Избор на прахосмукачка - 5

• 53 915
  • 730
  •   2
Отговори
# 120
JustMila, аз имам този Бош под името Зелмер. 1700 вата. МРАЗЯ Я. Смуче много силно, има много хубави приставки, НО е много тежка и не става за ежедневна употреба. Мога да кажа, че въпреки големите си размери, е много маневрена. Не ми е учуквала стени или друго, но теглото.....ужас.
Има доста дълъг кабел и аз си я тегля из апартамента на две включвания е готово. Нне ми се е налагало да я нося. Може би защото нивата са ми еднакви

# 121
  • Велики Преслав
Да де, ама тя трудничко се дърпа. За това. Чак инерция набира 😂

# 122
От къде поръчахте новата батерия?

От Otto.de, но предполагам има и в Амазон. И четката от Otto поръчах.

# 123
Здравейте, имам нужда от препоръка. Търся си прахосмукачка с воден филтър (да улавя прахта и да я дави във вода, надявам се правилно се изразявам).
Имам Karcher WD3, смуче си добре, но е с торба. Не мога да я приема, 2-3 години чистя с нея, но според мен не улавя всичката прах. Имам алергия от прах и не искам да ползвам повече Керхера.

Четох, че препоръчвате Арника, видях, че са турски. Хубави ли са наистина? От къде ги поръчвате и кои модели имате? Отворена съм към всякакви препоръки.

ПС. Имам килими, нямам домашни любимци и деца.

# 124
  • СИ

... Имам Karcher WD3, смуче си добре, но е с торба. Не мога да я приема, 2-3 години чистя с нея, но според мен не улавя всичката прах. Имам алергия от прах и не искам да ползвам повече Керхера...

Огледай Karcher DS 6.

# 125
Sherilyn, имаш алергична реакция след чистене с този Кархер или какво?

# 126
Sherilyn, имаш алергична реакция след чистене с този Кархер или какво?
Не, имам си попринцип алергия от прах. И според мен Керхера хубаво си смуче, но сякаш засмукания въздух, който преминава през прахосмукачката не се филтрира напълно добре и пак има запрашаване.
Затова искам прахосмукачката "да улавя" прахта и да я дави във вода.

# 127
Аз го погледнах и видях, че има приличен филтър, който би трябвало да филтрира добре изходящият въздух. Водния филтър не улавя всичко и затова има други филтри след него, а накрая има HEPA филтър, който филтрира напълно изходящият въздух. От доста години прахосмукачките не изпускат прах при чистене както правеха едно време, такива са изискванията.

# 128
Здравейте момичета! Моля за съвет! Нанасям се в нов апартамент, където имам много ламперии, МДФ мебели и предчувствам, че ако взема прохосмукачка на колелца, ще трябва да я опаковям с нещо, за да не нараня мебелите, первазите и т.н…  или направо да вдимам една вертикална прахосмукачка. Моля, дайте мнение-нямам килими, синът ми е алергичен към прах, коя е най-добра, като бюджетът е без значение, въпросът е да чисти и да бъде удобна?

# 129
Привет,
Да взема да напиша отзив за Бош-а перяща с воден филтър.
Общо взето я използвам на принципа на Рейнбоу-а.
* Използвам "Турбото"-тупалка, само за диваните и матраците, справя много добре.  
* Използвам четката за паркет навсякъде в апартамента, а не комбинираната и се справя много добре.
* Вчера изпрахме диваните, едно зареждане беше достатъчно за четворка диван с две лежанки и кухненски ъгъл тройка. Освежи ги добре, но не изпра по-големите петна от химикалка например. Може и аз да бъркам с експлоатацията. Първо напръсках, после изсмуках препарата два пъти и след два часа диваните бяха сухи (Но сме на централен ТЕЦ и въздуха в нас е много сух).
* Прахосмукачката е обемна, но маневрена, лесно се поддържа, все пак се вади по веднъж в седмицата или на две седмици.
* Две деца в градинска възраст и куче

За ежедневно почистване имам робот

# 130
Azma, много модели са с гумирани колелца.
Моята не е, а пък съм с настилка от естествено дърво и не се е повредила.

# 131
Azma, много модели са с гумирани колелца.
Моята не е, а пък съм с настилка от естествено дърво и не се е повредила.
Не става въпрос за колелцата и пода, а за мебелите и первазите, не може да не Ви се е случвало-дръпваш прахосмукачката от бързане и чукваш нещо-някъде…

# 132
Не става въпрос за колелцата и пода, а за мебелите и первазите, не може да не Ви се е случвало-дръпваш прахосмукачката от бързане и чукваш нещо-някъде…

Облепваш я околовръст с нещо такова и няма страшно - хем меко, хем бяло и не оставя следи.

https://rosi.bg/samozalepvashto-gumeno-uplatnenie-3068.html

# 133
Здравейте, дали някой може да помогне - искам да купя нова батерия за ръчна прахосмукачка Bosch 18v. Благодаря предварително.

# 134

Общи условия

Активация на акаунт