Любители на котки - Тема 164

• 28 666
  • 747
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Я да ви повиша аз малко кръвната захар.

Интересното е, че Бейбо винаги си намира бавачка. Постоянно при него има поне един от хайманичките, да си играе с него или да спят заедно. Поне един, ако не тримата.
У нас трайно е настанала котешка идилия.
Между другото, намерих идеалния котешки възпитател, в лицето на мухотрепачката. Когато някой е в процес на творчество на беля, взимам мухотрепачката и бия ДО него. Страхът е голям, и след като мина известно време, достатъчно им е само да покажа "възпитателката" и се разбягват. Особено Бейбо, направо под дивана се спасява. Много мисъл им вкарва в главите.

# 631
  • Бургас
Детелистна,имаш обичливи котьоци!
Вероятно докато са се чудили какво да правят Бейбо,са го обикнали и сега си го отглеждат,че се и редуват ❤️❤️❤️

Майка възпитава Харо с дървена лъжица.Първо се страхуваше,щом я взема и тракна по земята,Сега я бие,ако е в моите ръце,даже онзи ден искаше да я бие в ръцете на майка ми,но на нея не ѝ минават такива и го плесна.Това е лошо обаче,ако посегне да го гали,той бяга.
На мен буквално ми скача по главата,закача ме и да ми се спи,играе...

# 632
Благодаря за насоките. Утре ще звънна на местата които ми казахте и ще разпитам за цени

# 633
Вкъщи малко нещата се промениха. Днес е пети ден за адаптация.

Досега тя го ръмжеше ако са в една стая. Ако е неподвижно не го закача, само го дебне. Тръгне ли бебето нанякъде, тя го ръмжи. Понякога го удря с лапа. Един път не викнах да я изгоня а гледах. Тя го удари, то легна. Тя пак го удари и тя избяга.
Оставяли сме ги сами - понякога са на различни места. Как се оправят сами - не знам.
Сега тя предприе нова стратегия - седи на гардероба ми и наблюдава. Днес майка ми им даде в две чинии една до друга и ядоха един до друг.

Това означава ли че тя го приема?

Утре сме на лекар с бебето щото има рана на опашката. Ще пиша ... И козината му пада ако я дръпнеш. С Бегинс беше микроспория. Трудно е но се лекува.

# 634
  • Бургас
Зики Су,моето коте имаше микроспория.
Аз го водих на вет,той точно му дръпна от козинката до плешивите петна,козинката сама падна...Направи посявка на специална хранителна среда и си поникнаха гъбаци.
Би му през 14 дни две ваксини Биокан М(една вет се опита да ме убеди,че трябват 4,но в упътването пише две,ако няма резултати трета).
Станаха бучки на местата на ваксините,но така е изградил имунитет.Когато взе да се окосмява,бучките намаляха и сега изчезнаха...

Майка ми твърди,че ако доведем малко коте,има вариант Хари да го изяде,удуши...Има ли наистина такъв вариант?Исках малката Моли,но това са дворни котенца.Доста диви и ако случайно влязат в къщата,съскат,мятат се...само едното е по-кротко,ходило да се закача с майка ми.
Там по принцип има ветеринар,могат да ми го тестуват за болести...Но в друга стая няма да мога да го държа...Трябва да са и двамата при мен.

Ето го моят глезльо как се кефи на кашон.

Последна редакция: ср, 06 окт 2021, 23:52 от mariqivanova799

# 635
  • София
Детелистна,имаш обичливи котьоци!
Вероятно докато са се чудили какво да правят Бейбо,са го обикнали и сега си го отглеждат,че се и редуват ❤️❤️❤️

Ооо, да, хаиманичките може да заформят грандиозни поразии, но то е щото са си тийнейджъри в момента, но са с такива добрички сърчица! От самото начало приеха Бейбо, и никога не са му причинили нищо лошо. Напоследък поотпускат челюстите, но като сравня той какво ги прави - монтира се върху котката и почва да я гризе като горчива краставица където му падне, и как пискат от него, заслужил си го е.
Обаче Бейбо е изключително умно коте! Попива и схваща, и се учи светкавично. Даже и без да му се показва! А с другите котки и показвам, и с тяхната лапичка го правя, и пик гледат като празен буркан. Направо ме е страх да мисля докъде ще стигне.

