ОСМИ клас 2021/2022: Учебната година предстои, нека по вода да им върви!

• 35 751
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Аз имам опит с борсата на Бг-учебник, да споделя.
1. Там могат да се върнат използвани вече учебници. За тяхната цена се дава ваучер, който се приспада от сумата на новата покупка. До сега съм връщала само учебници и христоматии, помагала-не;
2. Учебниците, които се купуват от там могат да са нови, ако желаете или използвани, ако има в наличност.

В моя случай от 06.09, за осми клас взех втора употреба. За 11 клас имаше само нови. Взех по 5 предмета за 8 и 11 клас. Не съм купувала чужди езици, сборници, учебни тетрадки (чакам да се уточнят). За върнати учебници ми приспаднаха малко над 40 лв. В крайна сметка платих 99 лв.

# 136
  • София
Марти, честит празник, здраве и късмет!
valeria.k, ЧРД и на твоето момиченце - най-щастливото детство й желая.

Учебниците поръчани, ще ни чакат в училище, много ми хареса тази организация в Испанската. Аз се вълнувам за РС в понеделник, девойката още повече за срещата с класа си. Познава само 2 деца от старото училище в нейния клас и още едно в съседен. Много ме мори ходенето по магазини, ако не бяха им омалели всичките дрехи, хич нямаше да стъпя близо до мол, но мисля, че вече сме готови с основните неща. От днес са и подстригани, остава само да си разчистят бюрата. През уикенда бяхме из Северозападна България, нагледахме се на природни красоти, да ни топли като се качим на въртележката.

# 137
  • София
Привет!

Да ви кажа какво видях аз на Алеята на книгата. Купих на Просвета учебник, а и всички други учебници, помагала на това издателство са с отстъпка 20 %. На Анубис, Булвест - те нали се сляха, та са едно - също отстъпката е 20 процента. Такива учебници ми трябваха, това видях.

На БГ учебник ще ида до НДК - то един само учебник е оттам - литературата.

И наблюденията ми са, че винаги на такива форуми (панаири, алеи, базари) има отстъпка поне 20%, на книги даже и повечко, редовно ги посещавам.

Честити да са рождениците и наборите, и майките, които са имали повод. Толкова се разсеях в четенето, че забравих най-важното - поздравите! Бъдете здрави и весели!

# 138
  • Перник
Честито на рождениците! Бъдете здрави!

Дотолкова съм свикнала да пазарувам онлайн, че при последното влизане в мол (преди 2 години Grinning) яко се изнервих - хора, блъсканица, гащи при обувките, дрехи по пода...не, благодаря. За Негово височество пазарувам след предварителното му одобрение, въпреки че вчера си позволих да поръчам цветни чорапи без да го питам и съществува вероятност да не се одобрят.

Сутринта реших да пробвам дали работи преброяването, то пък взе, че стана много бързо. Имаме си прилежно принтиран номер, който да връчим на преброителя (ако ни намери вкъщи) - тук малко ми се губи смисълът на онлайн преброяването, но както и да е...

Обичам да се гримирам. Даже и като ходя да тичам слагам ББ крем, спирала и червило, за което получавам следния коментар "Тати, тя се гримира! Отива да тича в гората. Никой няма да я види, защо се гримира?" Grinning
И токчета обичам, и рокли, и по-официални дрехи.

# 139
  • София-Младост

Futfut
Ако и кажеш на Булвест в коя част е шатрата...
Аз днес купих всички учебници ввтора употреба, без математиката.
Остана само учебните тетрадки, но те са лесни.

# 140
Боже, и в 8 ми клас ли има учебни тетрадки... Аман..
Направо съм скипнала тази опция.
Ма не са ли вече адски големи тези деца за учебни тетрадки... Ей как подпалих...

# 141
  • София
Аз навремето реагирах по същия начин за учебните тетрадки.
Голямата в интервала 5-8 клас беше без такива, не им искаха. И изведнъж в 8. (а после и в 9., и в 10.) хоп, попълвайте учебни тетрадки, че и оценки при проверка. Без да им напомнят, трябва да си съобразяват, че щом урокът е предаден, учебната тетрадка подлежи на попълване.
Сега за малката чакам всеки учител да си каже изискванията.

# 142
  • В светлината на слънцето
Марти, ЧРД и от мен! Здраве и чного усмивки да има! Heart
За Алеята сте казали вече. Аз на каката пазарувах - на Просвета с 20% намаление, другото от Бг учебник - за 11 клас само нови.
Продължавам да тъна в неведение за учебниците на набора. Поне имаме съобщение за откриването на уч.година. Може би тогава ще им кажат.

# 143
  • София-Младост
Големи или не, трябва тия издателства да се хранят, направо свят ми се завива когато купувам. 700 грама тежи литературата, 300 страници...хвала! Едно на едното издателство, друго на другото...но на свободния пазар е така. Пак тази година в езиковите е разкош, няма ги т.нар. "разказвателни", че там са още десет парчета учебници и тетрадки.
Искрено се надявам нито един родител да не попита изискването за тетрадки за работа в клас какво е на всеки преподавател! Но ще съумея да си замълча де Simple Smile))

# 144
Аз също търсих шатрата на Булвест, но не я намерих, може би не съм я видяла.

# 145
  • Пловдив
... и като се сетя колко учебни тетрадки и помагала от 7 и 5 клас изхвърлих лятото ей, така с по 2-3 попълнени страници!!!!
Пари на вятъра!

# 146
  • София
Много благодаря на всички за пожеланията Heart
При нас днес е РС и аз чинно стоя пред училището и чакам. Дано да свърши по навреме, за да мога поне свещичките да успея да духна 🙂

# 147
  • София
... и като се сетя колко учебни тетрадки и помагала от 7 и 5 клас изхвърлих лятото ей, така с по 2-3 попълнени страници!!!!
Пари на вятъра!

3 чувала такива изхвърлих, сърцето ме заболя, честно. И аз не разбирам тези учебни тетрадки за какво са. А другото, което ме вбесява, е различните учебници, на различни издателства, различни изисквания на всеки учител.

Марти, честит рожден ден и от мен. Много хубави преживявания да имаш.

# 148
  • Ланкър, планините Овнерог
Марти, Честита и здрава да си!
Нашата родителска беше 2 ч, но пък беше много интересно. Имахме лек урок по китайски Simple Smile
Чакам си мейла за потвърждение за преброяването. Май не са бързи, ама иначе, ако до 2ч не потвърдя, всичко отново ще правя. Чудно.

# 149
  • София
Марти,
Скрит текст:
Да си жива и здрава, много обичана и щастлива!
Валерия,
Скрит текст:
Жива и здрава да е дъщеря ти, с много късмет и успехи във всичко!

При нас все още няма официален мейл (очаква се утре да има), но вчера се чух с две от майките и събрах инфо. Учебници на хартия ще имат само по езиците и математиката. Другите - електронни за работа най-вече вкъщи, тъй като учителите предоставяли различни материали за работа в час. Класният ни ще е мъж, преподавател по ИТ, което е супер по мое мнение. Но в тази връзка сега започнах да се чудя за цветята Confused .
РС традиционно правели в събота, така че очаквам да имаме такава на 18-и.
Най-спешно ми трябва да видя програмата, за да знам как да наглася тренировките и уроците по рисуване. Надявам се да я прикачат към очаквания е-мейл.
Днес наборът прочете Правилника на училището; остана доволен и заключи, че "Всичко ми изглежда честно!" Joy

Общи условия

Активация на акаунт