Калориите броим и здравето ценим - тема 13

• 50 866
  • 797
  •   1
Отговори
# 495
  • Велико Търново
Днес спазих плана на 80%, калориите не са драматично променени, но кросфита беше убийствен.Съжалявам, че не мога да се пречупя за групови тренировки.Днес ми промениха часа за тренировката и от там дойде объркването в часовете и храните/едни махнах, други сложих/.
Утре ще вечерям/рано/ с приятелка в ресторант и храната е приготвена така:
около 07.00 250 извара Пилос+250 грама грейпфрут
около 12.00- 400 грама скир
15.00-30 минути преди кросфит 1 доза протеин

калории 650, протеин 99 грама, въглехидрат 56 грама, мазнина 4 грама
За вечеря оставям "мегдан" за около 1000 калории.

# 496
Нее, определено не са за всеки ден 900. Оценявам деня като грешка, но просто се преобърна цялата организация след едно успиване и после цял ден бързане и закъсняване. Днес обаче не успях да я свърша по-различно. Детска консултация, фризьор и детски рожден ден. Отново успиване, първото ми ядене беше в 15ч кафе и парче помело. Обяд в 16ч - салата от краставица, домат, чушка, сирене, шунка, зехтин. На рождения ден едно капучино и като се прибрахме едно кисело мляко. Всички бяха яли на рождения ден и не ми се слагаше вечеря само за мен.

За утре съм планирала овесена палачинка на закуска, крем супа от броколи на обяд и яйца с праз на вечеря + салати. За следобедното кафе си взех сурово барче.

Аз съм след трето раждане и честно казано след първите две на този етап вече си бях върнала формата, но сега нещата се закучиха.

# 497
Ох, като гледам какво ядете, направо не знам как се засищате? Аз също често имам повече кал вечер, особено след интензивни тренировки, но не мога да ги изхабя от страх Simple Smile
Иначе днес за закуска си направих две пълнозърнести филийки с кашкавал и шунка на фурна, без масло - 320кал. Оказа се, че приложението ми има опция за смятане на рецепти - сканирах всички баркодове, вкарах грамажа дето ще ползвам и ми сметна порцията. Не съм яла филия в 9ч от месеци. Мисля на обед една салата айсберг с риба тон и яйце. Заради дресинга ще удари пак мин 300кал, ама няма как да я сметна по точно.

# 498
Аз си запичам оризовки вместо филии, става долу горе Simple Smile

# 499
  • в пералнята
Аз си запичам оризовки вместо филии, става долу горе Simple Smile
Оризовките не мога да ги трая, все едно ям стиропор, толкова са ми ужасни. Предпочитам нищо да не запичам, отколкото тях Grinning

# 500
По-добре си запечете чист ориз Simple Smile Аз запичам чист сварен ориз в гофретник и го използвам за "филия", вкусно е. Оризовките и аз не ги трая.

# 501
Въх. Гласувам за филиите. Ако случайно ми се прияде- ям. Но аз като цяло, ако не е под формата на пица, май рядко ям хляб. Такива "извращения" съм яла само под формата блат за пица всъщност. Като ми се яде пица, пък съм с малко протеин и ще прескоча калориите - пасирам пилешко филе, слагам белтък и това слагам за блат за пица, става добре. Но това са изключения, когато искам да прекаля Grinning Предпочитам да ям по-малко, но нормална пица

# 502
Аз ако ям филии, ще си дебелея Sad За кашкавал не си и помислям. Пица веднъж на 4-5 месеца, но само опитвам 1 парче. Баница на Нова година, както четох че ядяла и Теди Велинова Simple Smile
Но аз избирам по-прости храни, не такива многокомпонентни. Примерно повече съставки ми е само салатата, оттам нататък - един вид  (месо, риба, сирене или зеленчук някакъв). Но едно нещо, така ми е по-лесно. Майонеза и сосове - не.

# 503
Съмнявам се, че ако си направиш някоя принцеса някой път ще надебелееш. И 5 да изядеш, щом не е всеки ден, ще си ОК Simple Smile

# 504
Едната вечер всички искаха пица у дома и аз след ровене в нета за най-добър вариант, си поръчах с пълнозърнесто тесто, доматен сос, пилешко филе и моцарела и изядох две парчета - около 150гр. Е при други обстоятелства можех да я мушна цялата. Ама не. Стискам зъби и това е. А иначе за сутрешните филии пускам скриншот да видите грамажите и всичко, но пък ме държаха сита 3ч и изпитах угризения, че май схм прекалила. Огладнея ли до 1,5-2ч значи всичко е в режим Simple Smile)

