Огромен апетит

• 747
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте. От 1-2 седмици имам огромен апетит и вече си личи, че съм качила. Ще съм ви благодарна, ако споделите някакви съвети с които мога да намаля апетита или някакви хапчета и аз не знам вече. Не мога да разбера дали ям, защото наистина съм гладна или просто съм лакома. Извинявам се ако има такава тема вече.

# 1
  • Плевен
Бременност или си малко преди цикъл?

# 2
Нито едно от двете.

# 3
Като съвет мога да дам да консумираш повече вода.

# 4
Основните неща, които работят са:
- Да се увеличи приемът на протеини и полезни мазнини. Вероятно консумирате предимно въглехидрати, които често не са толкова засищащи и не поддържат дълго чувството за ситост.
- Да консумирате храни, богати на фибри.
- Да пиете повече вода.
- Да консумирате обемисти храни, които обаче са нискокалорични - например ягоди, броколи, карфиол.
Кафето/зелен чай обикновено също намалява апетита, поне при мен.
За хранителна добавка - знам за хром, че на теория намалява апетита за сладко, но не съм забелязала такъв ефект.
Също важно е - спите ли достатъчно, има ли прекомерно количество стрес в ежедневието?
Замислете се дали се касае за емоционално хранене и дали може да се свърже със здравословен проблем/неразположение? Хормонален дисбаланс?

# 5
Напиши какво си яла и пила вчера.

# 6
  • София
Ако е само 2 седмици, вероятно е психологическо обусловено и никакви трикове няма да помогнат. Само самонаблюдение и откровеност към себе си, за да се справиш с истинския проблем.

Може да се пусне серумен инсулин и ако е висок, да се мисли с доктор за лечение.

# 7
  • София
Възможно ли е да си под стрес или обратното - да си почивка и да си отпуснала напрежението, а храната да е компенсаторна реакция?
Моят съвет е да наблягаш на засищащи и полезни храни. Сурови ядки, овесени ядки, зеленчуци. Избягвай снаксове и разни сладки неща, защото те бързо вдигат захарта и после по-бързо охладнявал, но празните калории остават неизразходени.

# 8
Скрит текст:
Здравейте. От 1-2 седмици имам огромен апетит и вече си личи, че съм качила. Ще съм ви благодарна, ако споделите някакви съвети с които мога да намаля апетита или някакви хапчета и аз не знам вече.
Не мога да разбера дали ям, защото наистина съм гладна или просто съм лакома.
Скрит текст:
Извинявам се ако има такава тема вече.
Може да огладняваш повече, само ако наистина изразходваш много повече енергия от преди. Ако не е такъв случаят - ако не си започнала рязко да правиш тежки тренировки или нещо подобно, то според мен е най-вероятно имаш емоционален дискофорт, който компенсираш с храна.
Каквато и да е причината, мини веднага на диета. Няма значение каква - някоя, която действа при теб.

Общи условия

Активация на акаунт