Какво правят жени в менопауза, когато... 9

• 109 044
  • 756
  •   1
Отговори
# 555
  • Бургас
Всякакъв е по-добър от нищо. Даже и вибраторът, който пък си има други предимства. Тялото не се усеща кой/какво му доставя удовлетворението.
Моето май  е от претенциозните Rolling Eyes

# 556
Тук всякакви лекарства и лечения се обсъждат, но пълно мълчание за това, че активен сексуален живот може да елиминира в голяма степен, че даже и съвсем, ефектите на менопаузата. Но хората ги мързи да си поддържат половия живот много често. Разбира се, не пишещите тук Simple Smile

За активен сексуален живот е нужен партньор, по възможност нов.
Много малко могат да се похвалят с такъв. Revolving Hearts

# 557
Защо нов? Със стария си знаете всичко, оптимизирали сте нещата, само трябва да има желание, а не мързел и рутина. Аз поне никакъв проблем не виждам със стария.

# 558
След десетилетия брачен живот оптимизацията трудно става, дори рутина не е останала.

# 559
Нека не обобщаваме. На този свят има всичко Wink
А където не е останало нищо според мен е поради запускане, мързел и нежелание да се поддържа връзката.

# 560
Нека не обобщаваме. На този свят има всичко Wink
А където не е останало нищо според мен е поради запускане, мързел и нежелание да се поддържа връзката.
Напълно подкрепям! Всичко е следствие  от липса на отношение към партньора.

# 561
  • Бургас
За мързела и аз съм съгласна.На първо място е отношението към себе си.Тогава няма как да се запуснеш, освен ако не е наистина нещо, което да те извади извън строя трайно и да си зависим от друг.Но за да изработиш хормони от секса първо трябва партньор, трябва да има любов или поне привличане, не е все едно какво изпитваш към партньора, не е все едно какво правиш и всеки уважаващ себе си и тялото си човек го знае.Качеството и тук има значение, както с всичко останало.

# 562
Добре, де. Масово ли тук пишат разведени и без партньор? Но и така да е, пак по-добре с вибратора.

# 563
Аз съм разведена с нов партньор от 2 год., затова написах, че за пълноценен сексуален живот трябва нов партньор и свежи чувства.

# 564
А аз казах, че и със стар партньор и отлежали чувства пак е ОК.

# 565
Леми, инозитолът повлия ли ти на подуването, кг-те?

# 566
На мен ендокринолога ми беше изписал за холестерола - Липомезин, за 3 месеца, за да се види дали ще ми действа. Това е екстракт от червен ориз.
Аз обаче малко немърливо се отнесох към него, тогава пиех и много други неща, и просто не можех да го вместя.
[/i]
На мен пък ЛЛ ми изписа холесфитол. Нахвали ми го - ново, модерно лекарство. Четох състава и всъщност това е червен ориз и нещо от маслини още съдържаше. Зачетох се обаче че екстракта от червен ориз не е съвсем безобиден. На пръв поглед какво толкова - ориз . Някъде по групите четох статия че от 01.06.2022 г имало нова регулация на ЕС, според която максималната дневна доза Монаколин от червен ориз трябва да е до 3 мг. Специално в изписания на мен холесфитол количеството екстракт от червен ориз се равнява на 10 мг монаколин. Да не говорим че на някои го изписват по 2 капсули на ден. Така на практика стават 20 мг монаколин, което си е твърде много. Понякога се чудя защо толкова се ровя и чета. Та, за мое успокоение деля хапчето на 2 и се успокоявам че 5 мг е близо до 3 😀
Истината в че само с добавки не се сваля холестерол. Трябва и диета и много движение. Но трябва да внимаваме какво пием, а и лекарите които ни предписват медикаменти трябва да са наясно все оак нали

# 567
За холестерола може да пиете нашенски пектин.

# 568
Добре, де. Масово ли тук пишат разведени и без партньор?
Има и много дългосрочно женени, няма да казвам колко сме заедно. Като казва една приятелка, също с дългогодишен брак - другите неща почват да куцат, но кекса е все по-добър. Според мен всичко е в отношението между партньорите

# 569
Стела, тогава ми повлия, но дозата ми беше 2х1, значи се събира над 2000 на ден.
Ето му състава в 1 капсула:
Мио-инозитол - 1100 mg;
D-хиро-инозитол - 27.6 mg;
Фолиева киселина - 400 mcg.

Но има и още нещо- тогава бях още в началото на прескачанията на цикъла, тоест била съм в по-ранен етап на премено/мено паузата.
Сали, интересно, трябва да потърся инфо значи.
На мен пектина ми разбутва стомаха, а и червата.
Странно ми е това ровене в чаршафите на хората.

Общи условия

Активация на акаунт