Кюретаж и забременяване след това - тема 86

• 37 706
  • 776
  •   1
Отговори
# 270
Добре де, кажете нормално ли е преди 3 МЦ след кюретаж да имам доста по-различни симптоми?
Първите 2 цикъла бяха по часовник без нищо странно и различно. А сега 10 дни преди датата за 3ти - къпя се, но още "ухая". Пак се къпя и след 10мин пак същото. Това беше за около 3 дни.
След това едната сутрин едната ми гърда беше с идея по-едричка от другата.
Яйчниците ги усещам все едно съм в цикъл с понадуто коремче. А дата за цикъл още е далеч...
Предполагам, че някакви хормони се наместват явно, но... не ми се е случвало до сега това. 🙉🙈🙊

# 271
  • Sofia
Да, първите няколко цикъла може да са по-различни. Още е рано, на хормоните им трябва време.

# 272
Да, при мен беше същото.
Първите два бяха нормални.
3тия подрани с 11 дни. (и продължи по-дълго от обикновено - 8-9 дни, а попринцип ми е 5-6)
И при мен имаше подут корем, гърди и така.
Но аз пих и Дуфастон между първия и втория заради кисти, вече ги няма. Но когато споделих на лекаря ми за подравняване то той каза, че е нормално. И, че и сега четвъртия може да подрани, може да закъснее.
Такаче бъдете спокойна и си дайте време за възстановяване без излишни притеснения.

# 273
Благодаря ви!
Почти бях сигурна, че е нормално. Друго си е обаче да ти потвърдят в бгмама 🥰

# 274
Аз съм сега 1ви цикъл след абразио. Очаквах да е много обилен с много съсиреци - нищо подобно🙈
Боля ме 1 ден преди да ми дойде.
Ще отида на преглед след седмица, да видим какво е положението в матката, защото преди 20 дни аг каза, че има доста съсиреци и люспи вътре.

# 275
Би трябвало да няма нищо останало 👍

# 276
  • На изток от Ада
Да и при мен първите 2 ц след кюретажа бяха на 26 дни после на 27 и сега е нередовен на 26 -33 дни . Този месец е много странен дойде ми уж едно съсирече само цял ден,на другият ден розово слабо ,спря 2 дни и после дойде пак тоест наистина

# 277
Момичета, моят аборт (вакум) беше миналият месец. Лекарят ме прегледа две седмици след аборта с коремен ехограф, каза, че всичко е наред. Дойде ми цикълът на 27-мия ден, тоест на 07.11 . Беше нормален цикъл, както обикновено с продължителност 5 дни. Днес обаче имах някакво кафеникаво зацапване. Трябва ли да се притеснявам според вас, защото определено се притесних, защото не е цикъл, а цикълът ми трябва да дойде след 10 дни. Благодаря на отзовалите се! 😊

# 278
Момичета, моят аборт (вакум) беше миналият месец. Лекарят ме прегледа две седмици след аборта с коремен ехограф, каза, че всичко е наред. Дойде ми цикълът на 27-мия ден, тоест на 07.11 . Беше нормален цикъл, както обикновено с продължителност 5 дни. Днес обаче имах някакво кафеникаво зацапване. Трябва ли да се притеснявам според вас, защото определено се притесних, защото не е цикъл, а цикълът ми трябва да дойде след 10 дни. Благодаря на отзовалите се! 😊

Може просто да ти подрани. И това зацапване да е началото на следващия цикъл.
Както написах и по-горе. Моят също миналият месец подрани с 11 дни. Доктора каза, че е нормално и, че това е сигнал, че се нормализира по някакъв начин.

Последна редакция: пт, 26 ное 2021, 00:27 от Rolyy

# 279

По принцип колко дни ти е цикъла? Да не е по-късна овулация?
Мен понякога ми зацапва при овулация. Питах АГ и ми каза, че се случва и да не се притеснявам.
Възможно е да имаш малко аномалия докато се подредят пак нещата.

# 280
По принцип цикълът ми винаги е бил на 28 дни. Дори след аборта ми дойде на 27-мия ден.  А, ако се окаже наистина цикъл утре, нормално ли е, че ми идва на 19-тия ден от последния цикъл?

# 281
По принцип цикълът ми винаги е бил на 28 дни. Дори след аборта ми дойде на 27-мия ден.  А, ако се окаже наистина цикъл утре, нормално ли е, че ми идва на 19-тия ден от последния цикъл?
Аз мисля, че не е нормално.
Обаче, четох, че ако си минала Ковид или ваксина имаш понякога се получава аномалия с цикъла. На една позната след ваксина и дойде два пъти в месеца.
Изчакай да видиш и се консултирай с АГ.
А, опити правите ли вече?

# 282
Да момичета, прави бяхте. Сега бях до тоалетната и си е кръв вече, цикълът е подранил. Просто  през целия ми живот съм била с много точен цикъл и просто бях изключила варианта това кафяво зацапване да е цикъл. Но явно както казвате наистина трябва да си дам време. АГ ми каза, че може да подновим опитите след втория цикъл, защото аборта беше с вакум. Но сега ще изчакам да ми мине цикъла и за всеки случай пак ще си запиша час, за да каже на 100% да започваме ли. Просто искам да предотвратя всичко. Дори утре сутрин щях да ходя до лабораторията да пускам токсоплазмоза, цитомегаловирус, лаймска болест и хеликобактер пилори. Почти направих всички изследвания от списъка. Излезнаха ми две мутации (нискорискови), дегицит на витамин Д и ТСХ 4,62. И съм на еутирокс от 3 дни, за да го свалим. Може и да ви е смешно, но аз съм от хората, които трябва да е много зле положението да отидат на лекар, та аз дори кръвната група не си знаех…, а сега от миналият месец както стана това със спонтанния аборт, направо вече съм друг човек. Булвално се вманиячих да направя всички изследвания от списъка. А преди само от мириса на болница и ми причерняваше. Явно наистина психиката е голямо нещо, когато човек желае нещо толкова много.

# 283
mariya.9777, то понякога като ми дойде до главата и се почва едно търсене и вманячаване. Мен ми се карат, майка ми, да не се вманячавам с изследванията и докторите. Ама аз исках всичко да направя за да разбера причината за моята аборт. При мен си бяха нужни доста нещата. Обаче, за тромбофилия е нужно човек да си знае и за други случаи. Simple Smile Не се притеснявай. Ще по работиш над някои неща и е се случат.
Аз загубих моето момиче в 28 седмица. Моя аборт беше с медикаменти. Тсх ще свалиш и всичко ще е наред. Simple Smile Наистина, сега в началото човек иска всичко да изследва защото да е сигурен в здравето си.
Понякога и АГ-та много подвеждат или ти спестяват какво трябва да изследваш за да си спокоен.
Така, че е хубаво да знаеш предварително някои неща,не е хубаво само че ги научаваме по трудния начин.

# 284
Sineochka_24 много си права. Изпитвам смесени чувства, хем се радвам, че съществува таза група и можем да споделяме чувствата си една с друга и да си помагаме, хем щеше да е хубаво въобще да няма такива случаи, но това е живота. Както казваше моят учител “ всяко нещо има две страни”

Според вас рано ли е да се започват опити след 2-ри цикъл след аборт (с вакум), то реално ще са минали 50 дни от аборта. АГ каза два цикъла, ама те толкова бързо дойдоха🤔 и при положение, че имам дефицит на витамин Д и ТСХ не е в норма?

Общи условия

Активация на акаунт