Изпробвали ли сте диетата на Маргарет Тачър и ако сте дали сте доволни от нея? Имам доста килограми за сваляне след раждането на второто ми детенце и търся нещо по-лесно изпълнимо понеже ми е много трудно да спазвам диети,но тази ми се струва лесна. Имам да сваля 40 кг.
За тези,които не знаят какво представлява диетата-ето примерно меню:
Закуска (една и съща 14 дни)
2 яйца, 1 грейпфрут, чаша кафе или чай без добавки
Понеделник
Обяд: 2 яйца, грейпфрут
Вечеря: 2 яйца, мешана салата, 1 добре изпечен тост, 1 грейпфрут
Вторник
Обяд: 2 яйца, каквото и да е количество свежи домати, кафе без добавки
Вечеря: говеждо месо на грил, зеленчукова салата (домати, краставици, зеле, маслини), кафе
Сряда: 2 яйца, задушен спанак, кафе
Вечеря: стек от немазно агнешко месо на грил, краставица и домат, чай без добавки
Четвъртък
Обяд: 2 яйца, задушен спанак, кафе
Вечеря: 2 яйца, малко извара, 1 добре запечен тост, настъргано зеле
Петък
Обяд: 2 яйца, задушен спанак, кафе
Вечеря: зеленчукова салата с риба, 1 добре изпечен тост, 1 грейпфрут
Събота
Обяд: каквото искате количество плодова салата без добавки
Вечеря: колкото искате броя стек, целина, краставици, домати, кафе
Неделя
Обяд: пилешко филе на грил, салата от домати, моркови, зеле, грейпфрут, кафе
Вечеря: сварено пиле без кожа, свежи домати и грейпфрут
Пише,че не е препоръчително да се спазва повече от 14 дни!
/ За тогавашните ми килограми за максимално бърз ефект ядох по 1450 до 1600макс калории на ден.Да, донякъде е малко, но ще се изненадате колко храна и то разнообразна може да изядем с тези калории.Разбира се движението също е ключов момент, може би това беше причината, като отслбнах и по време на отслабването кожата и да не висне,да се появи целулит/стрии също нямам/, всеки човек е строго индивидуален,мога да разкажа още, а ако мога ще помогна със съвет!
Но тази е доста по еднообразна - например задушения спанак ще ми дойде в повече - предпочитам го на салата суров
Протеините са хубаво нещо, липсата на карбохидрати също, обаче от яйца се вдига холестерола и се товарят бъбреците, което не е хубаво. Кафето не знам защо е, айде Маргарет Тачър е тичала по избори, ама ти дали ще тичаш си знаеш. Говеждо на грил въобще не си представям как ще го докараш, агнешкото също, на хартия много добре звучи, но като тръгнеш да готвиш пиши пак