Избор на прахосмукачка - 5

• 54 209
  • 730
  •   1
Отговори
# 615
Има към темата..отношение....споделям моя избор.
Все пак темата не е именувана "турбо четка" Nerd

# 616
Разбирам, че е твоя избор, ама при разискване обувките ниски или на ток да бъдат е малко странно да обявиш, че ти предпочиташ кожени чанти.

# 617
  • Пловдив
0"Турбо-Четката" е на принципа турбините при турбинираните двигатели  .Има един лаф ,той е анти ако не схващаш хумора  " Не може да върви от тоя дето духа" ,в случая на прахусмукачките - "дето смуче" .Освенако натва въпрос да сравняващ двигател за камион с такъв за "сапунерка"
;  )

# 618
Разбирам, че е твоя избор, ама при разискване обувките ниски или на ток да бъдат е малко странно да обявиш, че ти предпочиташ кожени чанти.

Не мисля че е странно. И е по дискусията, защото се споменаха марки мерцедеси, аз пък споменавам филтри...нормален разговор. Ти просто не си схванал...

# 619
Е аз написах какво ми убягва и продължава да ми убягва, а ти не обясни.
а и прахосмука с воден и хепа филтри не го заменям и за десет турбо истории..
Можеш да кажеш, че прахосмукачка с воден филтър не я заменяш за такава с торбичка или циклон, защото това са сравними неща. Когато имаш прахосмукачка с воден филтър не съществува дилема да се откажеш от водния филтър заради турбо четка, защото можеш да ползваш прахосмукачката с турбо четка. Как се осъществява филтрацията в прахосмукачката няма значение за това с каква четка е отпред.

# 620
Убягва ти, да. Но това не е мой проблем..както казва синко - колко тъжно за теб ....

# 621
Филтърът има огромно значение - ако няма хубав филтър, част от финия изсмукан прахоляк се връща обратно. Космите няма да ги върне, ама е адски гадно да чистиш и пак да виждаш хвърчащи прашинки, да кашляш и да се налага след всяко обиране да минаваш с мокър парцал.

# 622
Има значение за филтрацията на изсмуканото, но няма никакво значение за това колко ще бъде изсмукано от килима. Там има огромно значение каква е четката. Освен това почти всички съвременни прахосмукачки са с ХЕПА филтър и връщането на финия прахоляк обратно е в миналото от поне десетина години. Върви дискусия дали има значение турбочетката и изведнъж някак си филтрацията на прахосмукачката, която е без значение за тази конкретна дискусия се намесва като някакъв довод.

# 623
Е, темата си е за прахосмукачки. Въобще не е отминало това с връщането на мръсен прах от смотани филтри.

# 624
Освен това почти всички съвременни прахосмукачки са с ХЕПА филтър и връщането на финия прахоляк обратно е в миналото от поне десетина години.

Това далеч не е така, а даже е напротив.
Докато разглеждах за да заменя старата, едвам намирах с хепа филтър.
Масово бяха с дунапренчета и подобни...

# 625
Нима? Къде си ги търсила тези прахосмукачки? Можеш ли да отвориш сайта на някой от големите търговци, например ЗОРА, Технополис и да дадеш линк към прахосмукачка без ХЕПА или ЕПА филтър? Разбира се, че масово са с дунапрени, обаче дунапрените са предмоторните филтри, а изходящия е ХЕПА. Наличието на филтър от дунапран не елиминира ХЕПА филтъра, системата за филтрация е многостепенна.

# 626
https://zora.bg/product/wvc-2121-sr1710-black - тази няма хепа. Тоест - не всички са с хепа, както твърдиш.

# 627
  • Пловдив
Tя е своден филтър,няма нужда от HEPA.

# 628
Има и с воден , и с хепа едновременно....и старата, и новата, са ми такива..

# 629
  • до най-прекрасния мъж
Tя е своден филтър,няма нужда от HEPA.
Напротив. Моята също е с воден и ХЕПА  определено ХЕПА-та също се замърсява доста, само че по-бавно.

Общи условия

Активация на акаунт