Бързи здравословни въпроси и отговори – 31

• 34 172
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
Знам за антибиотика, той също го каза, но понеже имам колит и антибиотиците много ми влошават положението с корема и се надявах да мина без. Та той като ме гледа, каза, че за сега няма нужда. Колко време те боля теб ?

# 586
  • София
Аз не съм пила АБ, а ми вадиха два зъба едновременно - долен мъдрец и този до него. Чела съм, че по- рискови са горните мъдреци, ако се получи инфекция.

# 587
Оф голям ужас беше. Интересното е, че в началото не болеше толкова. Сега се позасили, може би отокът спада и се отдръпва. Вас колко време ви боля ? Някои казват до месец може да има болка Sad

# 588
На мен са ми вадени два Долни и един горен. Веднъж пих антибиотици но там беше сложен процес. Определено долните мъдреци ми създадоха повече ядове при ваденето и възстановяването. Аз не помня колко точно но дълго имах усещане за болка.
Спокойно, ще мине, само се наблюдавай.

# 589
Внимавайте с Клиндамицин. При някои хора води до токсичен хепатит.
Моите долни си ги имам, горните отдавна са извадени, нямах проблеми. Зор беше докато поникнат, после станаха за вадене.

# 590
Ако се наложи, ще питам доктора за Флажил, също се дава. Дано не се наложи, че просто с червата ми после е пълен кошмар и там няма оправия дълго време. Просто беше сложен мъдрец, човекът много се мъчи, то и аз се измъчих, растеше към бузата и си е доста травмирано мястото. Днес обаче, забелязвам, като си отворя устата, че се вижда дупката, сякаш предните дни не се виждаше толкова, той каза, че зараства. Може ли да се дължи на това, че отокът поспадна и зейна дупката или не е нормално ? Sad

# 591
Той е бил голям зъб, голяма дупка. Ще се прибере, не става бързо.

# 592
  • София
Аз пък съм без горни мъдреци, нямам зародиши на тях.
Помня, че зъболекарката изрично ме накара да не ровя в дупките с език и да не изсмуквам съсирената кръв. Имало голямо значение, но след толкова упойки въобще не ми е била адекватна главата да запомня защо. Иначе не ме е боляло дълго време, дори обезболяващо не съм взимала.

# 593
При засмукване се маха нещо си отгоре (в раната) и се получава суха алвеола, която много боли и не зараства дупката, трябва да се разрови мястото до кръв, за да зарастне. Колежката много страда.
На мен в дупката на горният мъдрец ми сложиха някаква кафява "гъба", която се стопи от самосебе си и бързо зарастна. Ама те, зъболекарите не обясняват много какво правят затова и аз така лаишки го пиша.

# 594
Да, и на мен ми сложи такова кафяво нещо Simple Smile На втория ден като ходих каза, че раната зараства. Но пък как зараства като аз си виждам дупката или това са две различни неща ? Simple Smile))

# 595
  • София
Само за ковид симптомите да кажа, два пъти го изкарах и двата пъти без никаква температура, но болки в главата, отпадналост,  дразнене на гърлото.

# 596
  • София
Според мен, щом зъболекарят е прегледал и не е видял нещо обезпокоително, не се притеснявай толкова. Аз напоследък имам проблеми с венците точно от страната на извадените зъби. Чувствам едно дразнене и парене, на моменти ми изтръпват бузата и езикът от същата страна, а видимо няма нищо. Ходих на снимка днес, да не би да е проблемът в един зъб с коронка, но не е. Между другото, на връщане забелязах един кърлеж на дрехата си. Не очаквах през ноември да видя тази твар.

# 597
За венците мен ми помага Елудрил. Но сега в моя случай казаха никакво жабурене. Това изтръпване да не е от някой нерв ? Ох ужас с тия кърлежи, много трябва да се внимава, в града ли те налази ?! Иначе има, да, те са си всесезонни, казвали са ми, че са виждали и в снега. Тия дни се беше забил един в кучето на моя приятелка.

# 598
  • Близко съм
Здравейте, преди месец лекуувах бактериална вагиноза gardnerella vaginalis с флажил орално и вагинално по 7 дни. Но преди седмица ми се появиха пак неприятните симптоми със секрет и на моменти лека миризма. Бях на преглед и днес ми излезнаха резултатът съжалявам че не мога да го скрия. Въпросът ми е тази уроплазма на какво се дължи и трябва ли да пускам стерилна урина? И другото,което искам да питам как да разбера дали съм се изклекувала от вагинозата друго изследване ли се пуска за нея?

# 599
Има тема, в която ще ти бъдат много полезни на въпроса:
 https://m.bg-mamma.com/?topic=1255222

Общи условия

Активация на акаунт