Туба Бюйюкюстюн, "Запленяваща сърцето" и проектите преди и след това - тема 253

• 57 435
  • 739
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте
                 Злати   Mesh  Благодаря ви момичета за всичко споделено.

Честит празник мили дами,бъдете горди, че носите името Жена.

Приятен следобед,дами

# 691
Мили момичета,
Честит 8-ми март и от мен!

Реших да ви поздравя за празника с превода на български на последното интервю на Туба (знам, че вие го поствахте на руски). Направих аматьорския си превод по идея, молба и предоставени материали  от момичетата от Енгиновата тема. Съвпадението с 8-мартенския празник ми се стори, че идва като по поръчка - мисля, че е чудесно да отбележим женския празник като прочетем интервюто с една толкова красива, стойностна и класна жена, каквато е Туба!

- По време на снимките Вие за кратко време сътворихте великолепна скулптура. Беше като някакъв момент на медитация. Как изкуството Ви изцелява?
- Изкуството лекува всички. Не мисля, че точно за мен това е нещо особено. Защото това, което  ние наричаме изкуство, е характерно за човешкото съществуване по принцип. Не е нещо, което идва после, допълнително. В човешката природа е заложено да издаваме звуци, да творим музика, да рисуваме, да подражаваме, изобщо да създаваме нещо. Например, вие никога не учите бебето на това, което то прави естествено, по природа. Може би ние наричаме изкуство тези средства, чрез които човек изразява самия себе си. А когато правим неща, които са ни естествени, присъщи на нашето съществуване, то тези неща, разбира се, ни и лекуват.

- С малката рекламна роля, видяна от Томрис Гиритлиоглу, като че ли случайно започва вашето актьорско приключение. Според Вас, образованието Ви в областта на изобразителното изкуство повлия ли на Вашата актьорска игра?
- Аз съм възпитаничка на Катедрата по сценичен дизайн и костюми. Учила съм драматургия, световен дизайн, архитектура, костюми, режисура. Това образование идеално подхожда на сегашната ми професия. В определена степен може да се каже, че аз съм учила и познавам задкулисните елементи на моята професия.  Разбира се, това добре ме устройва. Важно е да се познава драматургията, да се обединява драматургията с декорите и костюмите. Облеклото, което носи даден персонаж, обграждащата го обстановка, домът му, офисът, даже столът му – всичко това го поддържа и му помага.

- Имате зад гърба си вече 8 години сътрудничество с УНИЦЕФ. Не е известно много за този аспект от Вашата работа. С каква цел започнахте това сътрудничество, постигнахте ли тези цели, какво планирате за по-нататък?
- Познавайки себе си, мога да кажа, че за мен децата са особено чувствителна тема. Когато започнах да работя с УНИЦЕФ, моята най-голяма цел беше да помагам на нуждаещите се деца. Нашето сътрудничество започна, когато в Сирия трета година се водеше война. Посетих лагери за бежанци както в Турция, така и в Йордания. Имах възможността да видя с очите си с какви трудности се сблъскват децата. Разбира се, точно в този период, потребностите и, съответно, провежданите мероприятия бяха свързани с удовлетворяване на жизнено важни неща като изхранване, осигуряване на покрив над главата, спешна медицинска помощ. Но войната продължаваше, а на децата бяха необходими и други неща като образование, защита, безопасни игрови и образователни територии. Помислете само – тези деца бяха откъснати от родните им места, принудени да живеят в съвършено чуждата страна, в която са попаднали... Разбира се, нашата работа не се ограничава само с децата на бежанците.Всяко дете по света трябва да живее в безопасност, да получи образование,  да има достъп до медицинско обслужване, чиста питейна вода, да има право да изразява мнението си, да бъде изслушвано, да има добро обкръжение, за да порасне нормално.

- Проблемите с климата също са сериозни. Вие работите и в това направление, нали?
- За съжаление, кризата с климата е световен проблем. ЮНИЦЕФ също провежда изследвания по този въпрос, защото в известна степен проблемите на климата са кризисни проблеми, засягащи правата и бъдещето на децата. Скоро човечеството ще се лиши от правото да живее в свят, който е пригоден за живеене на деца.

