iHerb.com (USA) - сайт за хранителни добавки, храни и козметика - 123

• 51 094
  • 739
  •   1
Отговори
# 255
Здравей, Денис, имам 2 въпроса:

1. Какво мислиш за тази добавка:

https://de.iherb.com/pr/allergy-research-group-thyroid-natural-g … 00-vegicaps/78505

Сушена жлеза, доколкото разбирам се ползва при хипофункция - според теб хубава ли е като добавка и добре ли е при наличието на хипофункция, да се стартира първо с нея, преди да се стартира с хормон?

2. Какво означава метилирана форма на даден витамин и защо е хубаво да се приемат метилирани форми, също и какво значи хелатирана форма (за магнезий съм го срещала).

Благодаря ти много, както винаги, за отделеното време и ценната информация, която ще споделиш Flowers Hibiscus

# 256
  • София
Със сигурност Денис ще даде по-обширен отговор, но това, което знам за метил формите е, че са лесно усвоими. За фолиевата киселина (на таблетки), например, организмът я превръща на фолат, за да я усвои, а някои хора имат проблем да я конвертират и реално може да не се усвои (ако не е метилирана форма).

# 257
  • София
Здравей, Денис, имам 2 въпроса:
1. Какво мислиш за тази добавка:
Скрит текст:
https://de.iherb.com/pr/allergy-research-group-thyroid-natural-g … 00-vegicaps/78505
Сушена жлеза, доколкото разбирам се ползва при хипофункция - според теб хубава ли е като добавка и добре ли е при наличието на хипофункция, да се стартира първо с нея, преди да се стартира с хормон?
2. Какво означава метилирана форма на даден витамин и защо е хубаво да се приемат метилирани форми, също и какво значи хелатирана форма (за магнезий съм го срещала).
Благодаря ти много, както винаги, за отделеното време и ценната информация, която ще споделиш Flowers Hibiscus
Здравей!
1. Не съм фен на тези лиофилизирани органи и жлези - далак, панкреас...ЩЖ и т.н. от животни, в случая говеда... защото винаги има риск тези продукти да не са чисти. Напр. могат да съдържат приони (  инфекциозни агенти, на т.н. бавни патогени - бактерии, вируси...  ) на „Луда крава“ или болестта на Кройцфелд-Якобс и т.н. та този прион може да се спотайва с години в мозъка.
Според мен, не си заслужава риска Simple Smile , а и това е "нещо" което просто ще се смели от СЧТ и дори да съдържа някакви хормони, то тези кол-ва, няма как да се контролират, за да са максимално полезни, да попълнят точно определени дефицити.
ПП. При Хипофункция на ЩЖ аз съм ЗА медикаментозна терапия + правилен начин на хранене ( напр. като не се консумират растения, които съдържат гоитрогени, приемат се достатъчно въглехидрати, повече протеин и т.н.), следи се за дефицити, защото те са перманентни при това заболяване и т.н. От функцията на ЩЖ зависи нормалното функциониране на всички органи и системи, метаболизма, психиката и т.н. + това, че ако не се контролира, има вероятност да се отключи Хашимото.
С ЩЖ не трябва да се правят експерименти - тя е много чувствителен орган, реагира на всичко и много често неадекватно ( ненормално, нетипично, неочаквано, непредвидимо...) - трябва много внимателно да се обгрижва, защото от нея зависят/ тя е основна причина за много неприятни заболявания и състояния, които така или иначе настъпват с годините при всички - качване на тегло, хормонален дисбаланс, ССЗ + висок холестерол и триглицериди, проблем със съня, костна с-ма, проблем с психиката - нервност, безпокойство, напрежение, стрес, тревожност... крампи, изтръпване на крайниците, студени крайници, суха коса и кожа, косопад, проблем с ноктите, т.н. мозъчна мъгла, СЧПроблеми - запек, подуване на корема...  и т.н. ето една картинка Simple Smile, макар че тя не включва всички симптоми.
Само медикаментозната терапия, може да осигури точната, оптимална доза хормон, която да гарантира  нормално и спокойно функциониране на ЩЖ.
Скрит текст:

