Коремчето издава ни вече, че през Март ще гушкаме бебче! 💙❤ тема 3

• 37 681
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
Аз точно за това искам да се запася с шишета осовен набор Simple Smile Нищо не се знае, аз имам големи желания ама какво е отредено ще разберем Simple Smile
https://www.hippoland.net/nuk-fc-komplekt-shisheta-temperature-c … -momiche-10225199 тези много ми харесаха Simple Smile
https://www.hippoland.net/nuk-komplekt-za-novorodeno-blue-10-260-194-128232 и тези също Simple Smile
На Томи ми харесаха защото в долната част са тесни а на извиката влизат и ръчичките на бебка Simple Smile
ама комплекта в БГ е малко по - скъп
https://www.baby.bg/product/tommee-tippee-advanced-anti-colic-150186/ ще избера по натам.
Тези на Чико и аз ги загледах зради не типичното място на биберона... ама щом другите големи фирми нямат такива ... съм с едно на ум, иначе са много сладки Simple Smile

# 91
  • Враца
Днес си пуснах изследвания за първи път имам някои показатели извън норма, един от които е хемоглобина, но той не е толкова странен. Притесняват ме някакви левкоцити в урината, пише +1, а на седимент урина пише 15,а референтната стойност е до 4. На някой случвало ли му се е?

# 92
  • София
За кърменето аз също смятам, че не е толкова лесен процес, но почти винаги жените могат да кърмят. Мисля, че точно в книгата на Хедра пишеше (силно я препоръчвам), че само някакъв минимален процент жени, физиологично са неспособни да закърмят децата си. В повечето случаи опира до информираност и подготвеност. Моят съвет е да се потърси помощ и консултация от специалист по кърмене навреме.
В болницата след раждането на детето ми, бях на антибиотик и не можех да кърмя. Цедях се на всеки три часа, дори и през нощта,  като кърмата беше не повече 5-10 мл, но тя е достатъчна, не трябва да очаквате повече. Страхувах се, именно да не изпусна първите дни, които са най-важни. След антибиотика вече можех да кърмя, но детето не успяваше да засуче, заради специфика на зърната, затова се изцеждах и давах от шише през първата седмица. След това успях с протектори, но успоредно с това извиках консултант (Ася Демирева), която ми реши проблема за 5 мин. Кърмих успешно до 1г. и 10м.
И последно - съветвам ви да не се измъчвате първите дни с помпа, най-вече електрическа. Много по-щадящо за гърдите е изцеждането на ръка в началото.

# 93
Днес си пуснах изследвания за първи път имам някои показатели извън норма, един от които е хемоглобина, но той не е толкова странен. Притесняват ме някакви левкоцити в урината, пише +1, а на седимент урина пише 15,а референтната стойност е до 4. На някой случвало ли му се е?

За хемоглобина пия желязо, АГ ще ти изпише, ако има нужда. Левкоцитите в урината може да са знак за инфекция там, но пак по-добре да обсъдиш със следящия те лекар тези резултати. Може да пуснеш и стерилна урина, ако не си.

# 94
  • sofia
Неда, добре дошла.

Миленка, на Томи малките шишета са по 9-10лв бройката, аз четка не съм ползвала, излишна ми е, биберони по-натам допълнителни. Ако всеки месец купуваме по малко няма да разхода за бебето да дойде така стресиращ или поне аз така предпочитам да харча. То за начало ти трябва едно шише за вода и едно резервно реално.

Мая, за седимент май трябва стерилина да се пусне, за да се види какви бактерии има, а левкоцити до 4 на поле е приемливо.

# 95

Аз имах някакво отклонение при резултатите на урината - завишени левкоцити и еритроцити. Почти съм сигурна, че получих микро инсулт от притеснение защото в главата ми се прожектира най-лошия сценарий и ги побърках в Щерев. В крайна сметка АГ ми каза да пия повече вода и ако искам да повторя пробата след 10 дни...макар, че тя не виждала смисъл да го правя. И аз, на своя глава, реших да си пусна стерилна урина, от което съвсем не е имало смисъл защото АГ каза, че левкоцитите не са бактерия а стерилната урина показва дали имаш бактерии. Така, че за твое спокойствие увеличи пиенето на вода и ги повтори, след няколко дена...но никой от лекарите които ме гледаха не бяха впечатлени от завишените ми левкоцити.