- В нашите специални издания за жените-иноваторки ние показваме жени, които са насочили вниманието си към полезното и стойностното, а не просто към успеха. В каква степен Вашите планове за бъдещето включват полезното?  
- Първо, нека не наричаме това „планове“,  аз не съм от хората, които живеят по план. Действам според усещанията си. Това, което правя, трябва да е нещо, което ме кара да се чувствам добре, както и да бъда тясно свързана с него, за да го правя правилно. Стремежът към създаването на нещо стойностно е присъщ на всеки от нас. Искам да кажа, че за това обаче е необходимо състояние на баланс. Намирайки се в състояние на хармония и баланс, човек е в състояние да взема решения за себе си, за да може да направи съответна крачка. Познавам много хора, които искат да направят нещо, мислят всеки ден за това, но не могат да направят решителна стъпка. Те просто не знаят какво да направят, не намират пътя. Да, ние живеем в сложни географски условия, всеки ден се оплакваме от много неща, сблъскваме се със стени, с прегради  и именно затова е особено важно да можем да правим решителни крачки, да изберем посоката на тези стъпки, да намерим начина да се доберем до целта. Затова аз не планирам какво полезно да направя, а то идва като част от мен, то е нещо, което правя по естествен начин. Много ми провървя, че това, което върша, има отклик в широка обществена среда. Това е едно от предимствата на моята работа.

- Според Вас, кои са трите основни проблема на жените в Турция и как те могат да бъдат разрешени?
- Мога да изброя, за съжаление, много повече от три. Насилие, неравенство пред лицето на правосъдието, икономическо неравенство, недостатъчно образование, неравенство в придоставяните възможности в социалния живот. Не разбирам защо, в тези уж матриархални земи, до такава степен гласът на жените не се чува, защо няма дори желание той да бъде чут.  Непрекъснато призивът е да се спре насилието в отношението към жените, при все това  думите „жена“ и „насилие“ продължават да вървят ръка за ръка. Може би е време да  започнем да говорим за „любов и уважение“ към „жената“.

- Изиграхте много и запомнящи се роли, героините ви са различни. Имате ли си любима роля?
- Не! Всяка една е специална, всяка една ми даде много и също така ми отне много. Всички са ценни за мен, пазя ги в сърцето си.

- Как се отнасяте към това, че сте модел за подражание? Да живееш, знаейки, че си толкова известна, толкова обичана – какво Ви дава това?
- Това ми позволява по-добре да опозная себе си. Например, мои поклонници ми подариха две книги. Тези книги включваха писма, написани до  мен. Хора, говорещи на различни езици, идващи от различни страни, а изпитвахме общи емоциии. Това много ме впечатли. Независимо от религия, раса, език, култура, географско положение, съществуват общи чувства, което ние даряваме на другите хора. „Когато ми се случи нещо лошо, когато не мога да се справя с нещо, се замислям ако беше Туба на моето място, как тя би постъпила. Търся отговор в теб, в изиграните от теб героини.“ – така ми бяха написали много хора. Като актриса, като жена, като човек, не мога да опиша с думи това, което чувствам в такива моменти.

- Промени ли се това, което търсите в отношенията между мъжа и жената, в любовта? Мечтаете ли за идеални взаимоотношения?
- Вече не зная. (смее се) През годините с мен станаха съществени промени. Но разбрах, че във всяка връка, във всички човешки  взаимоотношения умението да се говори  е много важно. Много е важно да можеш да разговаряш с човека срещу теб.  При това, съществено важно е отношенията да се градят без взаимни обвинения, без осъждане.

- Какво правите, за да си проветрите главата?
- Вие видяхте това с очите си по време на снимките (смее се). Изпитвам нужда да правя нещо с ръцете си. Да рисувам или да си играя с нещо. Лист и молив, или глина ми помагат много да разпусна.

