Избор на прахосмукачка - 5

• 54 489
  • 730
  •   1
Отговори
# 450
Да, моторизираната четка е това, което от Рейнбоу го наричат тупалка. Вибрацията се получава от удара на четката с килима. При турбо четките пак има удар, но доста по-слаб. При тях задвижването на четката е от въздуха, който преминава през нея. За съжаление моторизираните четки са рядко срещано удоволствие при прахосмукачките с маркуч и също така скъпо. За такива с воден филтър и моторизирани освен Рейнбоу не сещам. Но след като основната ти цел е да чистиш матраци и мебели, то има специализирани прахосмукачки за целта, които са с моторизирана четка. Нещо такова - https://www.amazon.de/-/en/Hoover-MBC500UV-Vortex-Mattress-Clean … i_mcx_mr_hp_atf_m

# 451
Здравейте,
Препоръчайте ми моля прахосмукачка за мокро и сухо почистване? Основно съм с плочки и паркет.

# 452
  • на тавана в кошницата
Здравейте! ЧНГ! Бъдете здрави!
Бихте ли ми препоръча ли прахосмукачка без торбичка за килими. Бях се насочила към Philips модел 9331-09 от 900W.  Но сега намирам само с по-малко мощност.
Благодаря!

# 453
Здравейте! ЧНГ! Бъдете здрави!
Бихте ли ми препоръча ли прахосмукачка без торбичка за килими. Бях се насочила към Philips модел 9331-09 от 900W.  Но сега намирам само с по-малко мощност.
Благодаря!
https://www.technopolis.bg/bg//Malki-elektrouredi/Prahosmukachki … POWER-W%3A899.0+W

# 454
  • на тавана в кошницата
petiaivanov Много благодаря!

# 455
Здравейте и ЧНГ!
Искам да попитам за мнение за мини прахосмукачка. Искам да направя подарък , но не знам дали вършат работа реално. Става въпрос за точно тези модели от примера по долу, които са като пистолет и могат и да обръщат струята и да духат. Не държа да е на батерия, даже предпочитам на кабел за да има мощност повече. Гледам ги  по разни реклами във фейса, и там естествено вършат чудеса Simple Smile . Въпросът е ако някой е ползвал, дали има смисъл от тях? Или препоръка за конкретен модел или от къде да се вземе читава и не много скъпа...
пример: https://www.emag.bg/mini-prenosima-prahosmukachka-foxmag24-2-v-1 … 08/pd/DQCHSLMBM/?

# 456
Здравейте! Имам прахосмукачка Bosch Serie 4 Pro power. В чуденка съм дали се мият филтрите, уж пише че се мият, но ми изглеждат хартиени и ме е страх да не ги повредя. Някой със същата прахосмукачка, ако може да ми каже как я поддържа? 🤣 благодаря предварително

# 457
  • София
Здравейте,
Препоръчайте ми моля прахосмукачка за мокро и сухо почистване? Основно съм с плочки и паркет.

И аз със същото питане. (Имам робот, който уж пуска и моп, но никаква работа не върши мокрото при него, само мокри...) Иска ми се наистина ефективно мокро почистване освен сухото, А още една прахосмукачка освен робота ми е нужна, за да почиствам мебелите, както и трудно достъпните места, тъй като робота минава само пода. Склонна съм да си купя и два уреда, ако това е по-доброто решение. (Като тук отварям една скоба... имах една малка парочистачка, която изхвърлих, защото беше супер малка, бавно загряваше, после много бързо й свършваше парата и беше със супер къс кабел..., адски недомислена.) Моля препоръчайте ми наистина вършещи работа уреди. Имам плочки и паркет у дома. Бюджет - около 500-600 лева макс. Благодаря!

# 458
Здравейте. Моля за помощ в избора на прахосмукачка за дома. С дете на 3 год., лазещо бебе и кокер шпаньол сме. Плочки, ламинат и два килима. Гледахме следните:
miele triflex cat + dog
miele blizzard cat and dog
dyson v8 animal + / aboslute +
dyson big ball cinetic absolute pro
Като цяло бих искала да не е вертикална. Не ми се робува на зареждане, аз дори телефона си не зареждам редовно. Ама уж тези са добри. Blizzard е огромна...
Ако някой има препоръка за друга (ще се зарадвам на по-евтина 😁 ) , ще бъда благодарна!

