Кюретаж и забременяване след това - тема 86

• 37 680
  • 776
  •   1
Отговори
# 210
За ваксините- първата ми бременност тази година беше два месеца след прекаран ковид.  С първата фетална морфология се установи по-високо налягане по едната артерия в пъпната връв- изписаха ми аспирин протект. 5 седмици по-късно ми изтекоха водите и се наложи да прекъсна бременността (края на май месец).
Преди да почнем опити, реших да се ваксинирам, за да съм го направила преди евентуално забременяване. Юли сложих първа доза Модерна и два дни преди втората доза разбрах, че съм бременна. Бях в 4 г.с., много се колебаех дали да не изчакам, но реших да си я сложа, след като разговарях с лекаря в медицинския пункт за ваксинация. Вече съм в 14 г.с., няма и помен от проблемите, които бяха открити преди загубата на втората ми бременност.
Вече стотици хиляди бременни на запад са ваксинирани и има мащабни проучвания, които показват, че ваксините нямат ефект върху изхода на бременността. Много по-опасно е да преболедуваш бременна, обаче.

Със сигурност най-лошият вариант е да си бременна и да изкараш ковид, особено в ранните седмици.
Моята бременност беше 6м след изкаран ковид.
Това което казват е само да не се ваксинират до 3ти месец, понеже както вече аз самата разбрах тогава се образуват всички органи на бебето.
Но всяко правило си има изключение.
Дано при теб всичко е наред🤞
При нас така и не се разбра защо бебето е имало такъв тежък сърдечен порок. Не бях боледувала от нищо и дори дето се вика носа не ми е текъл 6месеца.
Прекалено е далеко изкарването на ковид от забременяването да си помисля, че това се е отразило.

# 211
Mimoza88 как установиха много голям шанс за забременяване след нова година. Пожелавам го от все сърце, но ми е интересно

# 212
Mimoza88 как установиха много голям шанс за забременяване след нова година. Пожелавам го от все сърце, но ми е интересно

Искаха да ме успокоят според мен просто Simple Smile
Да ми вдъхнат надежда.
Защото в 26г.с да направиш аборт, след 6г опити и 4то ин витро, защото бебето е с тежък сърдечен порок...
Иска ми се да вярвам, че следващият път ще стане без лекарска намеса.
И на тях им се иска, сигурно просто казаха каквото имам нужда да чуя.
Но след като така и не се установи причината да не забременея 6г...
Считаме, че пречка реално е нямало.
Психика може би, не знам.
В крайна сметка успях да забременея, така че чудеса стават ❤
Лекарите в Надежда казаха, че тялото имало памет... и веднъж постигната бременност, после било в пъти по-лесно, особено в рамките на 6-8м.

# 213
След моята несполучлива и така кратка бременност също ми казаха след три месеца да си действам.но аз чакам вече 6 Успех желая

# 214
И аз обмислях варианта да се ваксинирам, но преди да родя не бих го направила. Вчера ми дойде първата менструация след абразиото на 27.09. Толкова болезнен и обилен цикъл не бях имала през последните години. На моменти все още ме стяга лявата ми гърда и тече малко коластра, но се надявам и това да спре, а да спомена, че ми течеше много и от двете гърди с ужасни болки.
И на мен ми казаха, че след Нова година можем да започнем с опитите.

# 215
И аз обмислях варианта да се ваксинирам, но преди да родя не бих го направила. Вчера ми дойде първата менструация след абразиото на 27.09. Толкова болезнен и обилен цикъл не бях имала през последните години. На моменти все още ме стяга лявата ми гърда и тече малко коластра, но се надявам и това да спре, а да спомена, че ми течеше много и от двете гърди с ужасни болки.

Не ти ли дадоха нещо да спрат коластра или тръгването на кърма?
Аз пих достинекс по схема.
Мен гърдите не ме болят. Бяха огромни, буквално х3 на това което бяха, за 10 дни супер се смалиха, и са супер меки и странни🤦‍♀️ с кафеви петна по тях, които предполагам ще минат скоро.
На 1ви преглед съм в петък... да видим как е положението.
Вие предполагам ходите х1 път в месеца? Или повече?

# 216

Не ти ли дадоха нещо да спрат коластра или тръгването на кърма?
Аз пих достинекс по схема.
Мен гърдите не ме болят. Бяха огромни, буквално х3 на това което бяха, за 10 дни супер се смалиха, и са супер меки и странни🤦♀ с кафеви петна по тях, които предполагам ще минат скоро.
На 1ви преглед съм в петък... да видим как е положението.
Вие предполагам ходите х1 път в месеца? Или повече?
Нищо не ми предписаха, но казаха, че е още нормално. Очаквам скоро да спре. И моите бяха огромни и за 1 седмица много се смалиха, а аз съм с малък бюст и доста си личи как се промениха. Казаха ми, че след цикъла не е нужно да ходя пак на преглед (вече съм ходила 2 пъти след абразиото). И скоро се надявам живот и здраве всичко да е наред!

# 217
  • София
Добър ден. Това са моите резултати на хормоните на пети ден от цикъла. Пускани са поради нередовен цикъл и една загуба в 9г.с. Имам две нормални бременности и една загуба в 9г.с. Също така се борим за още едно дете, ако стане предвид възраста ми-39г. На 11.11 съм на гинеколог, а на 13.11 на ендокринолог. Може ли някой с коментар, че аз нищо не разбирам?

