Кюретаж и забременяване след това - тема 86

• 37 743
  • 776
  •   1
Отговори
# 435
Полипът не е остатък от лигавица, а новообразувание (в смисъл, че е отделно, то може и отпреди да си го е имало). Полип с хормони не се чисти, освен това се доказва с инвазивно изследване, а не с УЗ.
Медицинският принцип, който е най-често приложим, е ако с 2 цикъла не се изчисти, да се направи кюртаж/ абразио, като най-добър вариант за пациентката, като това намаля вероятността от вътрематочни инфекции заради застоялата тъкан.
Ако лекарят ви ви неглижира, момичета, търсете друго мнение.

Напротив, точно полип си се нарича. АГ-то така се изрази, има останала тъкан след аборта и го нарече ендометриален полип, това пише и в амбулаторния лист. Може да бъде новообразувано, след раждане в следствие на останала плацента или след аборт, когато матката не е напълно изчистена след кюретаж или не се е изчистила напълно сама. Състоянието е полипоза. Кюретажът и абразиото в никакъв случай не са най-добрият вариант при това състояние. Хистероскопията е доста по-щадящият вариант, тъй като се прави с камера и се отстраняват само останалите тъкани или полипи, докато при кюретажа се остъргва цялата матка и крие повече рискове за травми, разкъсвания на матката и т.н.

# 436
  • Замък сред облаците
Това за полипозата е интересно, благодаря, ще разуча.
Но си спомням, че в по-предна тема аз като абортирах се разискваше такъв казус и оттам съм запомнила, че полипът е винаги новообразувание. За хистерото си права, че е по-щадящо - но процедурата е хистерорезекция, -скопията е само оглеждането с камера, но то е възможно когато са необходими само малки корекции или остатъците са малко. Ако има големи остатъци или са на много места, някои лекари продължават да препоръчват абразиото, заради риска да остане нещо след хистерото.

# 437
Манди, при мен при предния аборт плода беше спрял развитие в 8+2, аборта започна спонтанно седмица по-късно и сакът падна 24 часа след започване на яркочервено кървене - бяха ме приели в болницата да правят кюртаж на следващия ден и следобед падна. Реално се водех 11+2, но самия плод от начало вървеше 2 седмици назад, че бях и с късна О. В деня, в който почна кървенето пуснах кръвен и прогестеронът беше 7, ако това ти е индикация колко ще отнеме.
много много се извинявам за въпроса и аз съм с едни спонтанен аборт спиране на сърдечната дейност в 9 седмица ( първа бременност да ли имам шанс за успешна бременност на 18 години съм вие след толкова аборта до какво заключение стигнахте имате ли успешна бременност какво може да ми кажете за да не се повтори това ходих на преглед всичко е добре О всичко се видя имам и снимки матката е добре цитона маска всичко е наред мисля да изчака и този месец и февруари да пробваме какво може да ми кажете много се извинявам знам че е болезнено и мен още много ме боли .... Благодаря предварително за мн.години на всички от групата

# 438
  • Замък сред облаците
Една неуспешна бременност може да е плод на много неща, дори на неправилни сперматозоид и яйцеклетка.
Ето тук са описани всички препоръчителни изследвания: https://bg-mam.ma/p/1366737/43439994

# 439
Момичета, колко дни след аборта ви дойде цикъла и пак със същата продължителност ли като преди? Имахте ли някакви ПМС симптоми или дойде изненадващо? Обикновено нямам почти никакво ПМС при нормален цикъл, освен леки пмс болки и изнервеност. Ако не гледам календарчето няма и да знам кога ще ми дойде. Та се чудя дали тази тенденция ще се запази, както и продължителността му. Моя МЦ е на 34-35 дни. Минимум е бил 31, максимум 45 дни.

# 440
  • Замък сред облаците
До 45 след аборт се счита за нормално, ако след 45 дни няма МЦ се ходи на лекар. Не е задължително да има ПМС, при мен редовните болки в гърдите се върнаха след 6 месеца.

# 441
  • София
Аз имам много точен цикъл и ми дойде на 29я ден от кюретажа. Сега втория на 28я ден. Имах си ПМС

# 442
  • На изток от Ада
Аз последната бременност след кюретажа ми дойде на 37 ден. Цикъла ми беше не редовен преди бремеността , първите 2 ц след кюретажа беше на 26 дни сега пак е объркан.

Последна редакция: нд, 09 яну 2022, 22:41 от nasito8988

# 443
Точно на 46-ти ден, помня че нямах ПМС, изненада ме.

# 444
1ви цикъл на 34 ден без пмс
2ри цикъл на 33 ден с 2 3 дни пмс
Но при 2рият имаше значително скъсяване на цикъла от 8 на 5 дни, което мнооого ме зарадва.
Така да си остане🤞🙏🏿

# 445
Първият цикъл на 34тия ден и единствено болки в корема, в момента, в който ми дойде ... вторият на 28мия ден занапред ще видим ... и нещо не съвсем по темата, момичета, според вас, дали е редно да подновим опитите толкова рано , само след прекарани два цикъла?

# 446
  • На изток от Ада
Питайте АГ доктор.

# 447
Питали сме АГ ,естествено, тук става върпос за споделяне на лично мнение  или опит

# 448
  • На изток от Ада
Е някой започват след 2 ц след 3 след 6 ,Въпроса е Вие да сте готова и АГ да е съгласен. Да е свестен АГ , щото може да каже хайде , но да има няколко аборта жената , а той да не назначи изследвания. Имах такъв АГ...

# 449
Ами ние психически сме готови, физически също съм се възстановила , единствено Аг-то ми  винаги се презастрахова и казва 6 месеца, за да се възстановят стените на матката напълно, но пък ,чета, някои казват два цикъла и аз все го мисля редно ли е , не е ли

Общи условия

Активация на акаунт