Пазаруване от Aliexpress.com 63

• 32 340
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
Не мисля, че има някаква гаранция, че пратката няма да отиде на Митница...

# 121
Точно това се чудя и аз…
Сега чакам една пратка на обща стойност 9 долара (общо доставка и стока). От 21 октомври е със статус Clearing Customs. Но като пусна номера в сайта на БГ пощи излиза, че е изпратена от Холандия и още не е стигнала до митница, пейстнала съм долу точно какво излиза.
Според вас да пращам ли документи за митническо освобождаване или като е от Холандия, ще я доставят директно в пощата?

21.10.2021 07:16      NETHERLANDS   DEN HAAG A POSTNL IMEC   Receive item from customer (Otb)

21.10.2021 09:27     NETHERLANDS   NLGDMA   Insert item into bag (Otb) and Send item abroad

22.10.2021 14:00     NETHERLANDS   NLGDMA   Send item abroad (EDI-received)      

# 122
Аз изчаках да ме уведомят, че пратката е задържана на Митница. Нищо не съм пращала преди това. А и пратката ми не излизаше изобщо като налична нито в МБМ, нито в Пощата. И на двете места се обаждах, питах...нямаше информация никаква. После пристигна в пощенската кутия известието от Митницата. А повечето пратки ми пристигнаха, без изобщо да са били на Митница, просто отне повече време...

# 123
Благодаря! Аз имам някакви притеснения, от Български пощи смс ми е като мираж малко. Но ще изчакам де, така звучи най логично....

# 124
Досега когато имах да плащам ДДС ми изпращат смс, че дължа митнически сборове...даже единия път направо си пишеше каква сума дължа. 🙂 За другите пратки имах обаждане по телефон и веднъж известие в пощенската кутия. А няколко ме чакаха направо в Пощата.

# 125
  • Точно където трябва
Много ли рискувам, ако поръчам от Алиекспрес някакъв текстил. И килим. Изпрових всичко да търся конкретни разцветки и основно към Али-то ме води всичко?

# 126
Няма да Ви е изгодно. Килима.

# 127
  • Бургас
текстила, какъвто и да е, не е на сметка

# 128
Аз съм със смесени чувства от едни гривни...По снимки тюркоазено светлосиньо, изглеждаха страхотно. На живо- доста по-тъмен нюанс, мънистата приличат на пластмасови (не че не са, не съм очаквала да не са, но по снимките изглеждаха нещо като керамични/каменни- т. е. поне на вид имитираха доста добре камък), ефектът върху тях който трябваше да е имитация на естествен камък също не е така хубав, както е на снимките. Та, ако е така и с текстилите... 🙂

Последна редакция: ср, 27 окт 2021, 18:52 от dolce miele

# 129
Много ли рискувам, ако поръчам от Алиекспрес някакъв текстил. И килим. Изпрових всичко да търся конкретни разцветки и основно към Али-то ме води всичко?
Екскурзия до Турция. 99% от текстила/килимитe тук са туски с баснословни надценки.

Последна редакция: чт, 28 окт 2021, 05:36 от netman71

# 130
Да, има много хубави турски текстилни неща. От Али не бих поръчала подобно нещо, понеже един или няколко нюанса в цвета може и да се окажат "too much", а няма как да се върне...А и на живо може материалите/материите да изглеждат коренно различно.

# 131
Здравейте,

Имам следното питане. Искам да поръчам играчки от алиекспрес, но се притеснявам дали ще пристигнат и как ще мога да ги взема след въвеждане на новите правила.
Играчките са на стойност до 30 лв.

Преди пристигаха директно в пощенския клон. Някой има ли опит?

# 132
А какво ви притеснява в новите правила?
Опит много, но н попитахте нищо...

# 133
  • Бургас
Здравейте,

Имам следното питане. Искам да поръчам играчки от алиекспрес, но се притеснявам дали ще пристигнат и как ще мога да ги взема след въвеждане на новите правила.
Играчките са на стойност до 30 лв.

Преди пристигаха директно в пощенския клон. Някой има ли опит?

сега пак пристигат директно в пощенския клон, дори тези над 30 лв.

# 134
Здравейте, за пръв път отварям диспут и имам нужда от помощ. Поръчах прахосмукачка стойност 195.99$, която обаче не работи правилно (работи 30 секунди и спира автоматично, след което трябва да изчакам да се охлади мотора, за да проработи пак). Отворих диспут за 150$, но от Али ми предлагат или да я задържа + 98$, или да я върна за моя сметка и да ми възстановят цялата сума. Какво ще ме посъветвате да направя? Колко евентуално ще ми струва връщането и до къде ще е то? До Китай или до Чехия от където го получих? Мога ли да го върна без оригиналния кашон, понеже не го пазя?

Общи условия

Активация на акаунт