Какво правят жени в менопауза, когато... 9

• 109 154
  • 756
  •   2
Отговори
# 435
  • sofia
Не ви разбирам. Аз съм без малко 57 и никак не се чувствам стара.
Имах впредвид атрофията ...

# 436
  • София
Именно, и аз.

# 437
Не ви разбирам твърде. Атрофия или не, и аз не се чувствам стара. Приемам всичко, щом се полага за възрастта Stuck Out Tongue Winking Eye

# 438
Здравейте, може би въпросът ми не е за тук но…
Моля препоръчайте ми ендокринолог в София който се занимава с хормонално заместващи терапии. Моята ендо се опитва да ми обясни че е по добре да си живея без хормони, въпреки че съм в хирургическа менопауза и на 41.

# 439
  • София
Проф. Здравко Каменов, завеждащ ендокринологията към Майчин дом в Медицинска академия.

https://superdoc.bg/lekar/zdravko-kamenov-dm
Има частен кабинет на ул. Янтра 1, в София, подробности на kamedika.com

# 440
  • Sofia
Здравейте!
Последно имах нормален цикъл/през 2-3мес./ декември мин.год.Тази година през май месец имах много леко зацапване за 3-4дни,но без болки.
Вчера ми дойде мц,доста обилен.
Нормално ли е?
На 54год.съм.Лятото имах горещи вълни с всички екстри...приемах ЛХ и хомеопатия.С по-хладното време вълните намаляха и спрях добавките.

От 1-2год.имам много суха кожа на краката/от коляното надолу/,бели се/пада както пърхута/,по тъмният под е ужасно 😖
Ако знаете някакво мазило или миещо средство/предпочитам/,което да облекчи сухотата?

Последна редакция: вт, 07 ное 2023, 09:32 от Doli

# 441
  • sofia
Здравейте!
Последно имах нормален цикъл/през 2-3мес./ декември мин.год.Тази година през май месец имах много леко зацапване за 3-4дни,но без болки.
Вчера ми дойде мц,доста обилен.
Нормално ли е?
На 54год.съм.Лятото имах горещи вълни с всички екстри...приемах ЛХ и хомеопатия.С по-хладното време вълните намаляха и спрях добавките.
Вие сте за съседната тема , за предменопауза:smile:

Последна редакция: вт, 07 ное 2023, 11:50 от niko

# 442
Моля препоръчайте ми ендокринолог в София който се занимава с хормонално заместващи терапии. Моята ендо се опитва да ми обясни че е по добре да си живея без хормони, въпреки че съм в хирургическа менопауза и на 41.
И аз от тази възраст съм в менопауза, но не съм била на ХЗТ досега.
Не са безвредни тези хормони, трябва да се премисля добре преди да се ползват.

# 443
  • оттам, откъдето започва България
От 1-2год.имам много суха кожа на краката/от коляното надолу/,бели се/пада както пърхута/,по тъмният под е ужасно 😖
Ако знаете някакво мазило или миещо средство/предпочитам/,което да облекчи сухотата?

И аз съм със същия проблем. Препоръчвам този крем.    https://remedium.bg/pierre-fabre-dexeryl-krem-emoli … 71/p    Има го и в по-големи опаковки, но лично аз предпочитам тази.

# 444
  • София
Аз си мислех, че е от чорапогащниците и панталоните? И сърби … Аз го имам от 20на и повече години.

# 445
Обикновено е свързано с щитовидната жлеза и метаболитни процеси, като ИР.Това съм чела.

# 446
И според мен има вътрешна причина за сухата кожа.
При мен се случи преди 6-7 години - изведнъж кожа, коса, нокти станаха от нормални сухи. Бях в перименопауза, мисля. Не ми дойде на акъла да изследвам каквото и да е. Сега кожата не ми се лющи, нормална си е, дори и без да се мажа с кремове. Косата и ноктите  обаче останаха сухи. ИР симптоматика нямам, нито оплаквания характерни за ЩЖ.

# 447
  • волно калдъръмче
Същият случай като моя. Само дето гинеколожката беше против ХЗТ, а ендото напротив. Смених гинеколога и нещата се получиха.

# 448
От 3 дни по препоръка на аптеката от където пазарувам пия цимицифуга с още добавки вътре и витамини и ми действа много добре . Нямам  вълни и метаболизма ми се засили от днес, не се чувствам подута като други дни. Може и да си въобразявам, но май действа и на щитовидните хормони, защото ме наболяваше гушата преди. Много ми е лекичко. Дано наистина не си въобразявам, че до сега всяко чудо беше за 3 дни.

# 449
  • Бургас
Може ли да я покажеш? Аз пия хомеопатично за болките, но на добавка не съм попадала.

Общи условия

Активация на акаунт