- За какво най-много съжалявате в живота?
- Съжалявам за всичко, с което съм се захващала, без да го почувствам истински, без да си кажа, че на 100% го искам. Всеки път, когато съм правила нещо без чувства, това ми е носило разочарование и неуспех.

- Понякога наричате актьорството „осиновяване“. Преди нашите снимки за списанието като че ли беше същото – искахте да разберете историята, която ще разкажат снимките, да я приемете, да се „гмурнете“ в нея. Винаги ли по този начин избирате проектите, в които ще вземете участие? Какво правите, ако след приемане на някой проект, не се почувствате достатъчно уверена?
- В интерес на истината, това е голяма беда. В дългосрочните проекти, в сериалите, които продължават години, това е голям риск. Знаете, че по турските телевизионни канали дори всяка отделна серия е много дълга, по няколко часа. Трудно е за сценаристите да продължат историята така, както тя е започнала, трудности изпитват и режисьорите. Така че, в определен момент всеки трябва да убеждава самия себе си. След прочитане на сценария, ти разговаряш с режисьора, с който понякога вижданията може да са много различни, понякога пък – съвсем близки. Да си актьор значи да вярваш в дадена ситуация, в даден текст, в дадена емоция. За да можеш да изиграеш нещо, ти задължително трябва да вярваш до самия край. Ако вие с режисьора сте на различни позиции, то задължително трябва да се убеждавате един друг. Актьорът трябва да убеждава. И режисьорът трябва да убеждава. След известно време това се превръща в някакъв танц, който танцувате заедно.

- Вие сте перфекционистка в работата. Това уморява ли? Казвате ли си: „Уморена съм, но това ме устройва, така е добре.“ ? Или пък: „Ех, да можех да си почина още малко.“ ?
- Случва ми се и едното, и другото. Такава съм, нищо не може да се промени. Да, уморявам се и понякога си казвам: „Щеше да е по-добре, ако не бях такава перфекционистка в работата си.“ Не случайно казват, че знанието е проклятие. Колкото повече знаеш, толкова повече се уморяваш. Но това е моя специфична черта, тя ме прави тази, която съм.

- Известно време не сме Ви виждали в проекти. Ще имаме ли възможност скоро да Ви видим в проект?
- Да, в следващите месеци на Нетфликс започва сериалът "Другото Аз". Мисля, че това е интересен проект. Засяга тема, която не е разглеждана досега. Много добре се сработихме с екипа и прекарахме приятно времето заедно. Мога да кажа, че сега с нетърпение очакваме да започне излъчването. Също на Нетфликс ще показват втория сезон на сериала "Възходът на  Османската империя".

- Какви са „отношенията“ Ви със социалните мрежи? Каква силата дават  милионите, които Ви следват?
- Аз не съм особено добра в социалните мрежи. Но, между другото, най-положителното, което на мен ми донесе световната пандемия, е това, че ме накара да отдавам по-голямо значение на социалните мрежи. В този период общуването ми с хората, които ме следват или които аз следвам, станаха по-интензивни. По-точно казано, започнах да градя взаимоотношения с тях. Силата от последователите ми аз възприемам като мощен обмен. Видях и разбрах, че при правилно използване на социалните мрежи, хора, които никога не са се виждали на живо, не се познават, имат различни гледни точки, могат да осъществяват пълноценен емоционален и мисловен обмен. Друга  форма на общуване.

- Близначките Ви са вече на 10 години. Докато растяха, какво промениха те във Вас?
- Сложен въпрос (смее се). Точно какво те са променили в мен не знам, но ние всички заедно се променяме, трасформираме се. Всички заедно, в този живот...

- Струва ми се, че сте спокойна и „класна“ майка, права ли съм в предположението си?
- Не зная, децата трябва да попитате за това? (смее се). Винаги съм гледала на майчинството като на пътуване с приятели. В ситуации, в които не мога да се справя, винаги си припомням точно това. Това е партньорство между приятели.  Още при самото раждане съм станала инструмент за появата на бял свят на две тела и две души.  И най-доброто, което мога да правя за децата си, е да бъда винаги за тях това рамо, на което те да могат да се опират винаги, когато им е нужно. Да бъда редом до тях винаги, когато на тях  им е необходимо и дотолкова, доколкото те имат нужда от това.