# 96
Неда, добре дошла.

Миленка, на Томи малките шишета са по 9-10лв бройката, аз четка не съм ползвала, излишна ми е, биберони по-натам допълнителни. Ако всеки месец купуваме по малко няма да разхода за бебето да дойде така стресиращ или поне аз така предпочитам да харча. То за начало ти трябва едно шише за вода и едно резервно реално.

Мая, за седимент май трябва стерилина да се пусне, за да се види какви бактерии има, а левкоцити до 4 на поле е приемливо.

Дам и аз съм съгласна с теб, за това ще поръчвам малки неща по - малко всеки месец Simple Smile просто съм много объркана .. 2ро висше ще ми трябва за тези неща.. а щом брат ми и снахата искат да ми вземат от Англия, няма да се дърпам Simple Smile там са на доста по поносими цени всички бебешки неща Simple Smile
Ама сега се чудя какво креватче искам (кошара или легло), какъв да е стола за кола...

Мая, хемоглобина хич не е за подценяване Simple Smile с напредването на бременността пада и е хубаво да се държи по - високо Simple Smile

Последна редакция: вт, 21 сеп 2021, 16:31 от Milena Stoyanova Ju 638393

# 97
  • sofia
Въпросите са много Simple Smile, аз и двете деца с кошари съм гледала, второто ниво е супер удобно, но стане ли време за долното ... детето все едно е на земята, неудобно за слагане на заспало бебе Simple Smile.
Този път искам легло Simple Smile.
Ако не взема повивалник с вана отдолу, то повивалника ще е върху леглото. До тук това съм измислила.
Количката ще е с кошница за кола Simple Smile, няма да я мисля

Последна редакция: вт, 21 сеп 2021, 18:26 от lyuba84

# 98
Аз започнах да купувам неща за бебето. Въпреки че има много време, все си мисля как бързо ще се изтърколят месеците. В общи линии гледам къде какво има в промоция и като видя нещо, от което ще има нужда го поръчвам. Е... купила съм няколко неща, да не си помислите, че съм готова вече за бебето Joy Жилището ни е след основен ремонт, но имаме някои довършителни дейности и неща за подреждане. Отделено трябва сериозна реорганизация в спаляната, за да има пространство за бебето и удобство за нас. Дори ще се наложи да разглобим и преместим някои неща, за да направим "бебешкия кът". Майка ми пази някои неща на брат ми, най-вече дрехи и играчки и ще трябва всичко да се вади и преглежда. И бонус една много хубава сгъваема кошара на чиполино, която са успели да запазят. Всичко друго е отдавна дадено на други. Иначе аз взех стъклени шишета на нук. Много държах на стъкло, ако са много тежки за хранене мисля да взема и пластмасови за през нощта. Харесала съм легло +скрин за повиване, които мисля да капарирам от сега, защото се оказа, че вече няма да ги внасят в Бг и реално има 2-3 бройки останали от тези части на комплекта (комплекта включва цялолостно обзавеждане, но може да се избират отделни модули) Изрових целия интернет, но просто съм си казала, че това ще бъдат мебелите и колкото и да продължавам да гледам други все се връщам към първоначалния ми избор. Малко се притеснявам, че от толкова рано ще ги поръчвам, но рискувам да няма после и си казах, че такъв ми е късметът.

# 99
Направо Ви се възхищавам на мерака за подготовка за малкия човек ❤️❤️❤️. Аз все още си работя и смятам, ако всичко е наред, и октомври да продължа с работата. След това и аз ще вляза в омагьосания кръг 😂😂, така или иначе нищо не ми е ясно 😁. За сега само разглеждам кое, как и какво. Смятам по скъпите работи да изчакам Черния петък (моя приятелка спести доста пари така миналата година). За шишета и помпи дори не съм мислила още, в болницата мисля че няма да трябват, пък ще направя един списък с какво трябва да се вземе при нужда и таткото ще има ангажимент за 3 дни. Аз съм от Пловдив и смятам като спра работа да разгледам бебешки те магазини и тогава да решавам, хем да имам движение и някакво разнообразие през деня😅. За сега количката ми е най сложно като идея, иначе корито и сгъваема кошара са вече що годе ясни, поне в моята глава 😂😂