# 505
Различни сме. Аз ако огладнявам след 1-2 часа за мен нещата не са ОК. Най-малкото не обичам постоянно да мисля какво да ям, да не говорим, че ми отнема твърде много време.
Обядвам около 13 ч с около 200 гр месо + салата + нещо сладко и кола без захар и даже понякога не огладнявам до  вечерта. Ама си сипвам чаша вино с малко мезе и дори да съм гладна ми стига за вечеря(в 21ч). Рядко ми се случва да огладнея по-рано, тогава (ако изобщо имам време) просто хапвам нещо - обикновено малко, но да комбинира вкусове(сладко със солено например) + ако го усетя като необходимо, доза протеин. Ако съм изморена или недоспала може да е картоф с малко масло или задушавам замразени зеленчуци Grinning  с масло и с повечко подправки. Като цяло май не се храня здравословно - менюто ми се върти около това да ми стига протеина, да ям нещо сладко и да съм в дефицит(не на дневна база, но на седмична гледам да съм). Опитвам се да стигна 500 гр зеленчуци на ден, но зимата не мога..ма и това не си слагам на сърце. И това ще стане, малко по малко. За себе си съм забелязала, че спра ли си нещо или налагам ли си големи или много цели наведнъж, после става страшно. Едно по едно нещата стават.

# 506
И аз харесвам Живена, понякога за закуска го хапвам с крема сирене, шунка, варено яйце, авокадо.....Като цяло не знам какво да закусвам, често е само кафе с мляко.
Днес вече овладях нещата, около 1500-1600ккал съм, че и тренирах даже. Предните 2 дни ми бяха много малко калориите, бях си гладна късно вечер, но устисках да не ям посред нощите. Лоша организация през деня.  Днес е по-добре.

# 507
  • Велико Търново
Днес храната беше тотално променена, графика ми също-отмениха ми кросфита, вечерята с приятелка пропадна, братовчедка ми, която има месокомбинат отново ми донесе една пълна чанта с мезета и едно от тях ме "подхлъзна".Обмислям останалото количество да го дам на моя приятел за кучето.От цялата тази история съм вечеряла в 18.00 часа и калориите не са минали 1800.Тренирала съм.Като станат 10 дни от как съм си взела мерки със см. ще отчета.

Храната за утре е готова:
07.00 след силова тренировка 1 протеин
07.50 преди да съм започнала да работя натурален Скир от Кауфланд
12.00-13.00- 200 грама гърди+20 грама масло/все пак трябва някак да ги преглъщам/
15.30-250 грейпфрут+250 Скир/трябва да го доизам, другата седмица ще махна млечните/
18.00-3 варени яйца+50 грама суджук и мия зъбите.

тотал-1600, протеин-191, мазнини-55, въглехидрати 90

Днес всичките ми въглехидрати бяха на закуска.Днес до някое време бях по любимия ми Папе, ще гледам да го модифицирам с 4 хранения, защото той като е правил режима едва ли е съобразил ставане в 04.30.Аз все още помня как се окорих като си видях 6 плочки на корема на снимка....минало, сега действам отново целенасочено

Редактирам се с измити зъби.
Днес отново НЕ бях по план, мислех да си замълча, но нека на всички стане ясно защо не отслабвам-хаха!
Така от храната не съм изяла обяда и следобедната закуска, но за сметка на това сутринта към Скира сложих 70 грама сурови бадеми/не знам защо след зала и преди работа отидох до Кауфланд, знам де да купя Скир/ това беше изядено в 8.30.Следващото ми ядене беше преди  около 17.00-само, че нарязах и другата половина суджук.По етикет е 250 калории, сега няма да проявявам недоверие в родата.
Надявам се от утре вече да ми е всичко по план, защото всякакви размествания ме вадят извън равновесие.Обичам всичко да е скучно и по конец, което взривява мъжа ми.
Днес тренировка за гръб.

Утре:закуска около 07.00-скир+грейпфрут
12.00-гърдите намазани с масло, оставих ги в хладилника на работа
около 16.00 след кросфит -1 доза протеин+ и 50 грама овесени ядки/сакън да не загубя някой мускул/
вечерята ще я мисля
След снощното ядене на онова мезе имам плюс, правих обяд за мъжа ми също с него и той ми казва, че толкова вода не е пил.Знам си аз, че хубавите неща са вредни, аморални или се дебелее от тях.За утре съм сигурна, че плюс на кантара няма да има, но утре сутринта ще пиша.

Последна редакция: чт, 19 яну 2023, 17:44 от siska79

# 508
Аз често омитам половин хляб на ден. Никога по никакъв начин не ми е пречил да свалям килограми, стига да спазвам калориите за деня.
Тука има един тостерен 45 калории на филия, на обяд на работа си омитам 2 сандвича Grinning

# 509

Тука има един тостерен 45 калории на филия, на обяд на работа си омитам 2 сандвича Grinning
Ама пълен с консерванти и гмо.
Но, пълно щастие няма.

Общи условия

Активация на акаунт