- В този месец страниците на нашето списание са посветени на жени-иноваторки. Според Вас, какво представлява  жената-иноватор?
- От хиляди години хората са създали система от правила, догми за това какво трябва да се прави, какво не трябва да се прави... Светът ви казва какви трябва да бъдете. Налагат ви как да бъдете порядъчен човек. Тази съществуваща от векове система в особено голяма степен подлага на натиск жените – какво образование да получат, да се женят ли, да раждат ли деца,  какви решения да вземат за собственото си тяло и за собствения си живот, да се влюбват ли или не, как да възприемат мъжете, работата си, как да гледат децата си, какво е позволено да обличат и какво не. Всичко това де факто е едно голямо осъждане и колкото и да казваме, че жените сега са свободни, всъщност в крайна сметка това осъждане на жените постоянно ги хвърля в бурни води. За мен жената иноватор е човек, който се е отървал от всички тези догми, от приемането на чужди решения и чужди разсъждения, тя се опитва да си изясни къде е нейният собствен баланс и съгласно това,  да „рисува“ собствения си живот,собствените си решения и разсъждения. От този момент тя става лидер. Много малко хора са способни да живеят така. Жена, която има смелостта да действа така, както тя счита за правилно, независимо какво говорят другите, винаги ще бъде иноваторка!  В своя малък кръг, в своето общество или в целия свят!

Последна редакция: вт, 08 мар 2022, 17:30 от Burkina

# 692
  • София
На всички момичета в темата на невероятната Туба Бюйюкюстюн, честит празник и от мен! Heart

Такава съм, защото съм жена –
променлива, влудяващо различна.
Понякога съм ангелски добра,
понякога на демон заприличвам.
Недей да ме упрекваш, че безчет
любовни думи мога да повтарям,
а после, по-студена и от лед,
с мълчание от студ да те изгарям.
Че може днес от гняв да се взривя
и в мене да изригнат сто вулкана,
а утре – кротка, мила и добра –
да легна аз до мъжкото ти рамо.
И зарад мен горкото ти сърце
без милост и без жал да е сломено,
а след това, с наивност на дете,
да плача за врабче с крило ранено
Не ще ме разбереш, не ме вини!
И други преди теб не са успели.
През вековете колко ли жени
духа си буен в мойта кръв са влели!
И в лабиринтите на моята душа,
когато безвъзвратно се изгубиш,
недей, не ме упреквай за това!
Ти сам във мен поиска да се влюбиш!
М. Вергова

Бъдете здрави, бъдете спокойни, бъдете уверени, бъдете себе си, бъдете усмихнати и много щастливи! Sparkling Heart

# 693
Честит празник, прекрасни момичета! ❤️

Mesh, прекрасно казано + 1
Туба заслужава тази тема и всяко едно момиче, което пише в нея! ❤️🌹

# 694
Здравейте, момичета в края на празничния ден!

🇧🇬🇧🇬🇧🇬      БЪЛГАРКИ     🇧🇬🇧🇬🇧🇬
                 Честит 8 Март
Родила си Българка, мамо !
По кръв. По душа. По сърце.
На моето жилаво рамо
глава ще отпускат мъже,
когато ги стряскат кошмари,
когато не смогват за хляб,
когато неверни другари
превръщат живота им в ад.
Откърмени с майчина сила,
в ръцете ми рожби ще спят.
Опора, любов и закрила -
до гроба ще бъда за тях.
Ще пазя в сърцето си всичко,
което научих от теб.
Ще правя добро. Ще обичам.
Ще бъда достоен човек.
Ще нося в ума си вдълбано
наследство от род и земя.
Родила си българка, мамо -
почтена и горда жена !!!
Vaska Madarova

Благодаря ви за празничното настроение в къщичката ни , както и за всичко, което сте открили и споделили свързано с нашето момиче
Злати, Вичи, Burkina, Mesh, nrgmama, Ели-mama

