Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 75

• 47 865
  • 757
  •   1
Отговори
# 75
Завъртете я.

# 76
Аз също не мога да си представя кръгла маса, защото всичко друго е правоъгълно.
Подкрепям Секънд - завъртете я, вижте как ще ви е най-удобно да я равните. Ще бъде успоредно на плота и ще има симетрия, и маса и плот ще са с дърве(се)н плот.

# 77
Вариант е овална маса

# 78
Кръгла маса строи мн хубаво, аз ги обичам, но си заема място и имаш лимит на седящите.Докато с с другите може да наставяш, удължаваш и тн.

# 79
Благодаря за мненията. Идеята ми отпада. Поне за сега. 😁 🤪

# 80
Благородно завиждам на дамите, които са на ниво избор на кувертюра, картина....детайл. Аз съм на ниво до толкова изкъртено, че здрава стена не е останала. Та оказва се , че именно в този етап от ремонта трябва да се купи душа, защото ВиК майстора трябва да знае на каква височина трябва да направи изводите за включването му така че височината на питата да е достатъчна според ръста на стопаните. Ако се остави това за след плочките може да изпаднете в казус или да къртите плочки за да местите изводи , или да търсите удължение на душ-тръбата, което обаче да и пасва не само по размер, а и по цвят и дизайн.

Имам нужда от помощ. Входната врата отговаря на  всичките ми изисквания и цвета и от вън не бих искала да се променя, но същия този цвят отвътре вече няма да е подходящ. Вратата е много тежка и дебела и  представлява метал покрит с ...нещо си предполагам фолио.
 Има ли възможност да се смени цвета само отвътре и то без да се демонтира?

# 81
Душа се поставя на стандартна височина и майсторът би трябвало да знае това.
Вратите, по американски модел, си ги боядисах с латекс, въобще не личи, къде е вратата.
Ето едната е подпряна на стената, а другата е в процес на боядисване.

# 82
  • пустинята Гоби
Нашата врата е един цвят от вън, друг от вътре. Така сме я поръчвали, в стария ни апартамент беше по същия начин.

Titina, от какъв материал ти е вратата и с латекс за стена ли я боядисваш?

# 83
И колко е стандартната височина на душа, така че да устройва потребител с височина 1,70 м. и друг с височина 1,95 м., едновременно? И евентуално и дете с височина 1,40 м.

Имам молба - дайте да отправяме и обсъждаме инженерните въпроси в съответната тема - за кухните, за баните, а в тази тема да обсъждаме предимно красотата!

# 84
  • Перник
Душа се поставя на стандартна височина и майсторът би трябвало да знае това.
...

Ако ползвателите му са стандартно високи. Ако хората, които ще ползват душа са по 2 м., или пък по-нисички от средното, вероятно е възможно височината на душа да се съобрази.

Вратата може да е различно оцветена от двете си страни. Има варианти - фолио, МДФ, боя... Говорете с този, който я изработва.

# 85
Няма да споря с никого, но когато отидох в магазина се оказа че има сериозни разлики във височината на питата при различните марки и модели. Та ако сте попаднали майстор който държи на стандарта от преди 30-40 г като нищо може да се окажете в ситуация да избирате не душ, който ви е харесал , а такъв под който да се събере съпруга ви.

Който го интересува да си има едно на ум, а който не вярва да не обръща внимание на написаното.Flowers Hibiscus

Според моя майстор, а както четох после и по строителни форуми у нас този стандарт е 85 см считано от пода. От крановете до питата на голяма част от не разтегателните душове  разстоянието е 90 см  . На практика това значи, че човек с ръст 175 см и повече  не би могъл да се изкъпе.   Това си е съвсем стандартен ръст. При ''стандартен'' монтаж на изводите им обаче въпросът за избор на душ за тях    на момента се превръща от естетически в инженерен. 
  Въпросът за вратата ми е какво може да се направи на място? Без да се сваля.
 Въпросът относно цвета инженерен ли е или е естетически?

Последна редакция: вт, 28 сеп 2021, 10:48 от mamamari

# 86
  • Пловдив
Titina,а после минава ли се с някакъв лак боядисаната врата?
В смисъл,как се трие нацапано после?
Аз имам една ваза боядисана с  бял латекс без друг финиш и след много кратко ползване,установих,че ще и трябва лак.

# 87
Titina, от какъв материал ти е вратата и с латекс за стена ли я боядисваш?
С някакво фолио са вратите и ги боядисвам с латекса, с който са боядисвани стените.
В САЩ ги боядисваха така, и цвета не се променя през годините (напр при бяла блажна боя след година две започва да жълтее)

Nelina, не слагам нищо отгоре. Ако се нацапа с валячето, леко, леко. Аз за това използвам само бяла боя.

Нямам намерение да споря с никого, има си стандарт и който се интересува го намира.

Последна редакция: вт, 28 сеп 2021, 10:31 от Titina

# 88
Ние подценихме нещата с височината на изводите за душ и после се оказа, че болшинството душове идват ниски. Има обаче и високи, има и удължители, та не е фатално. Но внимавайте с телескопичните, особено ако са с квадратни заварени тръби - не са добри.  Най-добре е стандартен висок душ без всякакви удължения и да не е телескопичен (разтягащ се).

# 89
Подкрепям съвета да се внимава при определяне на височината на изводите на душа. И ние не го преценихме навреме и по тази причина се наложи да се откажа от така желаните черни прибори в банята. Изборът се стесни много и нямаше опция, която да ни устройва.

Общи условия

Активация на акаунт