Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 34

• 25 193
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
  • Sofia
Алтенка

# 466
  • Крайбрежен район
Имена на бебета:

Атилла
Айшенур
Назара
Мари Филип
Диана Тома
Изабел Ясен
Джунейт
Хюлия
Бурчин
Паная
Сюмеййе
Анъл
Ивомира
Левий
Изабел Франческова
Яхя
Артьом
Ерва
Алексиа
Батухан
Аведис

# 467
Излиза, че няма никакви ограничения как да си кръстиш детето. Няма ли някоя служителка да ти каже --Името е Мария, не Мариа.
Няма ли някакви списъци български имена, одобрени?
Макар, че съм против ограниченията. Интересно ми е.

# 468
Вече няма. Ако искаш, "Торба Лайна" може да си кръстиш детето (с извинение). Един герой от сериала "Приятели" искаше да се прекръсти така, та затова се сетих. Grinning

# 469
Петрина
Мариола

# 470
  • Крайбрежен район
Наистина. Аз онзи ден се чудих как някой може да си кръсти детето СИфия?!? Astonished Вярно, че София е страшно досадно. То пък сякаш няма други имена. Но избери някое по-рядко срещано, вместо да измисляш нов вариант на името. Сякаш е София с правописна грешка.
Както и Галева. Хората масово премахват окончанието от бащиното име, а тези родители са му такива фенове, че са го вписали и в собственото име на детето. Joy

Сега чух за едно новородено - Кирчо.

# 471
Много от имената в последния списък на Метаноя са мюсюлмански - напр.: Хюлия, Джунейт, Бурчин, Сюмеййе, Яхя, Айшенур, Батухан. Левий е еврейско библейско име. Мисля, че е и другото име на апостол Матей.

Артьом е често срещано име в Русия. И друг път е коментирано в тази рубрика.

И аз идвам с интересни имена: Милослав Бонов - художник, току-що участваше в предаване по БНТ 1.

Христо-Никола и Христина-Елена - децата на певицата Сашка Васева. Съпругът й също се казвал Христо...

Последна редакция: сб, 16 окт 2021, 22:26 от Radilena

# 472
Родинка
Анна-Радина
Дарина-Антония

# 473
Много навлязоха двойните имена... Някои комбинации са интересни, но повечето са толкова несъвместими, че не знам...

# 474
  • София
И аз наблюдавам голямо използване на двойните имена. Аз изобщо не мога да ги измислям. Нищо не ми звучи ок освен вече утвърдените Анна-Мария, Мария-Антоанета, Мария-Тереза и Мария-Магдалена… Някои хора обаче завъртат страшни комбинации.

Последна редакция: сб, 16 окт 2021, 23:34 от Nia_192

# 475
Идвам с две сестри - Кристина и Христина 🤨

# 476
  • София
А аз познавам двама братя Александър (първия е на 25+, втория е на 3-4 годинки.) Големият се е изнесъл в свой дом и родителите не са могли да свикнат с това, че в къщата няма Сашо и затова и бебето така са го кръстили. 😂

Иначе познавам и братя Никола и Николай.

# 477
Чух за дете, което се казва Кристина Христова Христова...

На рапъра Мишо Шамара синът му се казва Михаил Михайлов Михайлов... В едно интервю го попитаха защо е така, рапърът отговори: "Ако е тъп - поне да си запомни името!!!".

Идвам с един Феникс Върбанов - син на художника Марин Върбанов. Майката е китайка, доколкото си спомням.

# 478
И аз съм с три еднакви имена, кое му е странното?

# 479
На мен ми се струва странно - говори за липса на въображение...

Последна редакция: нд, 17 окт 2021, 02:09 от Radilena

Общи условия

Активация на акаунт