ОСМИ клас 2021/2022: Учебната година предстои, нека по вода да им върви!

• 35 735
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
Слънчогледи, стрелиция...
Класният ни ще е мъж, преподавател по ИТ, което е супер по мое мнение. Но в тази връзка сега започнах да се чудя за цветята Confused

# 151
Марти, здрава да си, много щастлива година да имаш!
Вале, здраве и за твоето момиче, много радостно да расте!

Мина нашата РС. Няма да имаме нито учебници, нито учебни тетрадки. Пет години няма да имаме, само хромбук.
Започваме ново приключение. Класната помоли да не носят цветя на първия ден, по-късно ще засадят дръвче в двора, примерно.

JiD, другата седмица пак ще ходя до Търговище. Голям ми е багажникът и е празен, ако искаш нещо, казвай си бързо. Laughing

# 152
Мартин, честит празник! Здраве и щастие! Heart
Благодаря ви за хубавите пожелания!
Много щастлив празник днеска, сестра ми гостуват. Девойката се оправя, подаръци, добро настроение.
Брат и ще е водещ на откриването на годината по повод 80год. в училище.  Водя го на репетиции. Оправихме и прическата днес.
Само осмокласника тъмна Индия, ни учебници, ни срещи. Ще са в друга сграда поради ремонт поне до ново година.Frowning1

Последна редакция: пт, 10 сеп 2021, 16:50 от valeriq.k

# 153
в озон има код dk19 за 10%.

# 154
  • София
valeriq.k, каква красота е това дете - изтънчено, фино, пу-пу, да не й е уроки Kissing Heart Не можах да се фокусирам върху тортата, но изглежда вкусна. Ти като писа "малката" и аз очаквах дечко на 5-6 години Joy Дали няма пак заедно с теб да се пържим на още един тур НВО? Hug

# 155
  • София
Валерия, каква нежна красотичка е рожденичката ти!!! Пу-пу!!! Жива и здрава да ти е!

# 156
Прекрасна рожденичка, valeriq_k и излъчва милота! Дано скоро да е в пълна форма! Ако бяхме в БГ и с моята мома щяха да са в един епизод от НВО, но поне засега и тя се спаси.

# 157
Благодаря Blush
Много е мързелива, за другото не знам.
Надписвах днес за 6ти клас помагала, НВО още ми е кошмар - предстоящ! Joy

# 158
  • В светлината на слънцето
Валерия, прекрасна е девойката! Heart

# 159
  • На морето!
Нещо много тематично за нас

Честит празник на празнуващите!

# 160
  • София
спортът е към допълнителните занимания, а те се определят следващата седмица.
Simple Smile май ще отпадне, не само заради моите страхове, а защото откри "ултимът фризби".
не питайте - прилича ми на кръстоска на ръгби и волейбол, но без бутането. и се играе с фризби. Simple Smile Simple Smile Simple Smile звучи ми забавно, а и той се е запалил. Wink

Ооо, това го гледах вчера в Южен парк, изглежда много забавно, а и бая тичат, полезно ще е.

Честита рожденичка на Валерия!

# 161
  • София
И нашата РС мина снощи, класният е по БЕЛ. Мъж, слава богу 😂, че са 22 момчета и 4 момичета.
И при нас искат УТ по физика и биология, работни листове по БЕЛ, сигурно още ще измислят.
Оказа се, че паралелката е защитена от държавата и ще дават стипендии на всички с над 4, 50 от миналогодишния втори срок.
На 15-ти ги искат в 10 ч. на двора за един час. Категорично отказва да го придружавам, дори и зад оградата. 😀

# 162
  • България, София
Кали, благодаря за темата! Прекрасно оформена, както винаги Simple Smile
Най - накрая ви догоних.

На патерици:
Марти, честит рожден ден! Бъди жива и здрава, много, много обичана и щастлива и нека всичко, за което мечтаеш, да се сбъдва!

valeriq.k, честит рожден ден на патерици и на твоето нежно и прекрасно момиче! Да бъде жива и здрава, щастлива и обичана, заобиколена с добри приятели и да се сбъдват мечтите й!
Надявам се, че боледуването е приключило и вече е в добра форма.

magi_sveta, и твоята племеница да е честита, жива, здрава и много, много щастлива Simple Smile

Гита Ог, Лулумба, много, много се зарадвах за децата Hug Чудесно е, че ще учат това, което наистина им е най - на сърце. Пожелавам много успехи!

