ОСМИ клас 2021/2022: Учебната година предстои, нека по вода да им върви!

• 35 638
  • 736
  •   1
Отговори
# 315
  • София
rally,  дано майка ти завърши лечението успешно и скоро да си я гушнеш Kissing Heart Убедена съм, че младежът ще се справи прекрасно Kissing Heart

Bonanza, голям екшън е било при вас, важното е, че всичко е приключило благополучно Kissing Heart

След като написах предния си пост на терасата, влязох вътре и чух шумотевица от банята. Изтичах и заварих следната картинка - малкият стои на мивката с наведена глава, а батко му му слага шампоан и си мърмори под носа "Няма да се излагам и да те водя с потна глава!". Записал той час за фризьор и на двамата, привикал малкия от площадката, където той играе от 3 чАса, съответно е порядъчно изпотен. Време за душ няма, затова и го вкарал под чешмата. Да се радвам ли, че се грижи за него, да плача ли.. Joy

# 316
Такова удовлетворение от родителска среща не очаквах да изпитам ❤ дано, дано, дано нищо не промени днешното ми първо впечатление от учителите и организацията в новото ни училище. Такива уверени в себе си, преподаватели по призвание, трябва да има навсякъде. За всичко е помислено, всичко е изпитано практически, на всичките ни въпроси имаше ясен отговор. Дано и на сина ми му хареса така, както на мен.
Единствено не знам как да реша проблема с английския - почват от азбуката, не са предвидени групи по ниво на владеене. Но един от 4те часа седмично е с нейтив учител, пък дано това компенсира писането на думи по хиляда пъти....

# 317
  • София
И а като тити съм удовлетворена от родителската среща. Видяхме доста учители, много добро впечатление от всички.
Много е вероятно е да имат "занимания по интереси".
Всички стискат палци за максимално присъствие.

Интересното е, че г-жата има специална кутия, чрез която учебното време се превръща в зона свободна от телефони - и часовете, и междучасията. Joy Това бях забравила да го кажа на девойката Joy  тя първо се ококори невярващо, след това повдигна рамене и заключи: "Добре, ще си нося книга."
Скрит текст:
мисля обаче че няма да ѝ е нужна.
Идеята за събирането на телефоните не е никак лоша, като може би за междучасията ще е най-полезно както каза г-жата: време за комуникация и опознаване на децата
Достъп при необходимост има.

В добавка доволна съм какво ѝ се случи на главата ми Joy добре де справи непознатата, препоръчана фризьорка. 

За капак днес географчето ми заяви, че искала да ходи на Оли по Гео.Joy ....Каква География, какви 5 лв., Девойко, няма да учиш този предмет, тя: Нищо, ще си взема учебник и ще си чета...Joy
Иначе се надяваме да има Мат при заниманията.

# 318
  • София
Скрит текст:
Здравейте, не съм писала известно време, но от 3 седмици вкъщи сме в някаква нереална лудница, та...
За училище при нас няма нищо ново - и училището е същото, и класната, и децата в класа са почти същите. Наборът ще пропусне първия учебен ден, тъй като днес има концерт в Дубай и се връща на 15.09 следобяд.
Чета, че обсъждате отсъствията - при нас е съвсем различно - отсъства, колкото си иска, стига да е по музикални причини. Случвало се е повече от месец да не е на училище, заради пътувания (пътуваме с учебници и учебни тетрадки, минава си уроците сам, пише си домашните ... не че е лесно, но изкустовото иска жертви).

Лудницата, която все още продължава, всъщност започна от набора, който се разболя от ковид (след почти неусетно минаване през вируса март-април - само подозираме кога е било - и хубави антитела в началото на май).

Скрит текст:
Е, сега не беше неусетно (явно делтата) - имаше си температура, доста висока първите дни, стомашно-чревни пролеми, кашлица, сополи. Мина, все пак, с чиста снимка и без АБ. От всичко най-много ме е яд, че разчитахме на антителата му и не го ваксинирахме - мотаехме се да изкарат нови варианти на ваксините срещу новите варианти на вируса... Sad Лошото е, че успя да зарази баба си, която също го беше изкарала леко през януари и имаше антитела през март. За съжаление тя още е в болница, с пневмония, с всякакви екстри, трета седмица започва от боледуването, 11-ти ден в болница  Sad (защо тя не се ваксинира, не ми се говори - естествения имунитет бил ултра-мега-супер и до живот, така казвали докторите по ТВ, та...). Слава богу, оправя се уж. Останалите трима, ваксинирани (брат му и преболедувал миналата година), не се заразихме. Пак да ми говори Мангъров... Не мога място да си намеря от яд.
Всичкото това (и нашите карантини) съвпадна с безумно малко време преди: заминаването на брат му за Цюрих в университета миналия петък - слава богу, че не се разболя той и карантините минаха; заминаването на набора и татко му в Дубай (за концерт в голям международен фестивал) - карантината му свърши в четвъртък, петък - ПСР-и за пътуване (птайте дали съм спала през нощта срещу събота, докато да дойде рзултата...), вчера трябваше да лети и ако беше още положителен... не ми се мисли - за организаторите най-вече... Слава богу, заминаха. Свито ми е сърцето, че все пак е веднага след болест - летене, репетиции, но... преди ковид и с антибиотик сме тръгвали веднъж. Сърце не ми дава да го спра (отделно организаторите, че трябва в последния момент да търсят солист за разпродаден вече концерт) - 2 месеца го свири този концерт, цяла карантина само свири (то нямаше много какво друго да прави), за него тези пътувания са особено важни... Е, не можа да свири с второ пиано, уроците онлайн, ама... дано се справи довечера.
Остава сега майка ми да се възстанови Sad
Та, накарайте възрастните си близки да се ваксинират - независимо дали са го карали - делтата пробива всичко Sad За съжаление, Ивайло се зарази най-вероятно от ваксиниран (който обаче, макар и рисков, го изкара с 2 дни температура и 3 дни кашлица, без усложнения). Толкова ми писна от ковид, че... не знам Sad

