Кюретаж и забременяване след това - тема 86

• 37 615
  • 776
  •   1
Отговори
# 615
Бях с обикновен секрлаж, понеже 2017г. имам конизация и шийката ми е доста изрязана. микробиология тогава ми е правена само преди серклажа  след това не ми е пускана. Отидох по спешност след прокървяване в Надежда, там ме приеха и там родих. От епикризата разбрах, че съм имала инфекция (Хориоамнионит). Сега ходя в Надежда и събирам кураж за следваща бременост като през това време пускам какви ли не изследвания, боря се и с инфекции и тотална липса на лактобацили (нещо не мога да ги възстановя, всеки път на микробиологията ми излиза, че липсват) искам всичко този път да е наред и да съм сигурна, че съм напоравила каквото е необходимо ( при следваща бременост ще съм с ТАС серклаж)

# 616
Относно лактобацилите можете да попитате лекуващия за FemFlora на Swanson или друг пробиотик, съчетан със свещички, или каквото там изписват.

# 617
  • Замък сред облаците
За лактобацилите е добре да се приемат и вагинални, и орални пробиотици, за да се населят трайно отново в средата, предполагам след някое лечение срещу бактерии цалата вагинална флора е била избита. Аз 2 пъти съм ползвала вагинални пробиотици, Лактажин и Гинофит, добре ми се отразиха, но не е било за тотална липса на лактобацили, а за намален брой. Там трябва да е продължителен курса на повторно населване на микрофлората.

# 618
Определено си трябва здрава психика, за да устоиш на тези удари.
След 30мин съм при АГ да видим дали съм изчистила всичко сама. ДАНО!

# 619
Слагах две опаковки Лактажин - нищо, в момента слагам Гинофлор имам още за 7 дни и пак ще повторим микробиологията на последната освен липса на лактобацили имах и бактериална вагиноза, надявам се сега вече всичко да е наред

# 620
  • Замък сред облаците
Много неприятно, но наистина говоря за курс от няколко месеца с глобулите, 1-2 месеца няма да са достатъчни. Добре ще повлияят и оралните пробиотици паралелно с това, а и е хубаво в този период да се намалят тестените и сладки неща, дори да се изключат, защото захарите благоприятстват разможаването на гъбички и патогенни бактерии. Полезно е да се набляга на естествено ферментирали туршии без захари.

# 621
Ще направя каквото е необходимо, и да пия също и биозин фемме през устата Simple Smile

# 622
Опитайте с Нарине. Малко е скъпо, но е ефективно като решение.

# 623
Изчистила съм всичко! Само 1 хапче ми даде, за превантивна мярка.
Каза да не спирам фолиевата мета и сега само прегледи 1път в месеца.
Ще се видя с АГ в София след месец, каза че е подготвил някои неща. Ще пиша какво предстои и съвети.
Благодарско още веднъж за подкрепата и съветите тук!😇

# 624
Момичета, на някоя от вас с късна загуба (след 12г.с.) назначавано ли е изследване - репродуктивен фенотип? Четох, че е подходящо при повтарящи се аборти, аз имам живородено дете и после missed, но за първи път чувам за това излседване като препоръчително.

# 625
Нямам такава, но и аз не съм го чувала Confused

# 626
  • Замък сред облаците
Репродуктивна имунология е това - НК клетките, антиовариални и антиспермални антитела, антинуклеотидни, антифосфолипидни антитела, автоимунен тиреоидит и т.н.

https://www.credoweb.bg/publication/58989/reproduktivna-imunologiya

# 627
АА много благодаря за информацията. Стана ми още по-интересно защо ми е препоръчано това излседване, нямам повтарящи се аборти. От прочетеното никъде не насочва, че тези НК клетки да причина за толкова късно missed аборти.

# 628
  • Замък сред облаците
Като причина за късен аборт може да се изследва да нямаш антифосфолипиден синдром, той е вид придобита тромбофилия.
Отделно след късен аборт може да почнеш да образуваш някои антитела от другите, които да са проблем при повторна бременност или да пречат на забременяването.

# 629
  • София
pinitos съжалявам за загубата,и моята първа бременност приключи по същия начин,с тази разлика ,че на мен никога нищо не ми е правено на шийката,явно просто си е слаба и като бонус и матката е чувствителна.И при мен пишеше хорионит на заключението.
Имам една успешна бременност след това,благодарение на д-р Христов,но при следваща ще правим и ЕТСО серклаж.
АА, ти какви пробиотици за орален прием ви взимала?
На мен от Фертилити теста ми излезна Гарднерела и ми изписаха след Флажил един дъъъълг пробиотичен курс като ми включиха и Инулин.

Общи условия

Активация на акаунт