Futfut, голяма прегръдка от мен. Съжалявам за тежката загуба!  Чудесно е все пак, че имаш близки около теб, които да ви дават сили и подкрепа!

По темата с децата, за мен идеалният вариант си е с три деца, но не го реализирах. Две родих. Сега котаракът играе ролята на трето дете Grinning
Каката ми беше спокойна, спеше на шум, заспиваше си сама - въобще идилия. Но наборката - голяма ревла. В количка навън не ми даваше да спра за 5 минути. Трябваше да е в движение, заспиваше на ръце до 2 и кусур години, и аз върлият противник на това да се пази идеална тишина на бебето и детето, след друсане близо час на ръце, за да заспи, първа започвах да ходя на пръсти и да шъткам. Децата са много различни. Но майката си ги обича еднакво като сила.

Снощи мина нашата родителска среща. Беше присъствена за двата профила в училището - природен и с ИИ. Има подходяща зала и се проведе там
Почти всички учители бяха на срещата, представиха се, показаха учебниците и учебните помагала, включително си казаха изискванията за тетрадки - формат, листове. Много добра организация имаше и съм доволна. Няма да има разтакаване до края на септември, докато всички се извъртят в часовете и си кажат какво искат.
Учителят по музика ни презентира школа по вокално и театрално изкуство, която ще стартира като допълнително занимание в училището. Девойката много се въодушеви. Аз също. Каза, че при желание, и родители могат да се включат.
Все повече съм с усещането, че момичето ми си е на нейното място. Ако не бяхме взели решение да я преместим в края на седми клас, изобщо нямаше да ни се отворят очите и за други възможности.
Класът й е с 20 деца.  5 деца от предишния й клас (макар и само от март до края на 7 клас) продължават в тази паралелка.
На 15.09. осмокласниците ще участват в откриването на учебната година на двора, а след това с учителите по АЕ ще влязат в класната стая. С тези учители през годината ще имат най - много часове - 12 часа седмично.
Класните им ръководители са психолози и педагог - съветници. Един класен отговаря за много класове, но преподавателите по предмети не са класни. Те си водят само предметите. Такава е организацията в училището.

Тоалет за първия учебен ден още не сме обсъждали. Не мога да стигна до това. От понеделник си имаме гост. На голямата девойка приятелят немец ни е на гости. За първи път идва в България и сега за първи път се видяха на живо. Интернет запознанство и любов. Модерни времена.
Та малко съм ангажирана покрай него. Основно готвя. Наготвих за целия китайски народ, а той не яде много. Поупражних си добре немския и установих, че колкото и да ми е позападнало нивото, добре са ми го набили в канчето.
Днес си заминава и с наборката ще мога да започнем да мислим за облекло  и т.н.. Тя напира да ходи с приятелка в мола да си харесва дрехи. Освен да ги оставя и да не се главоболя Grinning

Извинявайте за големия шаршаф.

# 163
Честити да са всички рожденници и малки, и големи. Да са здрави, пълни с енергия и готови да следват мечтите си!
Много положителни емоции и усмивки, а на децата рожденници пожелавам да намерят истински приятели, вълнуващи моменти с тях и много незабравими моменти с новите класове.

# 164
  • София
Честит рожден ден на вчерашните рожденници!
Пак съм ви изпуснала.

Нашата родителска среща е на 14 септември за четирите класа. Ще бъде в голяма зала на ТУ, която поток от 150 човека не можехме да напълним, в дните в които почти всички ходеха на лекции. Само не се сещам вляво или в дясто от централния вход беше.
Няма да ходят на екскузия, та туристическите обувки отпаднаха за сега. Много жалко.
Ще имат откриване, 8 и 12 клас на едно място, 9 на друго, 10 на трето, а 11 по друго време или четири откривания общо.
Цветя пише да не се носят заради противоепидемичните мерки.

Дойде и писмо от Аво, че сертификата ще му дадат на първо занятие и няма да има откриване.
Предишни години сме ходили на нещо като концерт, на който раздаваха сертификати и т.н.
За миналата не помня.
Ми, почва се.

Общи условия

Активация на акаунт