# 636
  • Бургас
Много е сладко,че са добряци!
Има и изключително умни животни,явно Бейбо е от тях.Няма да се учудя,ако след година той е лидерът в малкото котешко семейство.
И направо ми радва душата и сърцето,като го видя покатерен върху батковците.
Истински сладури,направо трябва да им се направи професионална фотосесия.
Да са ти живи и здрави всички!

# 637
  • Бургас
Привет и от мен!
Мама-котчица вет я взе за кастрация. Моля ви да стискаме палчета всичко да бъде наред. Много ме притеснява, защото не знам на каква възраст е, все й е подут стомаха, все е с разстройство.  Той каза че ще се погрижи за нея добре,  ама аз взе се притеснявам. Отделно Блеки и той не е добре, от два дни само лежи, като опитам да го изправя и вие жално, като че го боли нещо, и очичките не спират да текат...
Утре като ми върне котчица, ще го накарам да го прегледа и него. Крайно време е да им взема някакви имуностимуланти, ама какви не знам. Disappointed

# 638
  • София
И ние водихме Оникс на вет. Дъщеря ми го заведе на вътрешно обезпаразитяване (при друг лекар). Аз съм ѝ била казала да го обезпаразити и да го заведе при този. Не помня такова нещо.

От вчера на обяд не яде и повръща. Днес го водихме при друг лекар. Пусна му изследване (фекална проба). Няма болести. Явно е имал разстроен стомах и хапчето за обезпаразитяване допълнително го е разстроил. Биха му инжекция и дадоха пробиотик (на паста).
Питах за храната. Каза да го храним с неговата си храна. Пита ме с какво го храним... притесненията му били дали не сме му давали "боклучави" паучове. Даде ми пример... аз даже не съм ги и чувала.  Храната (паучове и консерви) която съм им купила е хубава и е ок. Сухата също.
Каза че до довечера, най-късно утре, ще има подобрение.

# 639
AnMary,коя марка храна давате(паучове,консерви суха)?

# 640
  • София
Консерви: Carny, Life, Nuevo, Animonda (пастет), Bigpaw (пастет)
Паучове: Проплан, Monge grill
Суха: Проплан, Оакс, Сам'с филд, Хилс, N'd
В момента и двамата наблягат на Проплана (суха).

# 641
  • София
Пристигна хапването на Шепичка.
Рискувах с някакво неизвестно мляко от зооплюс, но тя е вече на месец и яде и други неща и не мисля че ще е проблем Simple Smile
Поръчах на Феринга стартовият комплект, както и други консерви и суха храна.
Остава да се научи и да ходи до тоалетна сама. Мисля че е женско Simple Smile

Колко котки виждате на клипчето Simple Smile
https://photos.app.goo.gl/arLJLgyxTNnFCkej9

Последна редакция: чт, 07 окт 2021, 21:51 от Aila

# 642
Шепичка е невероятна късметлийка, а ти си героиня. На месец вече трябва да ползва сама тоалетната. Опитай се да я сложиш вътре и да поровиш с предните й лапички.
Страх как се държи с нея?
А котките са две - виждат се очите на Страх Simple Smile

Последна редакция: чт, 07 окт 2021, 22:06 от Недоволна

# 643
Боже, обожавам я тая Шепичка. Толкова е сладка, малка борбена топчица живот. Пу пу.

Хаха, за една бройка да не видя втората котка, но хубавите му зелени очи го издадоха. Много мило клипче.

# 644
Днес майка ми водила бебето на доктор. Дала 50 лв за изследвания. Едните излезли и били добре, другите - след 10 дни. Дали някакво мазило за раната на опашката и витамини - и двете по веднъж на ден.

И ние сме като горното клипче но на обратно. Бебето е черно, господарката е черно - бяла.

Днес е седми ден от сближаването. Тя е на 3 години, то е но два месеца. Тя дойде в нас на 5 месеца и се научи че това е нейна територия.
Тя започва да се връща към нейния си начин на живот но още го ръмжи. Искам бебето да й е другарче.

Общи условия

Активация на акаунт