Нормално ли е младо семейство да живее при родителите на мъжа?

• 23 848
  • 760
  •   1
Отговори
# 540
SmileySmiling ImpSobГости за 1-2 месеца или поканени да помагат е едно,живеене постоянно с родителите -друго.Това е като екскурзията и емиграцията.....

# 541
  • Down south
SmileySmiling ImpSobГости за 1-2 месеца или поканени да помагат е едно,живеене постоянно с родителите -друго.Това е като екскурзията и емиграцията.....
+ около 101, но с някои условия Joy
Когато поканиш родата да помага и дойдат през едно море и половина, си налягаш парцалите и благодариш, че са си нарушили рахатлъка (каква хубава дума) и са се втурнали да помагат. Ако нямаш избор и се налага да живееш с тях, е малко по-различно.
В единия случай има светлина в тунела, в другия, пак има, но е различна Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: вт, 12 окт 2021, 01:53 от Daylily

# 542
  • Paris, France
"Поканени да помагат", хахахахаха. Хиля се с глас. Предпочитам емиграция пред екскурзия. Поне се потапяме в реалността и научаваме нещо ново. Екскурзии със зяпане на забележителности не са моето.

# 543
Като чета на Невена как не са запалили блока - аз щях да запаля къщата, но ми се губи късна гимназистка ли още бях, или вече млада студентка. Сложих олио за кюфтета и чаках да загрее, но все ми се струваше, че не е достатъчно горещо. Докато не се запали Joy
А най-странното е, че не ми беше за първи път да пържа кюфтета на тази печка и в този тиган, та не мога да се оправдая с непознаване възможностите на инвентара.

# 544
  • София /Абсурдистан
Ако хората от двете страни са добри, възпитани и разбрани, аз нямам проблем с това. Проблемът са ми малките жилища, където няма лично пространство за никого.  Тогава и сам да живееш, пак ще се изнервиш.

# 545
  • пустинята Гоби
И да са добри и възпитани хората пак не става в дългосрочен план. Всеки иска неговият дом, да е неговата крепост. Едно време, когато е имало някаква ерархия и визпитание да слушаш по-възрастните, и да ги гледаш в очите, някак си по е можело при възпитани и добри хора, да има мирно съжителство. Сега не става, просто времената са други.

# 546
  • Най-красивата страна
Да,ама всеки не може да си позволи да плаща наеми или да изплаща жилище.И тогава младите отиват при мама и си натискат парцалите...И трябва да се съобразяват .
На някои не им е лошо.
Първо -получават  жилище.
Второ-винаги има кой да гледа децата.
И ако дядото плаща сметките,а бабата готви-още по-добре.

А това въобще не е малко.
За някои това е идеална възможност да спестят пари и да си стъпят на краката.
За други това е нормален начин на живот.

Последна редакция: вт, 12 окт 2021, 14:30 от -veni-

# 547
  • София
Да не повдигаме въпроса кат не можеш да си позволиш наем, как ще си позволиш дете Whistling

# 548
  • Най-красивата страна
Размножават се без да мислят за такива подробности.
И не едно,ами две деца раждат.
После бабите и дядовците поемат и детето.

# 549
  • София
Жалко, че никой не ги е питал могат ли да си позволят внуци.

# 550
Дете се гледа и с 2, и с 200. Напълно е възможно да гледаш дете с пари колкото за наем в София. Даже законът е преценил, че и по-малко може да е минимумът - 1/4 МРЗ от бащата, предполага се, че и майката толкова отделя, и това е по-малко от едни 600-700+ лева наем. И е напълно възможно, ако разполагаш с пари колкото за наем или за дете, да избереш да гледаш дете с тези пари, вместо да плащаш наем. Аз не вярвам, че някой наистина ще реши да остане без дете, ако е наясно, че е достигнал лимита на възможностите си за работа и заплащане, който не му позволява да живее самостоятелно и да гледа деца само заради липсата на собствено жилище. Срещнали мъж/жена, с които се обичат и искат да имат деца, ама йон, ще се откажат от деца, защото са с под 1000 заплата, откакто са започнали работа и не бива, щом не могат да се изнесат.

# 551
  • Paris, France
Да не повдигаме въпроса кат не можеш да си позволиш наем, как ще си позволиш дете Whistling

Ако си единствено правнуче на четири прабаби и четирима прадядовци, всичките имотни, с осигурени баби и дядовци, които са готови да дондуркат внуче, да наливат кинти и даже да отглеждат младите, защо не? Реален случай на моя приятелка. Едната ми баба и майка ми толкова искаха внуче, че ми предложиха само да го родя и откърмя, а те да си го гледат докато аз си вея байрака където си искам. Майка ми даже искаше и двете ми деца за година или две или само едното, като предлагаше да им плати френско училище, така че да не излизат от тукашната образователна система и лесно да се върнат в тукашно училище.

Раждащите деца не, че не могат да си позволят наем, а няма смисъл да наливат пари за да живеят в по-лоши или същите условия като у мама и тате.

Имам приятелка, която живее у майка си и баща си с двете си деца. Има нейно жилище, бащата на децата и също. Той живее в къща до тази на родителите му. Сутрин баща и водеше голямото дете на училище, а майка и водеше малкото на детска градина. Също и ги обличаха и хранеха. Тя само ги прибираше и седеше малко в парка с тях  но понякога ги оставяше на майка си. Майка и готвеше. Май още готви. Събота и неделя бащата ги вземаше понякога и така тя си има свободно време и личен живот. Кинти тя си вади предостатъчно и даже плаща всичко у техните, но си има спокойствието на наличие на помощ с децата. Децата и си имат собствени стаи у родителите и, тя също. За какво да се изнесе? Вие на нейно място бихте ли се изнесли?

Всичките ми баби много ме искаха като дете и бяха готови да самофинансират отглеждането ми. Толкова ме искаха и обгрижваха, че направо избягах и ненавиждам някой да ми диша във врата.

Балканските баби искат да гледат внуци. Жилищната площ не е проблем. Все пак има 4 милиона жилища за реално население от 6 милиона в България. Децата под 18г да са милион, примерно. Същата работа е в Гърция.

# 552
След като веднъж екс кандидат свекървата ни дойде на гости и за двата пъти, в които посети тоалетната, два пъти ми обърна тоалетната хартия наобратно, разбрах, че, ако живея с туй чудо, ще я удуша на втория ден. Даже реших, че съм луда, защото знам как я слагам, но след като бях я оправила и я заварих отново наобратно, ми светна лампичката. А моят се беше затръшкал да ходим при нея, що да плащаме наем. Само през трупа ми!

# 553
Срещнали мъж/жена, с които се обичат и искат да имат деца, ама йон, ще се откажат от деца, защото са с под 1000 заплата, откакто са започнали работа и не бива, щом не могат да се изнесат.
Какво?!

Жилищната площ не е проблем. Все пак има 4 милиона жилища за реално население от 6 милиона в България.
Дори да има толкова жилища, в което дълбоко се съмнявам, или няма достъп до тях (не се продават, хората ги мързи да излизат в самостоятелно жилище и пр.) , или са бараки в някоя забравена от Бога паланка.

# 554
  • София
Ако си, ако си, ами, ако не си?

Кукумицинка, дете с пари за наем можеш да гледаш, без покрив не можеш.

И докато Невена си вярва, че бабите умират да издържат деца и внуци, ще има и такива, дето си тропосват личната отговорност на друг.

Общи условия

Активация на акаунт