И Туба днес ни е поздравила с празнично 8 мартенско кафе, скринове от което Злати ни е показала. Hands V
Ето го като гифче  

Песента, която звучи е на Beatles "Woman"

Преди 3 часа Туба е добавила в ИГ сторито си тази картина, с която една почитателка я е поздравила

Туба добавила в инстастори репост от поклонницы #TubaBüyüküstün
Познакомьтесь с Тубой, вдохновленная прекрасной Тубой Бюйюкюстюн🖤
Туба ответила: О... правда? 😍 Спасибо вам.. Какой прекрасный подарок я получила сегодня от красивой и талантливой женщины ❣ быть источником вдохновения.. 🧚🏻 ✨ Дорогая Клаудия..
Благодаря на руските дружки от ТуКи-то за превода Flowers Hibiscus

Стана ми тъжно като разбрах, че една от групите за Туба във ВК се закрива. Надявам се това да е временно, само докато отзвучат тези неприятни събития Hands Pray

Burkina Благодаря ти за превода на цялото интервю на Туба от списанието. Друго си е да се прочете цялото и то на родния ни език

Жена е тази, която държи Ключовете на Живота; Жена е тази, чрез която се проявява великата и мощна сила на Любовта, която носи Живота. Додето в майката гори Свещеният Огън на Любовта, запален от Мировата Майка, възходът на човечеството е осигурен.
~ Учителят Петър Дънов ~

Лека нощ!

Последна редакция: ср, 09 мар 2022, 00:36 от kanti

# 695
Добро утро,момичета!

Вичи, Mesh, nrgmama, Ели , Канти ,
благодаря за всичко,което пуснахте за празничния ден вчера! Two Hearts

Буркина,специални благодарности за труда,който си положила за да преведеш интервюто на Туба! Heart

Днес за сега няма нищо ново! За това ще повторя някои от колажите
излезли с новите снимки на Туба за списание Instyle 2022г.! Heart

Желая ви спокоен ден!

# 696
Здравейте

Злати  Mesh, nrgmama, Ели , Канти ,
                 Благодаря ви ,момичета Two HeartsTwo Hearts за всичко ,което сте споделили.
            Буркина Благодаря ти за превода на интервюто на Туба.

Настроението е табелката, която поставяте на входната врата на Душата си.
             Така определяте кои мисли да Ви гостуват и кои да се разхождат на прага й.

Канти

Приятен следобед,дами

# 697
Здравейте,момичета!

Вичи Two Hearts

от ИГ....
Туба вече е на линия със сутрешното кафе и надпис:
-Желая любов и мир на човечеството..
Тя не се вижда,но ни показва,че в Истанбул вали сняг! Nature Snowflake

https://vk.com/clubtuba507?z=video-63875573_456243510%2Fff077142 … pl_wall_-63875573

Прекрасна Туба...Heart

Желая ви спокоен ден!

# 698
Привет, прекрасни! Да е слънчев и усмихнат денят ви, макар и мразовит! ❤️
Имам си още любимци и надниквам тук-там из темите: в една сега се нищи раздялата на екранна двойка, която стана и реална такава, но бързо-бързо нещо се случи. Сега ври и кипи е положението. Радвам се на този спокоен и светъл пристан в темата за любимата Туба! 🌹 И не, не ми безинтересно, че всички са добронамерени, приветливи - както казах и преди, Туба заслужава тази тема! 🥰❤️

# 699
Здравейте
                         Злати Ели-mama
                 Благодаря ви момичета Two HeartsTwo Hearts за всичко,което сте споделили.

Много малко е нужно, за да направи живота ни щастлив.
                          И всичко е вътре в теб, в начина ти на мислене.
- Марк Аврелий

Явно,снегът от Варна  е отишъл в Истанбул.

Приятен следобед,дами.

