Какво правят жени в менопауза, когато... 9

• 109 099
  • 756
  •   1
Отговори
# 465
  • sofia
Здравейте, на 52 г съм, откакто станах на 50 точно Simple Smile започнаха промените.
Първо един дълъг цикъл и след това през няколко месеца идва и това е.
Миналата година имах доста сериозни вълни, през лятото и плюс топлото време, беше ужас. Бях ултра изнервена, ходех по улиците и си ревях ей така /според мен имаше причина де, но само според мен Simple Smile/, ама с тресене чак- кошмарно беше. Целия свят беше срещу мен, така го чуствах.
Цикъл нямам от 10 месеца вече, вълни много рядко, пих около 1 година билкови добавки за менопауза, първо Менодин около 6 месеца и после Меновитал, тях ги спрях лятото и не съм ги допила.
Кога всъщност мога да считам, че съм в менопауза? След още 2 месеца липса на цикъл?
Когато стане година без кървене - цикъл .Simple Smile

# 466
Мионичета на вас става ли ви адски студено вечер, отдавам го пременото.. Направо треска.. Чудя се как да го овладея....

# 467
Да, става ми, особено вечер.

# 468
Провери си щж.
Особено ако в средата на нощта започнеш да изритваш одеалата.

# 469
Да,на мен ми става студено,не всяка вечер ....Обаче Има дни ,в които у нас е топло,а краката ми са лед и нищо не може да ме стопли. Чак като треска😁😁😁. И почвам да меря кръвно,температура,обаче не😁. От хормоните е. Студени вълни. И други жени ги имат...Също така има дни,в които изведнъж под мишниците ми стават ужасно мокри-без да ми е топло,нищо...тече вода. Преди и след цикъл е Ад. Не ми се мисли като спре кво ще е😁😁😁.  Прескчане на сърцето,газове,подуване на корем,газове,  и чудно др екстри

P.S. Да, имам и Хашимото ,ама кво от това....Хормони в норма,в ремисия засега,без терапия.  То това оправия няма. Симптоматиката си остава с или без хормони в норма

# 470
Кога всъщност мога да считам, че съм в менопауза? След още 2 месеца липса на цикъл?
Лекарите казват,една пълна година без цикъл,дори и капка.
Аз още имам от време на време вълни,топли/студени...не им обръщам внимание вече,втора година без цикъл,на 48...ама,това е положението.
Не знам кое предизвиква ранното влизане в МП,някои казват генетика,някои стрес,тютюнопушене,алкохол...Майка ми влезе на 52,аз започнах бавно на 45-6.При нея беше тотална катастрофа тази трансформация,при мен по-леко мина,само ММ усети това-онова Grinning Странно нещо е природата

# 471
  • на село
И при мен спря напълно на 46г, на 42 някъде бях когато ми дойде  2 пъти цикълът през 5 дни. След няколко години спря.
Мама и тя около тези години влезна в критическата, при нея психически и повлия доста, но беше сама, тати работеше в чужбина.
При мен- сякаш станах по- спокойна от преди, по- широкоскроена Grinning
В началото се будех и изпотявах, но от вечерната иглика ли, какво ли- нямам изпотяване, но сърцебиенето и стягане в гърдите, усещане като тежест, имам все още, а ще станат 10г.

# 472
Здравейте , някоя от вас има ли отпускане на мускулатурата на тазововото дъно и как процедирате ?
Някоя ползва ли влагалищно йони яйце и ако да ,как се чувства от него

# 473
-Аз не на тазовото дъно, а на предна влагалищна стена.Имам яйце, забравям да го нося.

# 474
  • волно калдъръмче
Как разбирате, че имате отпускане на тазовото дъно или на стените? Изпускането на урина ли е показател, или има и друга симптоматика?

# 475
Да, аз кмам изпускане при скачане, кихане/кашляне, постоянно ми се пишка и сякаш не мога до края да изпразня мехура.Вече
двама
лекари ми обърнаха внимание на предна влагалищна стена.Мисля да правя лазерно подмладяване на влагалището.Не съм за операция още.

Последна редакция: пн, 18 дек 2023, 10:51 от ДХ3

# 476
Лекар отбелязва, когато има промяна и или проблем.
Дхз, пиши после, моля те за отзиви!

# 477
Това може да стане и от дискова херния.

# 478
Да, аз кмам изпускане при скачане, кихане/кашляне, постоянно ми се пишка и сякаш не мога до края да изпразня мехура.
И аз имам същия проблем.Няколко лекари ми бяха казали,че имам отпускане на влагалищните мускули.
Обаче,един по-възрастен гинеколог миналата година ми каза,че матката ми се е смъкнала и дърпа пикочния мехур,та от там идва проблемът.Матката било хубаво да се премахне...
И аз се чудя на къде да хвана Grinning

# 479
При мен пък от известно време се появи едно мигренозно главоболие, та се чудя има ли нещо общо с менопаузата... Ако някой страда по подобен начин - помага ли ви нещо?

Общи условия

Активация на акаунт