Избор на прахосмукачка - 5

• 54 239
  • 730
  •   1
Отговори
# 585
  • София-Младост
Потвърждавам написаното от teta, този модел купих и аз онзи ден.
Смуче добре, но аз нямам килими.

# 586
  • Бургас
Прахосмукачка за мокро и сухо изсмукване НЕ означава перяща прахосмукачка.
Мокро изсмукване означава:
- да разлеете чаша с вода и да изсмучете течността от пода.
- да ви се запуши мивката и да изсмучете течността от коритото на мивката, преди да отвиете сифона.
- да ви наводни пералнята и да изсмучете водата от пода.
За да имитирате нещо като пране на тапицерията на диван трябва с пръскалка или легена с четката да напръскате/намокрите повърхността, да разтъркате с четка и след това да изсмучете текстила с дюза за изсмукване. Ето с такава дюза е най-ефективно в случая Казвам с такава защото е тясна в основата си и създава необходимия вакуум за да изсмуче водата от текстила. И въпреки всичко това не е удачен вариант за пране на текстил, защото докато разтърквате водата попива надолу и поврежда пружини/мемори пяна и каквото има за пълнеж на дивана/матрака ви. Не случайно перящите прахосмукачки се наричат екстрактори - впръскват и едновременно с това изсмукват.

# 587
Здравейте! След 7 години вярна служба ми се развали прахосмукачката electrolux essensio с торба. Та сега съм в чуденка каква да си закупя. Със или без торба? Ще се радвам на всякакви мнения. Харесала съм 1 модел на philips, но се колебая и за някой bosch.
https://www.technopolis.bg/bg/Prahosmukachki-bez-torba/Prahosmuk … YCLONE-5/p/813683

# 588
Аз си взех такава на Филипс, но с с три четки която е. За месец ползване засега мога само да се похваля. Доволна съм от избора си!!!

# 589
Здравейте! След 7 години вярна служба ми се развали прахосмукачката electrolux essensio с торба. Та сега съм в чуденка каква да си закупя. Със или без торба? Ще се радвам на всякакви мнения. Харесала съм 1 модел на philips, но се колебая и за някой bosch.
https://www.technopolis.bg/bg/Prahosmukachki-bez-torba/Prahosmuk … YCLONE-5/p/813683
Bosch си е бившите Zelmer.
Без торба си вземете.

# 590
Вземай тази на Филипс, супер е!

Да ви споделя - по-новата прахосмукачка Самсунг на майка ми се развали - копчето за пускане потъна и уж работи, ама не можем да я пуснем. Взех си старата Самсунг, която е на над 10 години, поправяна, включва се само от контакта. Смуче като звяр, колкото и новата ми Филипс и по-добре от развалената и уж по-нова Самсунг, да не говорим за скъпата Ровента на леля ми.

# 591
Взимай Филипс-а аз  се чудех м-у нея и с торба и взех другата,но не се съмнявам,че тази ще е също отлична.

# 592
  • Пловдив
На Филипс турбо,четката не става с извинение ,за "никъв чеп" .Аз още не съм си харесал  - На Миеле са яки турбочетките - ама и цената им е "яка" . Ако имате килими с Филипса нищо  няма да изчистите,а ако имате и някой косматко ... хептен.

# 593
Чистя всякакви килими с Филипс - пухкав от изкуствен косъм, персийски вълнен, мокетен, обикновен вълнен. С обикновената четка, не мога да разбера смисъла на турбо четките, освен да се овъргалят в косми, които после един час да пощя.

# 594
Чистя всякакви килими с Филипс - пухкав от изкуствен косъм, персийски вълнен, мокетен, обикновен вълнен. С обикновената четка, не мога да разбера смисъла на турбо четките, освен да се овъргалят в косми, които после един час да пощя.
+1

# 595
  • Пловдив
До липсата на смисъл в турбо четката стигнахте след употребта на таква, нали?

# 596
Да, космите се намотават по четката (чисти се за минутка), но иначе си остават в килима. Въпрос на предпочитание.

# 597
Да-ползвала съм и не съм видяла смисъл от нея.Който иска да заповяда да види има ли косми и без турбо четка и да намери къде са останали Simple Smile
Иначе наистина е въпрос на предпочитания Simple Smile

Последна редакция: пн, 24 апр 2023, 10:34 от reninel

# 598
Някога, когато нямаше турбочетки, чистех персийски килим (имах тогава) с обикновената. И изглеждаше чисто. Но ако хванех след това да изтъркам килима хубаво с влажен парцал, той колко косми изкарваше - все едно по турбочетката. Не знам откъде ги вадеше.

Иначе може и да имаш някой специален килим, който да не задържа косми, всичко има на този свят. Килимите тип "шаги" май също не се чистят удобно с турбочетка. Но за нормален килим от типа персийски турбочетката върши много работа.

# 599
Никаква разлика не виждам в чистене с обикновената четка и с турбо четка на Самсунг и на Бош, освен намотаните косми. И на обикновената четка остават, но се чистят за секунди. И не са в килима.

Общи условия

Активация на акаунт