# 459
Здравейте. Моля са помощ в избора на прахосмукачка за дома. С дете на 3 год., лазещо бебе и кокер шпаньол сме. Плочки, ламинат и два килима. Гледахме следните:
miele triflex cat + dog
Като цяло бих искала да не е вертикална. Не ми се робува на зареждане, аз дори телефона си не зареждам редовно. Ама уж тези са добри. Blizzard е огромна...
Ако някой има препоръка за друга (ще се зарадвам на по-евтина 😁 ) , ще бъда благодарна!
Ако сложите линкове към моделите, може би ще получите повече отговори. Надали на някого му се търси вместо Вас Simple Smile и надали някой ги има всичките накуп.

# 460
# 461
Не ми се рови по линкове, ама препоръчвам да е мощна, да не е с турбо-четка и да е с контейнер, а не с торбичка. Защо - на повечето прахосмукачки турбо-четката е една обикновена четка със спираловидни косъмчета, която трябва да се върти. Реално не чисти повече от обикновената, а се набива с косми и боклуци, които се чистят много трудно. На старата ми Бош имаше такава четка, с дълга коса съм - чистех я като режех с ножица оплетените косми.

С контейнер и хубав филтър е много по-добре, изтърсваш директно в боклука, миеш лесно при нужда, не робуваш на торбички и не седиш дни наред с мръсотията в торбичката - все пак не сменяш на всяко почистване.

Вече не съм фен на вертикалните Simple Smile И на зареждащите се, след личен опит. Сега има модели "обикновени", които са леки, местят се лесно и са с дълъг кабел, така че плюсовете на вертикалните бледнеят.

Дайсън между другото са измислили технологията без торбичка.

# 462
  • Пловдив
Не знам как ще чисти килим без турбо четка,освен с някоя 2к+ W отпреди 10+ години.
На мен Миелето (Близард)ми се вижда най-удачно при наличие на килими + куче.Цената ме възпира към момента
да си я купя ,гледам по-евтинки Филипси и Ровента,ама имам съмнения за чистенето им  на килими,особено на Филипса турбочетката много афиф ми се види.

Последна редакция: ср, 11 яну 2023, 14:25 от whitefang

# 463
Защо - на повечето прахосмукачки турбо-четката е една обикновена четка със спираловидни косъмчета, която трябва да се върти. Реално не чисти повече от обикновената, а се набива с косми и боклуци, които се чистят много трудно. На старата ми Бош имаше такава четка, с дълга коса съм - чистех я като режех с ножица оплетените косми. 

Всъщност точно тези косъмчета по четката са предимството на турбочетките, защото с обикновена четка си остават на килима. Е да, после иска чистене, ама нали целта е килимът да е чист? А обикновената четка не вади ефикасно косми от килим.

# 464
Здравейте. Моля за помощ в избора на прахосмукачка за дома. С дете на 3 год., лазещо бебе и кокер шпаньол сме. Плочки, ламинат и два килима. Гледахме следните:
miele triflex cat + dog
dyson big ball cinetic бих взел без изобщо да се замислям. Другите просто не са в този клас. Обаче има един проблем, трябва ти animal версията след като имаш куче и килими. Другия вариант е да вземеш тази и да си купиш допълнително турбо четката. https://dysonvacuumspares.co.uk/dyson-cy22-cinetic-big-ball-anim … der=ASC&limit=100
 Ако имаш мебели с дамаска по които кокера ръси косми е препоръчително и тази приставка да си вземаш. https://dysonvacuumspares.co.uk/dyson-cy22-cinetic-big-ball-anim … der=ASC&limit=100 В animal версията са включени и двете и това е разликата с absolute. Това е прахосмукачката, която аз бих си взел ако нямах друг дайсън.

Общи условия

Активация на акаунт