2. Метилирана форма, най-общо означава активна форма, процес на превръщане на даден витамин ( в случая) от не-активна в активна форма, за да може да се използва от тялото. В клетките работят метилираните форми.
Много храни съдържат неметилирани форми, които тялото ни превръща в метилирани.
Обаче, честите генни варианти (мутации) - срещат се от 25 до 50% сред общото население, водят до забавено превръщане на не-метилирана в метилирана форма... и респ. когато има такъв проблем с усвояването, е задължително да се приема добавка, която е метилирана форма.
Хелатиране - процес при който, даден минерал се свързва с органично вещество, което подпомага неговото усвояване и повишава неговата бионаличност ( полезност, да достигне там където трябва, в съответното кол-во)

iHerb® код:   YUL919
5$ намаление - за първа поръчка
5% за следващи

Последна редакция: чт, 30 сеп 2021, 07:20 от denis.

# 258
25% Off Anniversary Daily Deal!
Fish Oil
Use Promo Code: 25FISH
КодА   е валиден до утре до 20ч.

# 259
  • София
Седмични промоции
Brands of the Week
- до 10% намаление
- с персонален код, още 5%
валидни до  6 ноември - 20:00 ч. н. вр.

# 260
Благодаря ти, а може ли да съдим, че ако на опаковката конкретно не пише метилирана, значи е неметилирана форма? Т.е. да гледам изрично да е написано, така ли?

# 261
  • София
Благодаря ти, а може ли да съдим, че ако на опаковката конкретно не пише метилирана, значи е неметилирана форма? Т.е. да гледам изрично да е написано, така ли?
Да, трябва да е посочено, че е метилирана форма... освен, ако не е някакъв патен, който също да е метилирана форма, но от самото име, това да не се разбира, напр. за ФК -  Quatrefolic, което си е ( 6S) -5 -метилтетрахидрофолат

... следващ
 код  25CGN  25 % намаление  
на California Gold Nutrition

- валиден 24 часа
- без условие за минимална сума на поръчката
- еднократен или двукратен - проверявайте
- валиден от 30.09 - 01.10
( от 20:00 до 20:00ч н.вр.)

Последна редакция: чт, 30 сеп 2021, 06:45 от denis.

# 262
Denis, защо предпочиташ горното рибено масло? Аз съм вземала до сега винаги на Carlson labs & Nordic Naturals.  Мисля, че ти си ги препоръчвала като на-добро съотношение на цена качество и истинско качество.

Какво масло би препоръчала за деца на 8 г, 11 г и 14 г - момчета, спортуващи.
Много благодаря за подробната и лесно смилаема информация за ензимите. Започвам да се ровя в тази област и ми е много интересно. Чудя се какви са негативите от добавените ензими.

# 263
denis, това желязо от промоцията подходящо ли е?
Стартирах с хемоглобин 150,  а сега вече е 119. Препоръчаха ми да започна прием, че само с храна нямало да стане.

# 264
Храносмилателни ензими се приемат с храната.

denis, а дали би пояснила, като казваш "с храната", кое от трите е най-добре - непосредствено преди да тръгнеш да ядеш, по средата на самото хранене или непосредствено след като приключиш да се храниш?

И има ли смисъл, според теб, да приемаш таблетка, ако си хапнал нещо много леко - например, 1-2 сухи пасти или чепка грозде?

Благодаря! Simple Smile

# 265
  • София
Интересно ми е ако някой ти ползва кода - как разбираш за това - едва ли получаваш мейл или друго с което да разбереш със сигурност? И колко му е давността?
Denis, защо предпочиташ горното рибено масло? Аз съм вземала до сега винаги на Carlson labs & Nordic Naturals.  Мисля, че ти си ги препоръчвала като на-добро съотношение на цена качество и истинско качество.
Скрит текст:
Много благодаря за подробната и лесно смилаема информация за ензимите. Започвам да се ровя в тази област и ми е много интересно. Чудя се какви са негативите от добавените ензими.
аз обмислям дали да не тествам крилово масло, преди бях чел че повече се усвоявало... на коя марка да предпочета? Иначе за стандартното - знам че IFOS  е желателно да има - няколко марки само го предлага.
Скрит текст:
Храносмилателни ензими се приемат с храната.

denis, а дали би пояснила, като казваш "с храната", кое от трите е най-добре - непосредствено преди да тръгнеш да ядеш, по средата на самото хранене или непосредствено след като приключиш да се храниш?

