Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №3

• 77 868
  • 754
  •   1
Отговори
# 600
Аз пускам пълна пералня да суши, но рядко. Справя се, но по-бавно, разбираемо и дрехите са намачкани.

# 601
Добре де, на вас всички дрехи ли ви стават за сушене? Има случаи когато се налага дори да извадя повечето.

# 602
Добре де, на вас всички дрехи ли ви стават за сушене? Има случаи когато се налага дори да извадя повечето.

Независимо от това какво пише на етикета практиката е доказала, че всичко става. Сега може би има някой супер екстремен случай, когато решавам да не рискувам, но то е голямо изключение. Имала съм две свити пуловерчета (блузки по-скоро) , явно от кофти материя. Но съм имала свити пуловери и без да съм имала сушилня.

# 603
Аз вадя дрехи само ако съм понапълнила пералнята. Веднъж забравих вътре спортни клинове и тениски от материя, която уж не става за сушилня, но им нямаше абсолютно нищо и вече не ги вадя.

# 604
Здравейте, търся си пералня със сушилня. Но по-бюджетен вариант. Може ли да ми препоръчате по-читав модел? Някакви насоки, какво да гледам и е от значение за такъв тип комбинирани перални? Гледах има в Технополис на Беко? Читави ли са? Благодаря предварително

# 605
Относно свиването на дрехите и аз да си изкажа мнението. Имам само сушилня на АЕГ и миналата година, когато я купих, беше една от най-скъпите модели на пазара. Не съм забелязаля нашите дрехи да се свиват. Може би, защото носим по-свободни дрехи. Но на бебето съвсем лекичко се свиват и за това й купувам 1 размер по-големи дрехи винаги. Иначе всичко суша в нея, понеже нямам тераса. А все пак идеята на покупката ми беше да не суша дрехи вътре Simple Smile

# 606
Здравейте, търся си пералня със сушилня. Но по-бюджетен вариант. Може ли да ми препоръчате по-читав модел? Някакви насоки, какво да гледам и е от значение за такъв тип комбинирани перални? Гледах има в Технополис на Беко? Читави ли са? Благодаря предварително
Не са.
Какво ще рече "по-бюджетен" вариант?

# 607
Не са.

Макс 1000-1200

# 608
Не са.

Макс 1000-1200
Понеже ВИ отговарям в темата за перални, Вие комбиниран уред ли искате или два отделни? За този бюджет няма да намерите свястно комби и бих ви казала да не си давате парите са тоя дето духа. По-добре само пералня, но читава, както я наричате.Няма как с един куршум да уцелите 2 заека. При сушенето се отделят много мъхове, които с течение на времето ще я задръстват и ще се лепят по прането.. Тези комбита нямат филтри за мъхове.
Филтри за мъхове имат само комбита на АЕГ и Електролукс (2-3 модела са) с цени доста над 2000 лв. Това са:

# 609
Не са.

Макс 1000-1200
Понеже ВИ отговарям в темата за перални, Вие комбиниран уред ли искате или два отделни? За този бюджет няма да намерите свястно комби и бих ви казала да не си давате парите са тоя дето духа. По-добре само пералня, но читава, както я наричате.Няма как с един куршум да уцелите 2 заека. При сушенето се отделят много мъхове, които с течение на времето ще я задръстват и ще се лепят по прането.. Тези комбита нямат филтри за мъхове.
Филтри за мъхове имат само комбита на АЕГ и Електролукс (2-3 модела са) с цени доста над 2000 лв. Това са:

Събирах мнение и за двете. За това попитах и в тази тема за комби, но ме разубедихте Simple Smile Ще взимам само пералня. Хубав ден

# 610
bulgari_bs, виж моделите на Candy в Emag - https://www.emag.bg/peralni/brand/candy/filter/vid-peralnja-f795 … bar_7952_-4746071

Аз имам това Candy и съм много доволна - https://www.emag.bg/peralnja-sys-sushilnja-slim-candy-prane-6-kg … 2-s/pd/DWSK21BBM/
Купих го преди 2 години за 600 лв., само защото ми трябваше слим модел и в този момент това беше най-изгодното слим комби, но наистина съм доволна - и от прането, и от сушенето. За сушене ползвам основно най-кратката програма с продължителност 1 час 20 мин., която уж  е за изкуствени тъкани, готови за гладене (т.е. с остатъчна влажност), но реално си суши до готовност всякакви материи, само не трябва да е претъпкана.
Има само един проблем и това е, че центрофугата е доста шумна, но моята е в отделно помещение и не ни пречи. Като за бюджетен вариант това е компромисът.

Натрупването на мъховете го има само при самостоятелните сушилни, които не са свързани с канализацията. През комбитата при пране минава много вода и мъховете просто се изтичат в канала. Действително след сушене по гумата и люка има някакъв налепен мъх, който само забърсвам с гъбичка, но го правя профилактично, не че има някакъв проблем. Много пъти съм слагала дрехи за пране без да забърша мъха и не съм забелязала да е налепен по следващото пране - изтекъл е с водата. Не се и натрупва някъде по пералнята, защото скоро заради един счупен цип ни се наложи доста да я поразглобим и мъх никъде нямаше.
Скоро питах и майка ми, която е със Самсунг комби, 3 годишно - тя пък въобще не знаеше за никакви мъхове, никога не ги е чистила и никога не е имала проблеми.

# 611
Това за мъховете не е вярно. Натрупват се и още как.

# 612
Вашата какъв модел е и къде точно са се натрупали?

# 613
Старата ми беше AEG и се натрупваше по маркучите и някъде вътре. Майстор викахме за почистването. Предполагам при всички комбо модели, които нямат филтър за мъхове, се случва това.

# 614
Да, затова в инструкцията е описано да се пуска почистваща програма през 3-4 цикъла пране-сушене. Така разкарва мъховете. Това е стандартна процедура.

Общи условия

Активация на акаунт