До ОКТОМВРИ време не остана, сладко бебенце ще гушка мама! - Тема 15

• 46 918
  • 743
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Яренце , мислех, че само аз се разкарвам по голо коремче вкъщи, ММ го напушва на смях всеки път като ме погледне.😀
Я му връчи ютията и няколко чаршафа с ластик... 😁
Като се препоти и той ще се разголи. 😁

# 526
Даниел миткови няма страшно и моята е вдигала 39-40° т. И ми казаха на гладка вода под душа и после на лекът задължително. Ох момичета аз се чувствам много зле вече не само гърлото и хрема и ушите ми заглъхнаха и нямам сили,а утре трябва да отида в Шейново,ако теста покаже положителен направо незнам както и да го смятам до термина има 10дена, а до секциото ми броени дни. И просто незнам. За един ден как да си стъпя на краката дайте съвет. Пробвах всички билки чайове ефизоли,биозин мама.

Съншайн,направи си тест от аптеката преди да отидеш в Шейново,все пак там има доста бременни които поставяш в опасност ако е корона вирус.Така и ти ще си знаеш какво ти е,че е малко кофти да идеш болна и да не знаеш от какво.Те със сигурност ще те питат,дали си се тествала като те видят.В Шейново нямат зона за корона вирус,ама ти си знаеш де,да не те разкарват в последния момент

# 527
  • София/Севлиево
В Шейново правят тест за Ковид преди да те приемат (такъв бърз,може и от аптеката да се вземе и направи вкъщи)та ако си положителен вероятно ще те насочат към Майчин дом-само там има отделение за бременни положителни за корона.
Елмазче, всичко ще е наред.
На мен днес ми падна малка част от тапата,то може и повече да е било,но аз съвсем малко видях.Хубавото ,че док бе в болницата и каза ако има нещо веднага да му звъня.Но всичко е спокойно,аз си лежа,нямам контракции и чакам...

# 528
Ох, мен взе яко да ме тресе....останаха по- малко от 24 ч. Място не мога да си намеря от вълнение,  напрежение...багажа уж ми е готов, искам да минава това време вече. Утре живот и здраве ще си гушна бебето,  дано всичко мине по план 🙏

Тъкмо си мислех за теб и очаквах включване. Какъв е планът за постъпване в болницата? Утре ли ще отидеш или ще нощува там тази вечер?

# 529
Елмазче стискаме палци! Всичко ще бъде наред. Ще очакваме включване.Hug

Аз от няколко дни съм с цистит. По принцип при мен е хроничен. Още от ученичка се боря с него и съм имала доста тежки кризи.
Появи се в началото на бремеността, но утихна за ден-два. Сега обаче от няколко дни няма изобщо подобрение. Disappointed Не знам как точно на финалната права...седмица преди секциото.
На преглед съм чак в сряда.
Някоя от вас имала ли го този проблем и как се справяте с него?

# 530
Елмазче всичко ще е наред чакаме те с хубавите новини !🍀🙏💐🥰❤

# 531
Утре, рано сутринта ме искат гладна и жадна. Надявам се до обяд да приключим.  Големия го родих в 9:30, малкия в 10 ч, утре ще видим🤷‍♀️

# 532
Здравейте момичета, имам нужда да споделя, ако на някоя от вас й се е случвало подобно нещо да даде информация.
От вчера бебчето (на 2 дни) получава пристъпи и спира да диша, сложили са го на монитор да следят сатурацията постоянно. Кръвните изследвания са добре, обаче постоянно получава пристъпи. Казаха, че ще направят някаква медикаментозна терапия за развитие на рефлексите за дишане, до колкото разбрах. Много се притеснявам, че ще го изпишат и ще стане така и вкъщи.. той както си лежи спокоен и е добре изведнъж пребледнява и спира да диша и машината започва да пищи.
Извинявам се за негативния пост, не искам да ви притеснявам точно на финала, но знам, че имам мами тук с по няколко дечица и повече опит от мен и може да споделят нещо полезно.
Благодаря предварително!

# 533
Азалия, няма какво да се извиняваш.Не сме се събрали да си споделяме само хубави неща.Не мога да ти помогна, но стискам палци от сърце бебчо да се оправи бързо.Само мога да си представя какво изживяваш😒🍀

# 534
Здравейте, бъдещи мами!
Най- напред искам да ви честитя, че скоро ще държите най- голямото щастие в ръцете си.

Аз съм от августовските мами и съм тук, за да ви споделя, че подарявам памперси -1ца Pampers premium care (от отворен пакет са, но са си доста) и цял пакет Pufis. Та… така ако някоя от вас желае - пишете ми. Relieved

# 535
Азалия, нямам опит, но според мен няма да го изпишат докато не са сигурни, че всичко е наред. Стискам палци бързо да го стабилизират! 🤞🤞🤞
Яренце, даже бая дългичко ми се стори това боди. И аз лееекичко се стъписах докато гладих. А за чаршафите с ластик мисля, че само тоя път гладих....то си е голям зор, а по принцип обичам да гладя. Ще разчитам на сушилнята.
Елмазче, 🤞🤞🤞 и чакам и аз добрата вест 🤗
Мимка, следи кръвно и се обади според мен на АГ-то, че не е шега работа ако е прееклампсия.

# 536
  • au bout du monde
Азалия, стискам палци да се оправи. 🙏Няма да го изпишат преди да са сигурни, че дишането не е наред.

# 537
Mimka111, на мен специално всеки път ми се проследява, но това е, защото съм в графата с рискови бременности. Това трябва да го обсъдиш с АГ задължително, особено щом имаш притеснения.
ПС- в 36 г. с. е повече от нормално да имаш подувания, въпросът е да не са внезапни и да се подобряват след като заемеш позиция, която го позволява. Следиш ли кръвно налягане?
Амиииии следя попринцип ми в 110/70 от няколко дни е 120|80-83 но не мисля че чак е високо. Отоците не се подобряват с вдигнати крака. Будя се с отоци.

# 538
Азалия разбира се , че споделиш тук сме и за хубавите думи , но и за подкрепа в нашите страхове . Аз също нямам опит с това на стискам палци скоро всичко да е наред! 🍀🙏

# 539
Elmazche, утре чакаме само добри новини 🙏 Всички стискаме палци 🍀
На мен ми остана седмица и въпреки, че е трето се чувствам все по-малко готова. Имам всичко, готова съм, но чувството нещо не мога да го успокоя. Днес пак прах разни неща. Стерилизирах всичко и освободи място в кухнята за нещата на бебето. Виках по всички, защото никой за нищо не се помвръдва. Писахме домашни с първолачката, изпитвах баткото. Междувременно готвих вечеря и сега ще правим курабийки, че утре за училище искали да си носят. Краката ми от снощи са ужасно подути. Утре като пратя всички на училище ще си правя вода с лимон и започвам да се наливам. Във вторник съм на запис на тонове и консултация с анестезиолог. Вече нямам търпение, а междувременно ме е страх 🙄

Общи условия

Активация на акаунт