Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 34

• 23 827
  • 740
  •   1
Отговори
# 720
  • By the sea
Господин и Господинка, както и производните им са били често срещани в миналото, макар че за мен няма логика да си кръстиш момиченцето Господинка.

# 721
  • Най-красивата страна
Елпида-гръцко име и оюначава надежда
Имам приятелка германка Елфрида-старо немско име е.

Андрея Девора
Вилян
Марино
Витана

# 722
  • Пловдив
Ами да, по-добре да е Госпожа. Stuck Out Tongue

# 723
  • Пловдив
Диньо/ Динко е умалително на Господин. Името се среща по нашия край. Рядко, но съм го чувала.

Тук, около Пловдив казват така и на Костадиновците. Дядо ми се казваше само Диню. Много се ядосваше като го пишеха Диньо. От Бургас беше.

# 724
  • Пловдив
Така е за Костадиновците, да. Но може и Коста. На бащата на майка ми са му викали Коста, а на братовчед и - Динко.

# 725
Сима - млада жена

Елфида и аз съм срещала (туркиня)

# 726
По повод предишния ми пост - чувала съм името Траяна, но в мъжки вариант не го бях срещала у нас. В случая го носеше малко момче. Странно ми е българче да носи име на древноримски император. Според мен ще отнесе подигравки от отворени дечица от сорта на "Траян да си трае!" Днес срещнах Миглен. Ами, странно ми е. Миглени познавам колкото искаш, но мъжката версия ми звучи като Милен с добавена буква. Днес се чудих и на една Жоана.

Последна редакция: ср, 10 ное 2021, 16:49 от Atamagaokashii

# 727
  • By the sea
На мен пък Траян ми звучи абсолютно нормално и обикновено. Те децата ако решат да се подиграват за всяко име могат да измислят нещо.

# 728
Ей сега попаднах на бащино име Ацова. Бащата Ац или Ацо е бил?

Добавям и един Трудолюб Grinning

# 729
На мен пък Траян ми звучи абсолютно нормално и обикновено. Те децата ако решат да се подиграват за всяко име могат да измислят нещо.
Така е, но лично на мен са ми странни лични имена, които са глаголи. Кая, Вая, Смила - бих ги избягвала.

# 730
  • By the sea
Смила идва от цвете до колкото помня, не от глагола "смилам", Вая и Кая също не са от глаголите. Всеки си прави различни асоциации обаче.

# 731
Аз въобще не ги възприемам добре тия трибуквени имеа - Вая кая лея мия трия мета и забърсвам

# 732
  • Пловдив
Миглен е като Магдален. То и Миглена / Меглена май е точно разновидност на Магдалена.

От Ацо идва Ацова, има си хас да е Ац.

# 733
  • Крайбрежен район
Миглена не е разновидност на Магдалена. Имат различен произход и значение. Миглена/Меглена от старобългарски означава вятър, а Магдалена е библейско име, което означава кула. Но доколкото имам спомен празнуват имен ден на един и същ ден.

# 734
Ей сега попаднах на бащино име Ацова. Бащата Ац или Ацо е бил?

В някои краища на България се обръщат към Ангел с Аца/Ацо, така че предполагам че от там е дошло и това бащино име.

Общи условия

Активация на акаунт