ОСМИ клас 2021/2022: Учебната година предстои, нека по вода да им върви!

• 35 734
  • 736
  •   1
Отговори
# 195
Изумена съм и аз от изискването за хартиен бележник, даже помислих, че е недоразумение. Нооооо, не е било. Потвърдиха на родителската среща.
И купих днес.
Какво ли още ни очаква?
Директорката не се появи пред родителите на 8 - те класове. И това ми е странно.
Явно трябва да свиквам.

# 196
Изчакай до 15-ти, тогава превеждат пари.
Вие успявате ли да смените училището в Школо? Дадоха ни един лист с инструкции за смяна, но не става.
В момента влизайки в школо ми излиза това съобщение

С данните на малката ми дъщеря. За синът ми явно още не е подадена информация от училището, защото за него нищо не излиза. На РС казаха само, че ще ползваме школо, без да са ни давали други инструкции.
По принцип сменяме платформата, която ще ползваме при ДО. Досега бяхме в тиймс, сега ще сме в класрум и за там ни дадоха инструкции как да създадем нов профил.

# 197
  • София
Тити, трябва да са одобрени от МОН, тези към МК са одобрени , АК също са одобрени.
В София има училища, които не издават бг-диплома, та тези деца нямат право на такава карта (надявам се, че не подвеждам със стара информация - руското, френското, немското, май имаше още)

И при наборката ще има същата смяна на платформата като при младежа на vox.
Инструктирах я да си свалите информацията от профила в Тиймс преди да са ѝ заличили акаунта.

Последна редакция: пт, 10 сеп 2021, 23:51 от Desem

# 198
  • Пловдив
"Инструктирах я да си свалите информацията от профила в Тиймс преди да са ѝ заличили акаунта."
Desem,
За какво ще му е необходима информацията от Тиймс за Класрум. Не ми хрумва.
Vox,
И при мен същото-само за малката, дъщеря ми.
Предлагат ми да й създам ученически акаунт, което досега не ми се беше случвало.
На сина, явно, не са му качени данните в Школо.

# 199
  • София
JiD, файлове с информация, неща които са обменяли (с учители) и стои я облака.
Може да се ползва за преговор.
В старото училище девойката бяха с mon-акаунти, докато баткото са с тиймс акаунти, но към училището, т.е. не е с mon-ско разширение.

# 200
  • София
Сега проверих и аз - в Школо-то са активни профилите на малките, миналата година бяхме с АдминПлюс. Батко им не фигурира там засега.

Момичета, понеже се наложи да подновя нещо свършило, та се сетих - имаше ли някое дете с атопичен дерматит? При сина ми бяха станали много зле нещата, сега вече е екстра. Ако някоя иска - може на лични, да не спамя тук.

# 201
  • Пловдив
Desem,
Преговорът е химера....

В нашия случай в Тиймс са с името на училището след @ в акаунта.

# 202
  • София
Значи ще чакам да качат информацията за ученика в Школо.
Ние бяхме в класруум, сега тиймс и зуум. Дано да е за по-малко време.

# 203
  • София
Наборката ползваха тиймс и извън онлайн обучението - за домашни, проекти ...че даже и за бърборене Joy

# 204
Beb4o, моят е атопик в сравнително лека форма. Питай, ако мога да помогна(утре....лягам сега)

# 205
  • София
Старото училище на девойката липсва, сега се усетих... последните дни получавах разни съобщения от училището на баткото и изобщо не бях обърнала внимание, че не сменям училищата.
Имам съобщение от Школо с инструкция за смяна на училища... Явно ще се чете и изпълнява.

Ужасно се въвежда датата ... накрая и грешка:
Скрит текст:

Отново редактирам, че последните 2стр. са мои Blush

Кали, ползвам за местоположението google maps (с андроид-телефони сме)
Този, който искаш да виждаш, ти споделя местоположението си, но трябва да го сподели с опция "докато не изключи". Данните трябва винаги да са включени.
Скрит текст:
Аз също съм си споделила местоположението с децата, за са не се чувстват "следени".  Не дебна постоянно. Девойката не си го спира, докато с баткото трябват уговорки.
Удобно е, ако имат нужда да ги упътя. Лесно е като ги виждам къде са. Налага се понякога  въпреки че и двамата се научиха да ползват карта, като да ходят някъде. Естествено географчето започна по-рано да ползва Joy

Не съм доволна от телефона на девойката - как се държи gps-a, явно не са много ок антените..., но към момента е това .

Още едно допълнение.
Светнах ги да ползват и bgmaps.com (на Датекс)
В повечето случай дава по-добри резултати за градския транспорт (за София) и като време за стигане и маршрут. Понякога може да покаже съвсем различни опции от Google.

Последна редакция: сб, 11 сеп 2021, 09:42 от Desem

# 206
  • София
Нашата родителска среща предстои - от 18 ч. в понеделни /за 2 АЕГ/. Ако някоя съфорумка желае - може да се видим преди това в района Hug
beb4o_fb, аз ще ходя, но не знам дали ще успея по-рано - ако видя, че се справям, ще ти пиша ЛС, но ще е съвсем преди това. Hug

# 207
  • Ланкър, планините Овнерог
Вие поне влизате в Школо, аз още на "вход" имам грешка. Класната сигурно не ми е видяла мейла и не сме въведени в Школо. В понеделник-вторник явно ще трябва да я тормозя по телефона. Иначе за ползвалите го до сега казаха да си сменят училището от профила. Май през профила на децата се прави, но може и да бъркам (като не съм влизала до сега в Школо, не знам кое как е)

# 208
" Грешка!

Грешка! Училището не е качило база данни за настоящата учебна година! Моля, обърнете се към училищната администрация или към класен ръководител."

При мен дава това от няколко дни, след като поискам достъп за смяна на училището. Досега си бяхме в Школо - явно училищното ИТ трябва да оторизира промените.

# 209
  • В светлината на слънцето
Каката е отдавна в школо, бившето училище беше едно от първите, които изхвърлиха хартиените бележници. Друг въпрос колко добре го полваха учителите. В настоящото й, което доскоро беше и на набора, всичко в школо е ток и жица. Сега гледам, че имам от школото съобщение за промяна на училището, ако има такава и някаква серия от стъпки, упътване (като за блонди). Не съм пипала нищо обаче, защото не знам дали са въведени неговите данни от новото училище. Не сме имали РС, даже още не знаем кой ще ни бъде класен. Викат ги на 15-и директно в стаята им и явно тогава ще се разбере всичко: класен, школо, учебници, РС. Та ще чакам да ми сведе инфо.

Общи условия

Активация на акаунт