# 218
Здравей,

ще говоря само от моя скромен опит: инсулин се изследва заедно с кръвна захар, за да може да се определи т.нар. HOMA INDEX и чрез него да се види дали имаш инсулинова резистентност и съответно да ти се назначи медикамент, ако лекарят прецени.
Пролактина ти е в норма, естрадиола ти е доста висок за деня от цикъла, ако не греша може да е признак за задържан фоликул или киста.
Има тема за разчитане на изследвания, в нея най-добре биха обяснили.

https://m.bg-mamma.com/?topic=1347129

# 219
  • София
Здравей,

ще говоря само от моя скромен опит: инсулин се изследва заедно с кръвна захар, за да може да се определи т.нар. HOMA INDEX и чрез него да се види дали имаш инсулинова резистентност и съответно да ти се назначи медикамент, ако лекарят прецени.
Пролактина ти е в норма, естрадиола ти е доста висок за деня от цикъла, ако не греша може да е признак за задържан фоликул или киста.
Има тема за разчитане на изследвания, в нея най-добре биха обяснили.

https://m.bg-mamma.com/?topic=1347129
Благодаря за отговора ви. Изследвала съм се за ИР. Сега съм го пуснала инсулина просто да видя дали е паднал. Определено за три месеца с режим и спорт в паднал доста от 10.2 на 7.6.

# 220
delisardeli

Благодаря 🍀
Ще видим в какво състояние са тръбите и матката предполагам другия месец, ако всичко с изследванията ми е ок. Аз нямам кюретаж, но да, махната ми е плацентата, което може би е сходно като процедура. Дано нямам нанесени от това щети.
Много обмислям и да поставя ваксина... така или иначе трябва да се пазим до снимката.

Не бързай с ваксината! Мое лично мнение след моя мисед и мнението на лекаря, относно случилото се и резултатите.
Ако сега 3 доза и т.н. станат задължителни, повече не бих сложила, ако ще и вкъщи да ме проверяват.

@Теодора Василева Би ли споделила в коя лаборатория изследва тромбофилията?
Питам, тъй като и на мен ми препоръчаха да изследвам в Геника. Било конкретно и струва 320лв.

На мен ми правиха тробофилия в майчин дом.
100 лв. струваше  5 показателя.

# 221

Благодаря Rolly!

В Геника се води "Пълен панел", което е Основния + още 4 показателя. Може би за това е и по-скъп сравнение с другите.
Утре ще ходя там, стискайте палци всичко да е ок с резултатите и да имаме зелена светлина 🤞

# 222

Благодаря Rolly!

В Геника се води "Пълен панел", което е Основния + още 4 показателя. Може би за това е и по-скъп сравнение с другите.
Утре ще ходя там, стискайте палци всичко да е ок с резултатите и да имаме зелена светлина 🤞

Стикаме палци, но колкото повече изследваш толкова по висока е цената. Аз дори пусках и други извън този пакет защото ми бяха важни. Както момичетата горе са написали и аз ако знаех за тромбофилия и аз бих платила много повече от това да загубя бебето си в 28 седмица.
Относно Ковид ще ви кажа моята опит. Аз го изкарах в 7-8 г. с. Март месец, а отрицателни тестове, но 3 седмици хрема без обоняние и вкус. Моето АГ под цени ситуацията. Април месец започнах да получавам една болка в ребрата все едно се схващам ужасно. АГ ми даде да пия невробекс защото съм имала невралгия. В началото на юни отивам на първа фетална, всичко беше наред с кръвопоток. След 3 седмици вдигам кръвно 180/100 и по късно 210/120...
Всички това доведе то аборт по медицински причини, защото бебето в 28 седмица беше едва 540гр. В резултат на този Ковид получава перикардитен излив, което е събира е на вода около сърцето. За съжаление по време на бременност беше доста късно да се види и да се вземат мерки за него.
Така, че при мен едно Ковид изкарване ми разказа играта и загубих най-скъпото си същество.  В комбинация с тромбофилията и доста мутации... Дали, ако пиех от началото асперин и дали ако докторите бяха видяли водата около сърцето ситуацията щеше да е по различна сега можем само да гадаем...
Така, че не се ваксинирам

Сега вече щеше да се е родила и да я бутам с количка е топлите есенни дни...

Някои по напред беше коментирал и за цикъла. Мен вторият след аборта ми дойде с 10 дни закъснение.

Може ли някой от ваксинираните и прекаралите да каже дали това се е отразило на цикъла понеже четох доста интересни стати?

# 223
Sineochka_24, съжалявам за това, през което си минала.

Аз съм васинирана и не съм имала анималии или изобщо някаква промяна в МЦ.

# 224
    Аз вече споделих съмненията ми около ваксината..
    Относно МЦ нямах закъснение. Просто първия МЦ след кюретажа беше по-силен от обикновено. Но това е нормално..
    Не бих казала, че ваксината се е отразила на МЦ при мен.
    Като излязат и резултатите ще споделя, ако има нещо друго.

Общи условия

Активация на акаунт