До ОКТОМВРИ време не остана, сладко бебенце ще гушка мама! - Тема 15

• 46 972
  • 743
  •   1
Отговори
# 225
Момичета, аз да питам нещо тъпичко. Grinning

Терминът ми е на 23.10, това значи ли, че утре влизам в 9-ти месец или официално трябва да стана 36-та седмица и тогава? (В момента съм 35+4 дни)

# 226
  • София
Момичета, аз да питам нещо тъпичко. Grinning

Терминът ми е на 23.10, това значи ли, че утре влизам в 9-ти месец или официално трябва да стана 36-та седмица и тогава? (В момента съм 35+4 дни)
Ти си в 36та седмица в момента. Според мен си се брои в 9тия. 😊
Аз вчера започнах 36та, тоест съм 35+1.

Из нета пише и двете неща- че 9тия почва с влизане в 36та или с влизане в 37ма (тоест пълни 36 седмици). 😃

# 227
Съншайн,по повод клексан,фракси не се притеснявай,мен мо бяха били 30 мин преди спешното секцио,яко анастезиолога е добър няма какво да стане.

# 228
Момичета, с първата бременност нямах такива болки като с тази. Боли ме ту единия яйчник, ту другия и корема ми се втвърдява. Отпуска ме и след време пак същото.Искам да ви питам дали това са контраакции?

# 229
Добро утро, момичета. Мен ме оставиха в болница след тонове, защото се отчетоха контракции, които аз не усещам. Пък не е ли нормално вече да ми се втвърдява корема?

Happy, Стискам палци всичко да е наред. Много момичета писаха до сега, че са се отчели контракции на тоновете. Не се сещам дали някоя мама е била приета до сега само заради контракциите...

Нещо казаха ли ти по подробно? Например на какъв интервал са... или пък, че е прекалено рано... или друго?
А самите тонове на бебчо как бяха?

Пиши, когато имаш възможност, повече информация.
Успех! Всичко ще бъде наред! Flowers Hibiscus

# 230
Момичета, с първата бременност нямах такива болки като с тази. Боли ме ту единия яйчник, ту другия и корема ми се втвърдява. Отпуска ме и след време пак същото.Искам да ви питам дали това са контраакции?
За втърдяването,  мисля,  че са контракции.  Аз също не помня в предишните си бременности да съм имала такива втърдявания.  Мен понякога ме наболява яйчника,  но не съм сигурна дали е яйчника или пикочопровода.  Аз от както съм станала вече поне 5-6 стягания имах.  Вече не се вманиачавам и да следя, каквото такова🤷‍♀️

# 231
Не са ми казвали нищо повече, казаха само, че матката е напрегната и доктора иска да изкарам до датата за секцио или поне до началото на октомври. Тоновете са добре на бебчето, поне не са казвали нищо друго. Вливат ми магнезий и инжекции папаверин

# 232
Добро утро, коремчета и честит празник! 🍀
Не съм писала от известно време, но няма нищо интересно при мене.На новородилите мами, честито!Бъдете здрави и вие и бебчетата!! 😄

Аз от снощи имам едни странни усещания и колкото повече чета, толкова повече се вкарвам разни филми.Накратко, имах ужасна нощ, повръщах няколко пъти и имах едни странни болки ниско долу без втвърдявания на корема.
Звънях отдеве на АГ, но не ми вдига.Надявам се днес ще е по-добре положението.

# 233
Happy, това е добре, че са ти обърнали внимание и АГ-то ти иска да направи всички възможно да изкараш до определената дата! Много се радвам се, че не са те приели за обратното - за спешно секцио.

Пожелавам ти лек и кратък престой в болницата! Почивай си и не се тревожи. Всичко е за най-доброто на бебчо, а ти си в добри ръце Heart

# 234
Добро утроо Flowers Tulip
Имах странна нощ, будувах 2-3 часа, после пак заспах, не ми се беше случвало до сега. Освен това забелязах, че изобщо не ми понася да спя на дясната си страна, веднага ме заболява таза и някакси се схваща. Наляво нямам проблем, но пък и не ми се лежи цяла нощ в една и съща поза...
happy бъди спокойна, че тоновете са добри, а пък и щом си под наблюдение няма страшно Simple Smile
ladymagic чувала съм, че всяка бременност е различна. Ти в коя седмица си? Ходиш ли на записи на тонове?
Paldora от много четене и филмиране няма да ти стане по-добре. Сега как се чувстваш? Ако още имаш дискомфорт най-добре отиди на преглед, дори и само за твое успокоение Wink

# 235
  • София
Палдора, и аз съм в подобно положение. В смисъл, че повръщах снощи и се филмирах. Ти какво четеш, че се филмираш, дай да сверим причините. Grinning

Моето беше заради киселини, от няколко дни вечер са такива, че само се чудех кога точно ще ме отведат в банята...

А филма си го вкарах дали няма да почна раждам днес и това повръщане да е част от чистенето на организма. Не съм болна, нямам температура или други неразположения. Само чат пат стягания на корема в шийката и понеже вече спрях магнезия имам и крампи на крака. 37+5 съм вече.

Тоновете на бебка бяха малко височки вчера, та днес пак съм на запис. Притеснявам се да не ми кажат, че раждането е започнало. Grinning Не се чувствам психически готова.

# 236
Lollo, в 36г.с и утре съм на преглед дано да издържа до тогава. Специално за тонове не съм ходила, АГ следи с ехограф дост обстойно нещата. Утре като му обесня какво ми е най-вероятно ще ме провери за разкритие. Имам си някво чувство, че до края на месеца ще родя.
Елмазче, най-много да се засечем в родилното.

# 237

А филма си го вкарах дали няма да почна раждам днес и това повръщане да е част от чистенето на организма. Не съм болна, нямам температура или други неразположения. Само чат пат стягания на корема в шийката и понеже вече спрях магнезия имам и крампи на крака. 37+5 съм вече.

Притеснявам се да не ми кажат, че раждането е започнало. Grinning Не се чувствам психически готова.

Същата работа и при мене...

# 238
Добро утро, коремчета и честит празник! 🍀
Не съм писала от известно време, но няма нищо интересно при мене.На новородилите мами, честито!Бъдете здрави и вие и бебчетата!! 😄

Аз от снощи имам едни странни усещания и колкото повече чета, толкова повече се вкарвам разни филми.Накратко, имах ужасна нощ, повръщах няколко пъти и имах едни странни болки ниско долу без втвърдявания на корема.
Звънях отдеве на АГ, но не ми вдига.Надявам се днес ще е по-добре положението.

Аз бях по същия начин преди около седмица и също се бях притеснила и филмирала да не раждам...

В крайна сметка просто започнах от тогава да имам точно такива супер тежки нощи като теб през ден-двас повръщане и болки и киселини... На следващия ден съм по-добре, после пак ме хваща... Непредсказуемо е...

Четох много, че понякога се случва така в края на бременността и обикновено значи, че раждането наближава... Но колко точно наближава не се знае... Може и 2-3 седмици да има още, може и повече не знам...

# 239
Миналият месец питах лекаря,дали е нормално да ме боли яйчника(като му показах ниско в ляво)той каза,че яйчниците в момента са някъде над пъпа и по-скоро бебето притиска нерви и така боли.

Общи условия

Активация на акаунт