Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 75

• 47 937
  • 757
  •   1
Отговори
# 135
  • Точно където трябва
Нищо не разбрах - залепвам първо тиксото къде? На стената, предполагам, щом ще боядисвам тавана. Минавам с бялата боя тавана и после? Отлепвам тиксото, лепя го на тавана и продължавам стените с цвят? Лепя на тавана преди да е изсъхнала боята там? Нещо не е ок.
ето нагледно
https://www.youtube.com/watch?v=xYFvypc0PE8
https://www.daznaeshkak.com/8-otsichane-na-boq-trikove-i-saveti

залепваш тиксото на тавана, минаваш първо с бяла боя, без да отлепваш нищо като изсъхне минаваш с цветна и отлепваш тиксото преди да е изсъхнала напълно боята
Това пише, това коментирам. Нали тавана е бял. Излиза, че боядисвам тавана и лепя тиксото на тавана.

# 136
  • пустинята Гоби
Минаваш първо с бяла боя стената, после отгоре с цветната. Клипчето е кратко, но много информативно и полезно.

# 137
  • Точно където трябва
За първи път чувам, че първо трябва да мина с бяла боя стена, която искам да е розова.

# 138
Първо се боядисва таванът, ъгъла със стената(където се отсича) и малко надолу.То няма как иначе.
После се лепи тиксото на тавана и вече се боядисват стените.Отсичането в клипчето е показано.

Последна редакция: ср, 06 окт 2021, 11:50 от ДХ3

# 139
  • пустинята Гоби
За първи път чувам, че първо трябва да мина с бяла боя стена, която искам да е розова.
И аз не бях чувала, и ми беше много интересно. Предполагам, че минаваш само частта, която е до тавана.

# 140
И аз не бях чувала, и ми беше много интересно. Предполагам, че минаваш само частта, която е до тавана.
Да, за да покрие ъгълчето добре.

# 141
Купуваш си аксесояри за ъгли, и не лепиш като изоглавен (при отлепянето ако боята е стегнала, пада и част от боята)
https://www.youtube.com/watch?v=xXuLPPS64bM
а с аксесоара по-долу, става много лесно
http://izgodniceni.com/%D1%81%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B … %D0%BB%D0%B8.html

# 142

Олеее, боже, не мога да разбера не разбираш, или се заяждаш? Малко по-горе и аз описах същия метод, не е някаква нелепост. Но най-лесно е точно по ръба само с четка на ръка. Всички бояджии го правят така.

# 143
По принцип
понякога се минава с бяла боя стена, която е с тъмен цвят, наситен, ако искаме отгоре да сложим по-светъл.Поне с някои латексови бои се налага.

# 144
  • Точно където трябва

Олеее, боже, не мога да разбера не разбираш, или се заяждаш? Малко по-горе и аз описах същия метод, не е някаква нелепост. Но най-лесно е точно по ръба само с четка на ръка. Всички бояджии го правят така.
Чак Господ няма нужда да викаш. Странно ли е, че не съм боядисвала до сега. Стените са бели, един път боядисвани с латекс. Мислех да мина отгоре с грунд и следващият латекс.
Ти се заяждаш.

# 145
Зависи от основата.
Аз бих подсигурила бяла основа,за да получа  хубав,плътен цвят.
Някои бои- най- вече текстурни, 3D, даже си го искат в описанието на боята

# 146
Как точно се прави отсичане между таван и стена. Четох за хартиено тиксо, но можело да пропусне.
Голяма мъка е, аз купувах четки, но накрая отсякох с тиксо.И то боядисах тавана, стената не до горе.Залепих тиксо на тавана и така с четката довърших.Мн ми беше трудно и на места после иправях с тънка четка, където тиксото е пропуснало.Но стана добре.
Това си е единствено правилният начин,при положение,че таванът е бял.
Пълен абсурд е да поправяш цветни наслагвания,инъче.
ако ще е с тиксо-то се слага достатъчно широко,че да си боядисваш спокойно и с валяк!
ако имаш стабилна ръка-може и без тиксо
Още една особеност има- купува се слабо лепящо хартиено тиксо, че да не ти смъкне при отлепяне боята. За по сигурно затоплят леко със сешоар преди отлепването ( гледах клипове Grinning преди боядисването)
И пак си е зор.

# 147
Аз купих такова слабо лепящо и нямах грижи после.Но не се оставя да стои много.

# 148
Тиксото се сваля докато е мокро от последното минаване с боя
Тогава  не сваля боята

# 149
  • София
Аз купих такова слабо лепящо и нямах грижи после.Но не се оставя да стои много.
И още един трик, казан ми от майстор... преди да залепите тиксото на стената го лепите по мъхеста повърхност /аз го лепих по табуретка/, за да не свалите и боята при отлепването му.

Общи условия

Активация на акаунт