Кюретаж и забременяване след това - тема 86

• 37 695
  • 776
  •   1
Отговори
# 255
  • Замък сред облаците
9 дни преди закъснение почнаха да ме болят гърдите, а обикновено е само 5 , но се е случвало понякога и без Б, примерно при цикъл без овулация, когато прогестеронът и нисък. Така че не е сигурен показател.

Брин, това затопляне е нормално за вдигане на прогестерона и е част от ЛФ. По принцип и следобед, и надвечер също е нормално при небременни жени (и мъже!) телесната ви температура да е до 37.2, просто обикновено никой не се сеща да мери. Но ти може да си усетила топли вълни, ако прогестерона ти се е качил главоломно. В смисъл, при ЛФ без бременност прогестеронът може да е нормално до 75.9 наномола. При бременност, ако се качи над това може и да усетиш топли вълни (при мен преди закъснение беше 140 вече, без топли вълни, но някои дами с проблем с прогестерона едва качват над 25 наномола дори при бременност). Затова визирам, че температура от 37.2 не е достатъчен показател по същия начин като болката в гърдите.

Миглена, кистите се лекуват, консултирайте се с лекаря си.

# 256
Един може би странен въпрос..

След като подновихте опитите и се случи очакваната бременност, усетихте ли симптоми преди да направите тест?

Един вид..след като 1 път вече познавате симптомите на тялото си, усетихте ли, че сте бременна преди това да се потвърди с теста Confused

Аз нямах пукнат симптом, дори ПМС. След кюртажа всякакъв ПМС беше изчезнал. Обаче едно нещо ми подсказа, че съм бременна - 6 дни преди датата за МЦ, единично пробождане за 5 секунди, ниско в корема и точно в средата. Така беше и предната бременност. Като го усетих, знаех, че е станала работата. След два дни се потвърди усещането ми.

# 257
При мен и при първата неуспешна и при втората вече успешна бременност имаше едно боцкане като от иглички в матката. Може би 7-9 дена след овулацията.
Първият път това беше и причината да направя тест, а като усетих същото нещо на 2ри цикъл след спонтанния аборт щях да падна.

Последна редакция: пт, 19 ное 2021, 18:16 от Rocket

# 258
Аз съм била бременна четири пъти и нямах никакви симптоми или усещания преди закъснение. С три от бременностите имах зверско гадене и повръщане, което започна към девета седмица и продължи доста време. С четвъртата нямах и това.

# 259
Благодаря на всички! 😇

Дано новата година донесе на всички ни радостни "двойни" вести 🤰🤰🤰

# 260
  • Sofia
AA, това покачване на температурата, знам че се дължи на покачване на прогестерона в ЛФ. Но аз съм с лошо оросяване : стъпалата са ми винаги ледени, а дланите и гърдите - студени. Винаги, независимо в коя част на цикъла съм. Единственото време, в което стъпалата и гърдите ми винаги бяха топли, беше докато бях бременна. Затова и ми направи впечатление.
А и това не бяха топли вълни, АЗ бях топла и ми беше едно такова приятно и комфортно все едно съм с топли меки дрехи. Бях с тази температура от сутрин до вечер, изобщо не спадаше. Даже си мислех при отрицателен тест за бременност да ходя да се тествам за Ковид ли, ПКК ли да пускам.

Гърдите ме болят винаги няколко дена преди положителен тест, но и преди цикъл, така че при мен това не е много показателно. Разликата идва след положителния тест - защото при цикъл гърдите спират да ме болят, а при положителен тест продължават, а и болката се усилва в пъти.

Bubbless, сега като каза пробождане, се сетих, че и аз забелязах подобно нещо втория и третия път, когато се оказах бременна. Аз по принцип от стол винаги се изправям рязко, направо подскачам. По същия начин и сядам. Не сядам ефирно и с деликатес, ами направо се тръшкам на стола. И с миналата бременност, като бях на работа, пак скокнах да показвам или да питам нещо някого и при ставането рязко ме проряза нещо ниско долу в корема, което ме накара да се спра за секунди, докато отмине. Не му обърнах внимание. Обаче после пак си ставам по обичайния начин със скок и пак ме проряза. Това ме накара да се замисля.
Със сегашната бременност това прорязване при рязко ставане пак се появи преди теста.

Последна редакция: сб, 20 ное 2021, 00:01 от Brin de muguet

# 261
Да Simple Smile Разпознах имплантационното зацапване, а отделно и почна да ми се гади още преди да ми закъснее... Направих си и тест, който още тогава отчете бледа втора черта.
Но аз и с дъщеря ми (първа бременност) седмица преди закъснение усетих накъде са нещата, защото си почувствах гърдите странно, а и се събудих гладна което никога не се случва (огладнявам към обяд). Не можа да ме изненада нито една бременност Simple Smile

Един може би странен въпрос..

След като подновихте опитите и се случи очакваната бременност, усетихте ли симптоми преди да направите тест?

Един вид..след като 1 път вече познавате симптомите на тялото си, усетихте ли, че сте бременна преди това да се потвърди с теста Confused

# 262
При мен това, което ме накара да се усъмня беше, че неможех да спя с крака прилепени един до друг. Колкото и да е странно, понеже при мен беше бременност след 4ти ембриотрансфер, бях и на доста хормони и промените в гърдите не са ми показателни, защото и преди цикъл всеки път са си болезнени... Но спях само с възглавница между краката, което беше изключително странно. Усещах сякаш нещо притискам, не ми беше комфортно. Отделно запсивах много бързо и все бях уморена, а точно тогава буквално само лежах и гледах филми. Имах и бледо розово зацапване, ама толкова бледо, че помислих че си въобразявам.
Така и си продължих с възглавницата, докато не се наложи прекъсването на бременността.
Толкова свикнах, че и сега 1м по-късно, не спя без да съм си вдигнала единия крак на възглавница. Станало е някакъв навик и по гръб не мога да спя. Автоматично се обръщам като попарена.

