Избор на прахосмукачка - 5

• 54 226
  • 730
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
А някой да е написал ,че на Самсунг и Бош турбочетките "чистят" косми от килими?!
На Миеле и на Ровента от "непрофесионалните" модели го правят.
Косми без турбочетка с тея нещастни мощности заради еко-норми , не може да изчистите ,като с едновремешните прахосмукачки.
Само си мислите,че сте изчистили нещо ,както е написал Черна Станция.

# 601
  • до най-прекрасния мъж
За да се види дали и какво чисти турбочетката, според мен трябва да се направи експеримент. Почиствате както обикновено, после изхвърляте торбичка/контейнер/воден филтър и на чисто минавате с турбочетката. Иначе, си е чиста фантасмагория и Аз мисля така, защото така.

# 602
Ровента с турбо четка така чисти, че да си умреш. По-горе съм писала, скъпата модерна ровента на леля не чисти добре. Купи си обикновена Самсунг, с една обикновена четка, в пъти по-добре. Т.е. смятате, че трябва да чистим със старите прахосмукачи, понеже новите не чистят, ако нямат турбо четка?

# 603
Аз, признавам си чистосърдебно, не знам кое му е турбото на турбо четката и кое й е различното на тази турбо четка, от друга четка....Simple Smile

# 604
  • Пловдив
В турбо четката има една ос, която от струята се завихря и се върти. За оста има косми, които със завихрянето разрошват килима.
Имам Дайсън, безкабелна. Такова нещo, без турбочетка да я ползвам няма как да стане.

# 605
Дайсън е ролс-ройсът на прахосмукачките или поне мерцедесът. И не е само от четката. Въобще не може да се сравнява с обикновените, затова и цената му я бива. Пък за тези грижи с мощностите - имаме чисто нова ракета, мощна е, съветска, здрава като танк. Дали наистина чисти по-добре от новите?Не.

# 606
Ясно. Аз имам един единствен килим в хола, та не ми е драма..пере се всяко лято. Минавам и без турбо добавките...а и прахосмука с воден и хепа филтри не го заменям и за десет турбо истории..

# 607
  • Пловдив
Тете, аз моята коса по друг начин не мога да я събера от килимите.
Весела, мислих, че говорим за турбо четка, не за марка.
Ама както и да е.

# 608
  • до най-прекрасния мъж
Ясно. Аз имам един единствен килим в хола, та не ми е драма..пере се всяко лято. Минавам и без турбо добавките...а и прахосмука с воден и хепа филтри не го заменям и за десет турбо истории..
Ти не беше ли с перящ Зелмер/Бош? Ако е така, те също имат турбочетка, продава се отделно, за 28 лв я взех, сега сигурно е повече. Бих си направила експеримент с двете четки - универсалната и турбото, като сменя водата след универсалната и видя какво ще събере турбото. И ще го направя, само трябва да делегирам задължение на ММ да изведе детето за по-дълго, та да имам време за експерименти.

# 609
Не съм била аз...аз съм мързелива и не обичам да пера с прахосмук JoyStuck Out Tongue Winking Eye
Любител съм на водния филтър, скоро подмених пак с такъв модел...

Направи и обратен експеримент - да видиш обикновената какво ще събере след турбото пък.

# 610
  • до най-прекрасния мъж
Е, значи почти правилно съм запомнила. Ще опитам, да, интересно ще е.

# 611
  • Пловдив
Toя въпрос не е толкова болезнен ,за "пациенти" без домашни любимци.
Под "стари модели" прахусмукачки имах предвид такива произведени преди повече от 9-10 години,а не от Соц. производството,макар ,че и някой от тях чистят.

Друг експреримент си направете ,
След обикновена четка - ръчна четка навлажнанена , с твърд косъм
След турбо четка - ръчна четка навлажнанена с тъврд косъм
Колко минавания и изплаквания/изчиствания ,ще са ви необходими
да спре да събира косми и прахоляк ръчната четка.

Забележка:
Тета и аз имам "само един" килим .Обаче ако не мина с "ръчната" четка на определени места ,никакво пране не може да извади космите ,само ще ги замаже и набие още по-стабилно.Килима е персииски.

# 612
Аз дадох луди пари за три големи килима Шаги в бяло и бежово и само след две години ги изхвърлих- никаква прахосмукачка не можеше да изкара космаляците, при пране и търкане с твърда четка излизаше материал за половин перука. Изглеждаха много засечени и мизерни, а реално бяха чисти .
Сега имам леки мокетени, и тях мисля да махам скоро, с чехли е все тая има ли , няма ли килим.

# 613
Шагитата са красиви до прането.И аз изхвърлих едно.Сега купувам по практични

# 614
Убягва ми какво отношение имат водния и хепа филтъра към турбо четката.

Общи условия

Активация на акаунт