ОСМИ клас 2021/2022: Учебната година предстои, нека по вода да им върви!

• 35 732
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Как се разбира дали ще получават стипендии? Четох, че някои дават на база успеха за 7 клас, други от втория срок на база успеха от първия? Къде може да се види написано?

# 166
  • В центъра на моретата
Валерия, честита рожденичка! Да е жива и здрава, да следва мечтите си и да се гордеете много с нея! Изключително карсиво дете - не знам как ще я опазвате от младежите Blush

Снощи бях на родителска среща - беше само с класната. Класната е по АЕ и е от по-старата генерация, изглежда мила, приятна и улегнала жена. Не е от типа на млади и нахъсани, готови да се доказват пред света. Събраха се пари за първия комплект учебник, УТ и граматика, с които ще са до края на ноември вероятно. Другите - по нататък - не знам защо така решиха, вероятно, защото всичко излиза по-голяма сума.
Информация за учебниците по БЕЛ, математика и ИТ ще чакаме след 15.09 и тогава ще е голямото търчане по книжарници - дано поне ги намеря бързо. Класната имаше изискване за тетрадка - речник от 200 листа, както и тетрадка от 100 листа  - е не намерих - бяха свършили. Най-мразя този момент, когато всички търчат в последния момент да купуват учебни материали. И то не за друго, а защото няма достатъчно организация да се обявят и тези неща в сайтовете предварително. Ще учат от 8 ч до 14,30 ч и след това са факултативни часове, ако детето е записано на такива. Учудих се, че имат лекар в училището, мислех си, че тук-там има само сестри - напомни ми моите години.
Все още няма яснота дали ще има откриване на учебната година. Явно чакат последния момент, насоки от властите.

# 167
  • София-Младост
Как се разбира дали ще получават стипендии? Четох, че някои дават на база успеха за 7 клас, други от втория срок на база успеха от първия? Къде може да се види написано?
Всяко училище само си спуска правилата. Така че на сайта на вашето, информация дават и класните...вижте как е било миналата година.

# 168
Честито на празнуващите!
Много хубави деца видях в тази и в предната тема Heart

В сряда ни беше родителската среща, присъствено. Впечатлена съм от класната на синът ми! До степен, че чак ми се иска да го пратя него да работи, а аз да ходя на училище Simple Smile Така увлекателно говори, литератор човек. С богат професионален опит, жена с финес. Това е моето първо впечатление.
Паралелно синът ми също разпитал по-големи приятели от училището и те потвърдили, че "била готина" Simple Smile

Преди n- на брой години съм учила в същата гимназия, но нямах такъв късмет. Класна ни беше една математичка, голямо страшилище. Някъде към 10 клас, като станахме другите паралелки стачкуваха и не влизаха в часовете и. Помня, че беше ниска и обемна, а на дъската с едната ръка пишеше с другата бършеше...Кой разбрал, разбрал, двойки на килограм. Аз горе-долу изплувах, но на моята приятелка на косъм и се размина двойката за срока. Голям стрес ни докарваше. И въпреки това, като погледна назад имам само хубави спомени за тези години и две безценни приятелства.

Много се надявам да са повече присъствено и да имат време да се опознаят. Дано и той да намери добри приятели.

# 169
  • София
В нашето училище на 14.09. ще направят в двора тържествено посрещане на осмокласниците, т.е. само за новите ученици и родителите им, да се запознаем всички. Адмирирам идеята. На 15.09. децата отиват в училище, но каква програма ще имат, все още не знам; сигурно тогава ще има организация по откриването за другите класове. Измислили са го хубаво, за да няма струпване на хора и същевременно да уважат всички.

Днес направихме снимки на набора и пак проиграхме маршрута с ГТ до училището. Намерихме си два кратки пътя и за отиване, и за връщане; с тях вече ми се струва много лесно ходенето на младежа сам.
Свалих си едно приложение да гледам къде е, още разучавам, но изглежда удобно. Ще мислим дали да го купим, че в момента ми е на free trial само за 7 дни.
Утре съм на фризьор, да не се излагам Joy . Остана да купим само бележник и УК. И сме приключили напълно с подготовката за учебната година.

# 170
  • София
Нашата родителска среща предстои - от 18 ч. в понеделни /за 2 АЕГ/. Ако някоя съфорумка желае - може да се видим преди това в района Hug

# 171
  • Ланкър, планините Овнерог
Бря, бележници ще трябват ли? Хич бе стана въпрос на родителската, а и не се сетих да питам. Само УК съм взела. На 15.09 при нас са в отделни часове различните класове. Осмите са от 11.00ч за радост на щерка ми.

# 172
  • Варна
Бря, бележници ще трябват ли? Хич бе стана въпрос на родителската, а и не се сетих да питам. Само УК съм взела. На 15.09 при нас са в отделни часове различните класове. Осмите са от 11.00ч за радост на щерка ми.
При нас изрично казаха, че хартиени бележници няма да се ползват.

# 173
  • София
Благодаря още веднъж за пожеланията Heart
При някои от вас няма РС, а при нас не само, че вчера имаше, ами на 16.09 ще има още една 😁 Вчера беше само с класната, а на 16.09 ще минат и другите учители. Хареса ми, че в класа съотношението момчета/момичета е по равно. И другото, което ми допадна е, че в паралелката има много нови деца и девойката по - лесно ще се приобщи.
Нашето откриване ще бъде присъствено от 9 часа в двора на училището, а от 8:15 пък ще имат час на класа.
И при нас има учебни тетрадки по някои предмети.
За бележниците нищо не каза, но ще се разбере.

# 174
  • София
Марти, СМГ нямат хартиени бележници, само школо.

# 175
  • София
Бележници нямаше миналата година.

При малката, която в 8 клас продължава в предишното си училище, няма бележници от 2 години вече. Всичко гледам в школо и за двете девойки. Също съобщения, анкети, документи - в школо.

# 176
  • София
Не би трябвало да има бележници, макар че и на нас не са ни казвали изрично. Всичко е в Школо. Което ме подсеща да побързам с ученическата карта, че м.г. към 15и навсякъде я бяха изчерпали, 5-6 книжарници обиколих тогава.

Явно съм единствената, която не е подала за еднократната помощ 😆 все се надявах, че е истина, че в някой момент нуждата от ходене по секретарки отпада.

На 15и са от 11 часа, нямаме търпение вече вкъщи 😀 А впрочем майтапът след РС беше като й казах, че ще й трябва първолашка тетрадка с големи квадратчета… за йероглифите

# 177
  • Ланкър, планините Овнерог
Фил, при нас не баш първолашки квадратчета искат, а по скоро от правоъгълните карета.
А за бележката - още при записването мъж ми я взе. Е, поискал я е, де, не знам дали иначе щяха да я дадат

Последна редакция: пт, 10 сеп 2021, 20:51 от Гита Ог

# 178
  • София
Фил, и аз още нямам бележка за помощите...

# 179
Явно съм единствената, която не е подала за еднократната помощ 😆 все се надявах, че е истина, че в някой момент нуждата от ходене по секретарки отпада.
Не си единствената и аз се мотам още. Сега ме подсети и утре ще я свърша тази работа.

Общи условия

Активация на акаунт