Със следваща бременност🙏🏿❤ ще видим как ще е. Дай Боже скоро да мога споделя симптомите 😊

# 263
Малко извън темата, но и аз след моята лапроскопия свикнах да спя с възглавница около мен.. вече 6 месеца след лапарото си я търся ... мъжът ми може и да изпадне от леглото ама възглавницата царски си стои на мястото Joy

# 264
  • Nederland
Аз само да се запиша , ще обясня тези дни , някои вече ме изчетоха в другата тема .
5 ден ми е след медикаментозен аборт следствие на мисед в 11 седмица , бебето си е останало в 8+4или5 . Живея в Холандия и тук е съвсем друга системата и отношението по тези въпроси , ще ми бъде сложно да правя изследвания , но няма да се предавам .
Имам и светли моменти , имам и черни дупки , без да преувеличавам , май само бг мама ми дава сили ❤
Прегръщам ви всички ! 🤗

# 265
Малко извън темата, но и аз след моята лапроскопия свикнах да спя с възглавница около мен.. вече 6 месеца след лапарото си я търся ... мъжът ми може и да изпадне от леглото ама възглавницата царски си стои на мястото Joy

Моят вече се оплака, че място за него нямало 😃

# 266
Здравейте,

Забременях от 2рия месец опити. В 8г.с. се установи, че съм бременна с кухо яйце, като сакчето отговаряше на 5г.с. Направих медикаментозен аборт.

От 2 г. съм с Хашимото (ТСХ винаги 1,5-2,3), антителата понякога са над нормата, никога не съм била на терапия. Приемам вит Д, Б12, фолиева, селен. 1 година преди да забременея през няколко месеца съм пускала пълен пакет ЩЖ, полови хормони, витамини и др., като най-скорошните ми изследвания са от 1 месец преди забременяването - ПКК, липиден профил, инсулин, кр. захар, полови и репродуктивни хормони, ЩЖ, витамини (Б9, Б12, Д, селен, цинк). Единствените отклонения бяха леко завишени ТАТ и МАТ и Андростендион, които са по принцип предпоставка за поликистоза. Според АГ и ендо нито едно от тези неща не е причина за кухото яйце. В 5с. пусках и пълен пакет тромбофилии - имам 2 мутации по МТХФР (хетерозигот), но според АГ и това не е причина, тъй като аз си пия метилирани форми и на ФК, и на Б12.

Скоро имам консултация с доц. Русев, но просто исках да чуя предварително мнение колко да настоявам да правим изследвания (различни от това, което съм правила до момента). Всичко, което съм пускала досега съм си го самоназначавала. Виждам, че на 1-ва страница има още някои неща, които могат да се направят - имунологични, кариотип и изследванията при мъжа. Знам, че лекарите ги назначават след "повтарящи се аборти", но аз не искам да стигам до там.

# 267
  • Замък сред облаците
TheAxe, прочетох за аборта ти предните дни, съжалявам. Ще си позволя да копирам каквото написах на друга девойка в темата за бебеправенето:

При кухо яйце няма развитие на ембрион и няма как да завърши по друг начин ситуацията. Смея да кажа, че на мен това ми се струва най-благодатния вариант за аборт (аз направих мисед в 11гс, да не си мислиш, че говоря наизуст) - не са били правилните яйцеклетка и сперматозоид, не се е развила реална бременност. При повтарящи се биохимични бременности или при мисед, когато ембрионът спира развитие след установен пулс, има по-голяма вероятност да е налице реален проблем (имунологичен, генетичен, патологичен и т.н), докато при кухо яйце имаш най-често обективен малшанс и успех в последствие.

Не се хвърляй във въртележката с изследванията от раз, особено щом вече си проверила толкова неща вече. Кухото яйце все пак е проблем в качеството на някоя от клетките, не е въпрос на проблем с износването. Пий си витамините, наблегнете с ТМ на хранене, което благоприятства производството на яйцеклетки и сперматозоиди, взимайте подходящите за двама ви витамини (за теб антиоксиданти като цинк, селен, омега 3, добавки като вит Д, мио- и д-хироинозитол, за него цинк, селен, л-аргинин, л-карнитин), намалете храните, които скапват качеството на яйцеклетките и спермата (за теб са белите въглехидрати като цяло, за него джънка и бирата), заложете на повече движение и спокойствие. Много препоръки ще намериш във форума, знам че не си отскоро тук Simple Smile

# 268
The Axe аз в момента преминавам през медикаментозен аборт заради кухо яйце и разбирам притесненията ти.
Съветите, които ти е дала АА (тя си е цяла медицинска енциклопедия ❤)са правилни. Кухото яйце миже да се случи на абсолютно здрави партньори.
Аз бях при Русев преди да забременея и съм доволна.Но препоръката му беше да направя вливки интралипид, които аз реших, че не искам в ситуация на ковид и какви ли не други вируси.

# 269
  • На изток от Ада
За интралипид да добре си направила Tortelina. Аз слагах мин год, а че веднъж ме върнаха заради малко Т. Ами на мен не помогна.

Общи условия

Активация на акаунт