малко.

# 260
  • На морето!
beb4o_fb, звучи страхотно! Повече такива дни да имате!

Нашата директорка обяви, че ако наистина оставят на училището да вземе решение за организацията на ДО в някакъв момент, то тя ще иска 8ми и 12ти клас да си останат присъствено, а останалите да се редуват.

# 261
Толкова са си часовете за ООП за ИИЧЕ по учебен план в девети клас. За РИЧЕ са шест часа седмично.

# 262
Лу, аз така разбрах от тук:
https://mgberon.com/content/uploads/2016/03/UUP_9%D0%B5_klas-2020-2021.pdf
Да ИИЧЕ е. Бих се радвала да са повече. При тях фючовете са математика, а не език!

# 263
  • В светлината на слънцето
Опитвам се да си спомня колко точно бяха на сестра му, но със сигурност 6 и повече. Имаха 3 или 4 пъти седмично блокове от по 2 часа. Едните бяха ИУЧ, но май и ФУЧ имаше с немски. Те пък са свалили програмата от втория срок, щях да погледна.
Ииииии…. Имаме най-после учебници. Дотук една математика и една немска граматика съвпадат. Но не мога да открия няколко учебника къде са прибрани. По езици ще ги купуват организирано от училището.

# 264
Нашите учебни материали по език са 120 лв. с отстъпката. Парите /цялата сума/ събрахме на РС. Като цяло си знам, че около 150 лв. трябва да имам в мен на първата РС.
Миналата година за помагала на седмокласника събирахме по 110 лв., за второкласничката 50 лв. Това беше при безплатните учебници:)

# 265
Момичета, а каква е идеята за “букет” за класен ръководител в първия учебен ден ?!
Хем ми е странно хем пък не може да не се уважи новия класен в новото училище Sad

# 266
Аз изобщо не го разбирам това с цветята. На срещата на родителите се реши да се вземе общ букет, aко не беше така аз нямаше да купя. Те не ги познават...

# 267
Да, и това е така
Обаче все пак е първа среща с учителя ?!
А и ние родителите не се познаваме още и никой не е предложил вариант с общ букет/друго ….

# 268
  • София
Моят вчера седнал ударно да попълва домашното по БЕЛ. (В АК им дават нещо такова, да попълнят основни граматични правила.) И отворил той разни страници, търси из нета какво пише. По едно време почва да се ядосва по-шумно от обикновено: Може ли тия правила за залози да ги напишат на шльокавица?! Мъчи се 20 мин. и не може да разбере какво пише! Уж за правопис, пък с йероглифи, как не ги е срам! Поглежда баща му, ми то сайтът е на полски. Мамин сладък той! Sweat SmileSweat SmileSweat SmileSweat Smile

# 269
Да, и това е така
Обаче все пак е първа среща с учителя ?!
А и ние родителите не се познаваме още и никой не е предложил вариант с общ букет/друго ….
На първата среща с учителя най-подходящо е децата да се държат възпитано и с уважение. Да слушат внимателно и общуват открито. Както и винаги по-натам. А цветята са ненужни между непознати.

Общи условия

Активация на акаунт