Последна редакция: вт, 21 сеп 2021, 17:41 от Minamoto

# 100
Въпросите са много Simple Smile, аз и двете деца с кошари съм гледала, второто ниво е супер удобно, но стане ли време за долното ... детето все едно е на земята, неудобно за слагане на заспало бебе Simple Smile.
Този път искам кошара.
Ако не взема повивалник с вана отдолу, то повивалника ще е върху коларата. До тук това съм измислила.
Количката ще е с кошница за кола Simple Smile, няма да я мисля

Значи пак ще си с кошара Simple Smile и аз мисля, че е по - разумно особено както сме под наем. Винаги съм мислила, че ще искам креватче..  ама по функционално и по подвижно е е да имаме кошара, ама реално май 2 ще ми трябват, една за хола една за спалнята ... ох нз

# 101
  • sofia
Редактирам се, дървено легло искам хаха
За хола можеш да ползваш люлка или шезлонг, а кошарите са на колелца и се местят лесно. Сега гледам новите кошари са с падаща предна стена и могат да се залепят до спалня, което е удобно за кърмещите мами.
Само заради долното ниво ще взема креватче. Ако не ми хареса ще го мисля.

# 102
Аз да се включа по темата с кърменето. Simple Smile
Първо, не е вярно, че малките гърди имат повече кърма от големите. Аз съм с големи и имах мноооооого кърма 😃 малкия не ми смогваше първите месеци. Но и обратното не е вярно, че големите имат повече кърма от малките. Разговаряла съм лично с консултант по темата Simple Smile

Също, кърменето не е лесно за някои жени, да не кажа повечето, и особено в началото. Аз въпреки изобилното количество, имах много проблеми - запушени канали, много сериозна кърмаческа стачка в 3 месец, и мога да ви кажа, че не се спрях, докато не намерих решение. Звънях на консултанти - доброволни и професионални (Хедра и Ася Демирева), ами успяхме да преодолеем всички проблеми и продължаваме до ден днешен да се кърмим. Истината е, че физиологично 1 жена на 100 000 (ще излъжа за цифрата, но е доста голяма, може и повече от това да е) не могат да кърмят, просто тялото им не произвежда достатъчно кърма, за да изхрани бебето без добавка от АМ. Но по правило всяка жена може да кърми! Има жени, които раждат бебенца в 28 г.с., цедят се на 3 часа с месеци, носят в болницата, и после кърмят детенцето с години... просто, има ли желание, има и начин, това е. Вече всяка жена си решава колко й се занимава, доколко е готова да се жертва... и не мога да съдя жените, които се отказват пред трудностите на кърменето, защото майчинството е трудно и всеки си има предел. Лично за мен кърменето беше МНОГО важно, затова се и борих за него. Simple Smile Но всеки си преценя...

На първескините препоръчвам да не се запасявате предварително с шишета и стерилизатори... така се настройвате предварително за неуспех с кърменето. Дайте си шанс. Simple Smile аз с първото не си купих нито едно шише, нито стерилизатор. Купих си единствено помпа, ползвала съм я многократно, тя ме спаси и при запушените канали да не си докарам мастит.

# 103
А дори и да кърмим, не се ли случва да трябва да се изцедим в някакви моменти и после да даваме кърма от шише? Наистина въобще не съм се интересувала по темата още и нямам никаква идея за какво става дума, но към последните месеци чак мисля да се интересувам. Обаче ако ни трябва шише за кърма, тогава не трябва ли и стерилизатор за това шише? Помня, че една приятелка кърмеше е се цедеше и като се налагаше да я няма вкъщи оставяше шише с кърма да го храани някой друг детето. Тя имаше и стерилизатор, а никога не е използвала адаптирано мляко, даже дарява кърма, че имаше много.

# 104
Аз също вече съм харесала креватче, количката е труден избор. Мисля да работя ако ми е възможно до януари, тъй като работата ми не е тежка, цял ден съм на бюро и сама определям работното време.
Мисля да изчакам и аз черния петък за по/големите покупки.

Общи условия

Активация на акаунт