И има ли смисъл, според теб, да приемаш таблетка, ако си хапнал нещо много леко - например, 1-2 сухи пасти или чепка грозде?

хора, вече ставате ... банални -  преди/след, по време... все ще идат на едно място Close
може би с манго и кисело мляко, смесени) няма да е добре...

# 266
  • София
Лично аз, когато пия ензими, ги взимам по време на самото хранене. Пия от време на време (нямам жлъчка от години) - при дискомфорт, когато ям гъби или по-тежка за мен храна.
Или веднага след храненето.

# 267
Лично аз, когато пия ензими, ги взимам по време на самото хранене. Пия от време на време (нямам жлъчка от години) - при дискомфорт, когато ям гъби или по-тежка за мен храна.

Какви ензими вземаш? И аз нямам жлъчка и даже не знаех, че трябва да вземам ензими...

# 268
  • София
Denis, защо предпочиташ горното рибено масло? Аз съм вземала до сега винаги на Carlson labs & Nordic Naturals.  
Скрит текст:
Мисля, че ти си ги препоръчвала като на-добро съотношение на цена качество и истинско качество.

За Омега 3 - въпросът беше да се доставя до Германия... и това РМ е добро кач-во (PG), тройна дистилация и т.н.
Да, на Carlson labs и Nordic Naturals - също са хубави.
Омега 3 за деца ( в момента няма голям избор, но ще посоча само това, което е налично, добро кач-во и на добра цена):
https://www.iherb.com/pr/natural-factors-searich-omega-3-delicio … l-oz-200-ml/68244
Храносмилателни ензими - Страничните ефекти :
коремни спазми, гадене, диария, газове ( метеоризъм )
главоболие, обрив, виене на свят
хипогликемия, хипергликемия
обостряне на захарен диабет
лошо храносмилане
проблеми при болни бъбреци, жлъчка...
обостряне на астма
възпаление на стомаха ( гастрит )
мускулен спазъм и т.н.

denis, това желязо от промоцията подходящо ли е?
Стартирах с хемоглобин 150,  а сега вече е 119. Препоръчаха ми да започна прием, че само с храна нямало да стане.
Желязото е хубаво - това е форма, която повлиява нивата на Хемоглобина, защото не всички форми на желязото успяват да го направят.
Приема се на гладно с вода... поне 2-3 часа преди хранене и кафе

Flowers Maple Leaf Гърне без похлупак
По средата на храненето... и храненето да е основно, по-обилно, макар че зависи какви точно ХЕ приемаш и с коя храна имаш проблем. Ако това са млечните и приемаш Лактаза - може да ги приемаш и когато ядеш сладолед, крем-карамел и т.н.

Последна редакция: чт, 30 сеп 2021, 11:54 от denis.

# 269
  • София
Скрит текст:

Какви ензими вземаш? И аз нямам жлъчка и даже не знаех, че трябва да вземам ензими...
Уф, ами и аз не знаех и на принципа опит-грешка, така разбрах за себе си, че ензимите много ми помагат при определени храни. (Те и лекарите не знаят, а колко тежка 3та бременност изкарах преди 6г, заради пробеми със стомаха и липсата на жлъчка!)
От нашенските аптеки си взимам - панкреатин от Ремедиум, един комплекс digest на Витамикс (те са пак с панкреатин), рекламираните Ензимил, Мезим форте...
От iherb май не съм взимала, не съм много наясно какво точно ми трябва в моя случай и си взимам от тук, нещо по-бюджетно.

Общи условия

Активация на акаунт