# 700
Привет, момичета и от мен

Злати, Вичи, Ели-мама
Благодаря ви за споделеното през деня - снимките от сутрешното снежно кафе на Туба, разходката в снега на момичето ни, интересните размисли и мъдри мисли Flowers Hibiscus

Туба днес е споделила в ИГ сторито си тази песен на Michelle Gurevich -
Goodbye My Dictator- Довиждане мой диктатор

Текста на песента взех от дружките във ТуКи-то Flowers Hibiscus
Скрит текст:
Вы никогда не получите любовь силой
Правда всегда будет идти своим чередом
У некоторых людей действительно нет стыда
Это просто болезнь с именем

Нам было слишком весело
Пить кофе на солнце
Кто-то хотел быть королем
Пришел и все испортил

До свидания, мой диктатор, до свидания
Потому что все знают, что пришло время
У вас было больше, чем ваша доля пирога

Большинству трудно понять
Что благие намерения есть не у всех
Почему мы всегда должны стоять на страже
Когда есть любовь и есть искусство

Нам было слишком весело
Пить кофе на солнце
Вчера жизнь была божественной
Но теперь мы возвращаемся во времени

Так что до свидания, мой диктатор, до свидания
Прощай, мой мучитель, прощай
Потому что все устали и устали
Мы все будем танцевать, когда ты умрешь

Прощай, мой мучитель, прощай
Потому что все устали и устали
Мы все будем танцевать, когда ты умрешь

Когато Бог те благославя
внимавай с егото си!

Отново няма да бъда на линия за няколко дни. Надявам се като се върна да има хубави и позитивни новини! Hands Pray

Слагам днешното снежно кафе на Туба  с прекрасното й пожелание за "добро утро"

Лека нощ!

Последна редакция: пт, 11 мар 2022, 02:36 от kanti

# 701
Добро уто,момичета!

"Не изтривай нито един ден от живота си!
Хубавите дни са ти дали щастие,лошите са ти дали опит.
А най-лошите са те научили да живееш!"
Heart

Ели ,Вичи ,Канти ,благодаря ви за всичко,което сте открили и пуснали в темата! Two Hearts
Канти,да си изкараш приятно,където отиваш! Simple SmileRevolving Hearts

Ели Heart
Скрит текст:
Досещам се за коя двойка си писала. WinkНе гледах сериала,но чета във ВК,както и в някои теми и разбрах!

И днес ще си пием сутрешното кафе с Туба! Simple Smile Чашката за кафе и облеклото й са в цветови тон с времето!
Има нещо, което ме кара да обичам да се събуждам в снега...Nature Snowflake
Добро утро..

https://vk.com/clubtuba507?z=video-63875573_456243512%2F68642ff4 … pl_wall_-63875573

Хубав и усмихнат ден ви желая!

# 702
Здравейте

Злати Ели  Канти
                      Благодаря ви момичета за интересните неща,които сте споделили.

Туба ,нещо си е подрязала косите.

Снинова
Надявам се,че при теб всичко е наред.

Приятен следобед,дами

# 703
Здравейте,момичета!

Вичи ,явно си пропуснала...миналия петък/4 март Снинова писа в темата,че изчезва за 1 седмица!Надявам се ако се е прибрала да пише в темата!

...пуснато сутринта...
Туба добави към Instagram #TubaBüyüküstün
@Хейзъл Левент и аз в лилава среда..
През очите на @tatianagwaldeck  #изкуство #миризкуство #париж

Днес се навършват 8 год. от началото на КПА - 12 март 2014 год.!Годината беше знаменита за мен!На 4 април се роди внучката.А през месец май беше екскурзията на групата ни в Истанбул!Тогава на 17 май се осъществи незабравимата ни среща с Туба пред полицейското управление на площад Султан Ахмет!

Скрит текст:

Елиф Денизер

Желая ви щастлива събота!

# 704
                  Здравейте
                  Злати

Честит празник на всички именници.

"Ако искаш да летиш, остави всичко, което ти тежи."

Злати Two HeartsTwo Hearts наистина съм пропуснала за Снинова.

Приятен следобед,дами

Общи условия

Активация на акаунт