Нашите орхидеи – тема 36

• 30 275
  • 746
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Всичко работи при мен. Благодарности за огромния труд, _re_ge.

# 541
  • Мадрид / София
Миоки, ето пример за ново растение, което расте в пазвата на последното листо. Това последно листо трябва да се сцепи и премахне за да слязат корените надолу, ама нека да порастне още малко.

# 542
  • Бургас
Пристигнаха ми чужбинските цветенца. Супер доволна 🥰.
Плокс както каза цветята бяха опаковани като големи бонбони с много хартия в огромен кашон . Добре, че превозвача излезе разбран и ми смъкна значително цената за доставка от първоначалното.

Пафчо дори е още влажен след толкова път. Другите две Милтония и Онци днес понакиснах за 20мин.

# 543
Angela61, мерси за илюстрацията. Не съм имала такъв разтеж до сега и не си го представях. Ще следя и ще знам какво да правя, ако се случи. Благодаря отново Simple Smile

# 544
  • Варна
Честито, Мая ! Да са ти много цъфтеливи. Simple Smile

# 545
  • Русе
Честито, Мая! Много добре изглеждат!
Момичета, благодаря Ви, че харесахте разцъфналите ми орхидеи!

# 546
  • Варна
Аз се чудя защо цъфтят наведнъж и то сякаш сезонно, не би трябвало?!?!

# 547
  • Варна
Защо? Точно сезонно си цъфтят. Изключвам форсираните в магазините, които цъфтят по всяко време. Принципно фаленопсисите залагат цветоноси през есента и цъфтят през зимата и ранната пролет. Естествено има и изключения, но моите до една пускат цветоноси през октомври-ноември и цъфтят през януари. Имам само една, която удължава цветоносите целогодишно, но и тя винаги пуска нов през есента.

# 548
Моята жълтурка, на която форсирах разклонение от съществуващия цветонос, хвърля старите цветове вече. Много бързо този път. Държа ги около 3-4 месеца само. Не знам дали има отношение. Предния път държа цветовете над 8 месеца. Изкарва и нов цветонос - самостоятелно, без натиск, та не знам дали кейки пастата няма пръст в бързото прецъфтяване. Идните няколко дни ще отвори първия цвят на форсираното разклонение.

# 549
Нормално е това според мен. Кейки пастата е хормон, който принуждава растението да се размножава, без самото растение да е готово за това. И то си хвърля силите в кейкито, за сметка на цветовете или на общото си състояние.

# 550
  • София
Моята Pulsation цъфна изненадващо на 28 ноември:

# 551
  • Бургас
Оказа, се кейка онова странно израстъче, не цветонос

А Цимю ще ме зарадва с три, четири цветоноса .
Имам и две кекли с мокро гниене, ако оцелеят оцелеят много ме дразнят какво не им харесва 😕

# 552
Момичета, на корена на едно фалче има розовеещо петно. В средата на корена, където се беше огънал около парче кора. Не мога да го снимам, но иначе растението изглежда здраво. Има ли шанс да е нещо друго, освен фузариум? Дали да отрежа този корен до дъно, или болестта е в цялото растение Sad

# 553
  • Мадрид / София
Какъв цвят е орхито? Може и да не е фузариум.

# 554
Не помня каква е, не ги надписвам, но у нас има само розови, лилави и бели фалчета. Но тази няма никакви други розовещи петна нито по листата, нито по корените.

Общи условия

Активация на акаунт