ОСМИ клас 2021/2022: Учебната година предстои, нека по вода да им върви!

• 35 616
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
В класа на моя са си сравнявали  ... котките. Нашата е дебела, без опашка, женска и се казва Пешо.

# 616
  • София
storm76, старото ни пиле беше Додо, защото го взехме като момче. 6 месеца по-късно почна да снася. ...Продължи да е Додо, само едно малко приятелче го наричаше Дода Joy

Дъждец, (пропуснах) дано бързо се съвземете от стреса, а ти от болката.Hug

Гретел, благодаря, предполагам при нас по водосточната тръба се появяват, поне тази година не са влизали вкъщи.... имаше и плюсове събираха трохичките от под масата на купчинка Joy

Последна редакция: сб, 18 сеп 2021, 21:30 от Desem

# 617
  • София
Ох, с тия мравки Confounded ! В старото ни жилище, което беше на приземен етаж, беше нещо страшно и оттогава съм под стрес с тях. В сегашното за 8 години една гадина не съм видяла, но това лято излизам една сутрин на балкона с кафето и гледам металната обезопасителна тръба на балкона почерняла от летящи мравки. Щях да припадна, казвам ви Scream! А като нямах никакъв спрей под ръка..... Напръсках ги с Cif за прозорци. На следващия ден нямаше ни една Joy

Vox, да повлечете крак с хубавата оценка Gift Heart ! Дано много още такива да виждаме.

# 618
  • Пловдив
Vox,
Дано е заразна тази 6-ца.
Честито!
У нас се учи наизуст за понеделник диалог на езика, с който се запозна преди два дни-немски
Мъка!
Мъка!
Grin

# 619
  • Русе
Какво ще правят вашите деца по ФВС тази година. Нашите щели да играят само баскет, волей, хандбал и хора. Поне тя така разбрала и е много разочарована, защото е дребничка гимнастичка и това не са нейните спортове. Надяваше се поне бягане, скачане да има. Навремето, когато аз бях ученичка винаги имаше и някаква гимнастика, а сега масово се набляга на баскетболи и волейбол.

# 620
  • София
В нас периодично се появяват мравки. От баба ми знам, че там, където наблизо има строеж, те "изникват" от нищото. Строежи има и няма изгледи в близките години да се приключи. Има още 2 парцела, силно се надявам, че единият ще остане празен - ще ми закрие гледката. Надеждата умира последна Hug

vox, браво на младежа Kissing Heart

# 621
  • София
Момичета, нямам много време за форума напоследък, но се опитвам да ви чета.
Честито на всички с хубави поводи за празнуване. Flowers Four Leaf Clover

Синковецът е втора смяна и е доволен, че се наспива. Засега няма много домашни и успява, но не знам как ще е по-нататък. Харесва си класа, познава по име повечето момчета, но казва, че момичетата от стария му клас били по-яки. Дано да продължават да са присъствено по-дълго време (има едно момче, което е на ОЕСР и не го познава, горкото дете също не познава никого от новия си клас, но такова е решението на родителите).

beb4o_fb, пепел ти на езика, че преди седмица пред нас започна строеж на църква, който ще продължи 3 години!!! и дано да не се появят мравки, че не знам какво ще правя...

ПП: Философия имат по програма в сряда и ще прескочи и тази седмица домашното, за което спомена. Wink

# 622
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
минахме през Атина тия дни. посетихме и военният им музей.
какво да кажа Sad ако знаех какво ще заварим там, щях да го пропусна. както пропуснахме историческия в Скопие.
поговорихме си с единия от екскурзоводите. той не разрал, че сме българи и като заразказва... прекъснах го по едно време с въпроса историята точна наука ли е? щото моите ученически знания за периода диаметрално се разминават с неговите.
мъжете ми ме извлякоха от музея и приключихме.

# 623
  • София
🙃🙃🙃Не мога просто!!!
Не остана време за сън тази нощ... И уж, за да поспя решиха батко и да разкаже приказка... И той пое... "Един поп имал едно куче, кучето умряло и на един камък попът написал "един поп имал куче..." и така до безкрайност... Той продължава като латерна, тя пищи... "Ама искам нормална приказкаааа, искам за трите прасета и болната им майка..." ...
Е, няма да се спи скоро... "Когато болната майка на трите прасета умряла, те написали на един камък ..."

# 624
  • В светлината на слънцето
vox, честита първа оценка! Heart Хаирлия да е на цялата група!

Ох, тези тетрадки с твърди корици… При нас това е изискването по немски: твърди корици, спирала и по-дебели. Речникът и той така.
По ФВС нашите са със закован волейбол. Вчера учителят ги препитал набързо има ли спортуващи и какво. После ритали на двора. Ще имаме РС, но още не знаем кога точно - по-другата седмица май ще е.

# 625
  • София
По ФВС имат един блок и първия час са тичали 50 и 100 метра, скачали дълъг скок и още нещо са правили, ама забравих. Вторият час им е дал избор на какво да играят и момичета играли на картоф ( не знам каква е тази игра, но не я и питах, защото правех нещо важно и я слушах с едно ухо)
vox, честита шестица. Все така в зелено да е Школото.
Моята в петък беше малко стресирана от бързината с която някои нейни съученици решават задачи по математика. Учителката им била дала да решат 15 задачи с няколко примера всяка и докато тя била на 9 задача имало момчета, които били вече готови 😱
Вчера домашното се опита да го направи за време, но нещо не й се получи. Хубавото е, че поне не се тръшна, ами го прие философски. Каза, че е нормално да е по-бавна, след като до сега не й се налагало да решава толкова бързо задачи и че скоро и тя ще успява 🙂

# 626
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
марти, това е правилния подход. Simple Smile никой не се е родил научен, никой не е станал факир в нещо от раз.
Simple Smile ние имахме извънучилищна смехотерапия.
за мен беше смехо-, за тях - ужасяваща намеса на женско тяло в мъжки работи.
стреса за арабина си е за негова сметка - да се оправя. Simple Smile 

# 627
И при нас засега нещата вървят сравнително добре. Само тази втора смяна не е много Ок, но такъв е живота Simple Smile
Някой вече подал ли е заявление за стипендия ? Може ли да се получава още от първия срок ?!

# 628
Не, още не са изнесени критериите за стипендия. Може да получава и за първия срок, но ще бъде изплатена със задна дата. Често се изплаща наведнъж за няколко месеца, дори за срок.

# 629
Осмокласника вече не му фигурира в профила на Школо. От новото училище ли ще ни дадат някакъв код за регистрация или нещо друго трябва да направя?

Общи условия

Активация на акаунт