Цветя моите синове винаги са носили на 15.09 - все жени са им били класните. Без цветя някак не си представям първия учебен ден.

Пожелавам на всички набори незабравим първи учебен ден и що-годе нормална учебна година! И на всички здраве!

Все едно чувам брат ми... мега-ултра-хипер естествен... Има нещо иронично в това, че вместо да преследват Мангуров преследват Пирогов... И иронията е горчива на цвят (несъответствието е съзнателно).

# 319
И аз ще вадя днес да ходя за карта за ГТ за всички линии. Вие как ще я плащате за месец или за цяла година?
Аз извадих карта за 1 месец. Не се знае дали няма да минат онлайн. Дано са присъствено, но едва ли!

# 320
  • София
Нашата родителска мина, доволна съм много от чутото и видяното. Остава зъбците на колелото да се напаснат и всичко ще е на 6 Hug
Утре ги искат с тениските на училището, в 10 часа, след тържественото посрещане ще имат ЧК. Наборът ми напомни да не забравя да купя цветя, настоятелен е в желанието си да е без родителско тяло на първия учебен ден. Има късмет, че ще бъда с малките, иначе нямаше да уважа искането му. Просто слУчи на баща, не и на майка Joy

Картата за ГТ я поднових август, за 2 месеца, постоянно е в движение и трябваше. Сега остава да налучкам как да го добавя в Школо, нИ става

# 321
  • София
Бебчо, вчера пристигнах 3 мин. преди РС, затова не ти писах.
Ами то и да искаше, нямаше да можеш да си на тържеството, изрично попитах - няма да пускат родители в двора. Аз все пак мисля да отидем заедно дотам и да гледам, докато не влязат вътре.

# 322
  • София-Младост
. Сега остава да налучкам как да го добавя в Школо, нИ става
Влизаш си в профила_(през настолен комп. го правих)
-Права на достъп
-горе в дясно зелено плюсче +Заяви достъп
После вече си избираш училището, попълваш имена, паралелка  ит.н.

# 323
ала-бала, това дори и да си имаш сега профил ли? мен ми е фрийзнал профила от миналото училище и чакам самО да си стане на настоящото...

# 324
  • София-Младост
ала-бала, това дори и да си имаш сега профил ли? мен ми е фрийзнал профила от миналото училище и чакам самО да си стане на настоящото...
Да, аз имам профил, но Школо са разпратили (не знам кога) известие, че трябва да се минат тези стъпки. Случайно го разбрах от родител на РС. И аз очаквах всичко да стане автоматично, но уви.
В мобилното приложение ми е в дискусии. Там има обяснения.

# 325
Тъкмо прочетох Ала-Бала и дадох шанс на Школо да ми приеме заявката - преди дни постоянно ми даваше грешка, но днес успях да пратя заявка с попълнено новото училище и вече имам статус "непотвърден".
П.С. Имам акаунт от миналата година, не знам как стои процедурата с новите акаунти.

# 326
  • София
При мен в Школо излиза, че училището не е качило база данни за настоящата учебна година, т.е. ще чакам да го направят. До сега наборът не е имал акаунт там и не съм сигурна дали му трябва. Ако го изискат от училище, тогава ще му направя.

# 327
  • София
При мен в Школо излиза, че училището не е качило база данни за настоящата учебна година, т.е. ще чакам да го направят. До сега наборът не е имал акаунт там и не съм сигурна дали му трябва. Ако го изискат от училище, тогава ще му направя.
Моят има ученически акаунт в Школо - учителите и ръководството пускат разни съобщения, документи. Разни домашни пращаше на ЛС на учителите.

# 328
направих го, мерси, дано да е наред
а как да махна стария? той стои активен.

# 329
  • София-Младост
И при мен стои активен стария. Надявам се да го махнат автоматично. Ако продължи да е наличен след като потвърдят нови, тогава вече ще звъня да питам в Школо.

Общи условия

Активация на акаунт