Какво правят жени в менопауза, когато... 9

• 109 119
  • 756
  •   1
Отговори
# 450
Аз да се включа с въпрос относно побеляването на косата. Имам хубава,гъста,чуплива и здрава коса,но напоследък бързо побелява. Боядисвам я,но сякаш не я хваща боята. Често я мия и скалпа ме сърби,сух ми е.Каква боя да си взема и какъв шампоан?Нямам косопад. На 41 съм и в хирургическа менопауза от 1 година.

# 451
Шампоан са чувствителен скалп и маслени бани за косата.Стои се с масла- базови, в които са разтворени етерични, съобразени със скалпа и косата.Едни за корени, други за дължини.Може да се спи с тях даже.
Иначе трябва да се види какво иска косата- хидратация, протеин, в каква честота.

# 452
цимифугата я има в Ремифемин ( не фемикур Н, там имаше Аврамово дърво)
не бих я пила преди да разбера кой от хормоните ми превалира.

Последна редакция: пн, 13 ное 2023, 08:39 от _re_ge

# 453
  • Бургас
Папашка, от хормоните е.При мен започна побеляване, когато се манифестираха проблемите с ЩЖ.Стана перушина и не хващаше боя.Тогава минах към къна, но и си направих промени в храненето и живота, попълних витамините, но и бях 12г по-млада и лесно стана.Сега за съжаление е доста по-трудно, но все пак с къната и витамини, когато се налага  успявам да поддържам добър вид на косата.И при теб ще се регулират нещата ако си постоянна.

Към съвета на ДХ3  мога да добавя и масажи на скалпа, обърнати пози наведена за оросяване на главата.

_re_ge, на кой хормон влияе?

# 454
Аз също съм на билкова боя с къна и др, много добре се отразява на косата ми.
От химична боя за коса бях получила сериозна алергична реакция, и след това започнах да използвам разни по натурални бебешки шампоани, като най-разкошният е на Веледа. Обаче не е бюджетен:
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010021346

Последна редакция: пн, 13 ное 2023, 11:35 от Lemy

# 455
_re_ge, на кой хормон влияе?

Доколкото знам цимифугата е фитоестроген. А повечето жени в тази възраст са именно с нисък прогестерон и става че се увеличава естрогена който и без това е висок. Аз съм с висок прогестерон и на мен ми е ок. Но не на всеки. На мен ми правиха 4пъти изследвания на прогестерона последните 12 месеца и все е висок. Затова цимифугата ми е добра.

# 456
Може ли да я покажеш? Аз пия хомеопатично за болките, но на добавка не съм попадала.
За съжаление е купувана от Испания. Дано я има в БГ. 👇

реге, в менопауза няма как естрогена да ти е висок , или бъркам? В перимено може би да?
Взех си и хомеопатия и комбинирам с билките, но ефекта със сигурност идва само от билките.

# 457
  • Бургас
Може би я има в състава на комбинираните продукти тук, но като чиста добавка или тинктура я  нямаше.Бях я търсила, защото ми я изписаха за болката хомеопатично л.во,  и като хомеопатично трудно се намери и действително ми помага, но я взимам само при нужда.Тя е предимно за менопаузалните симптоми, наистина.Като хомеопатично е добре да съгласува с хомеопат, и предполагам, че този естрогенен ефект ще се избегне.

https://www.puls.bg/khomeopatiia-c-18/tsimitsifuga-edno-ot-khome … lakvaniia-n-39439

# 458
реге, в менопауза няма как естрогена да ти е висок , или бъркам? В перимено може би да?
в перимено може естрогена, а  може прогестерона да са високи. Но в мено да има вълни и да се приема фитоестроген и да има вълни (!) не знам дали е мено тогава. Затова като те прочетох за цимифугата се сетих че на мен ми казваха да не я приемам макар да им твърдях че ми действа добре. Оказва се че ми действа добре защото не съм с доминиращ естроген а с доминиращ прогестерон. Щом на теб ти е ок значи е нещо такова и при теб, но все пак не е добре да се приемат дори фитоестрогени , билки и прочие. аз все още не съм в мено.

Последна редакция: вт, 14 ное 2023, 11:54 от _re_ge

# 459
Да, внимателно дори с фитоестрогените. Дори при намален естроген в менопауза. Не са безобидни.

# 460
  • волно калдъръмче
https://www.youtube.com/watch?v=V3_iv5xJfCE&list=PLhtqWIb16EFWly … tMygowyR2&index=3
Много интересен материал

# 461
Здравейте
На 47г съм в предменопауза според изследванията ( естрадиол 16, FSH 19) ,но с почти редовен цикъл. Изписаха ми примулот нор, но се чудя има ли смисъл от тези хормони.
Какво е вашето мнение?

# 462
  • Бургас
Според Лара Брайдън, от книгата за хормоналния баланс прогестините имат вреден дългосрочен ефект и трябва да се употребява само биоидентичен прогестерон или микронизиран прогестерон, което е утрогестан.Аз не бих, освен ако не е нещо много спешно.

# 463
Здравейте, някой дали е пил някакви билки или добавки, с които да е успял да смали размерите на миомни образувания? В период на менопауза.

# 464
Здравейте, на 52 г съм, откакто станах на 50 точно Simple Smile започнаха промените.
Първо един дълъг цикъл и след това през няколко месеца идва и това е.
Миналата година имах доста сериозни вълни, през лятото и плюс топлото време, беше ужас. Бях ултра изнервена, ходех по улиците и си ревях ей така /според мен имаше причина де, но само според мен Simple Smile/, ама с тресене чак- кошмарно беше. Целия свят беше срещу мен, така го чуствах.
Цикъл нямам от 10 месеца вече, вълни много рядко, пих около 1 година билкови добавки за менопауза, първо Менодин около 6 месеца и после Меновитал, тях ги спрях лятото и не съм ги допила.
Кога всъщност мога да считам, че съм в менопауза? След още 2 месеца липса на цикъл?

Общи условия

Активация на акаунт