Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 75

• 47 990
  • 757
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте !
Искам да ви попитам не виждам тема за интересни идеи за декора в нашия дом! Мисля че ще бъде интересно и полезно да има тема в която да обменяме идеи за декорации в различните кътчета на къщата или апартамента. Аз лично съм много запалена по интериора у дома и постоянно търся нови идеи ! Simple Smile)

# 391
DTDT5
Намерих тази снимка, като частта с огледалото мoже да e на 90гр. спрямо гардероба, а в глухата част към ъгъла да има отворени рафтове, в които да се редят чанти, панери за дребни неща(ключове, очила, шапки, ръкавици, чадъри и тн.)

# 392
  • Велико Търново
Имам следния казус:
Предстои ми (ни) поставяне на пердета на прозорците, обаче ММ си постави "безценния" суббуфер до шкафа и каза, че там ще стои и няма да го мръднем. Т. Е. Пердетата трябва да са къси там или да го покриват"някак си". Предложете някакво решение за мен и суббуфера на ММ Sad

# 393
  • Sofia
Ако приемем, че смяната на мъжа не е опция, предполагам, че външни пердета, т.е. щори - друго не виждам Simple Smile
Къси пердета или разделяне на две отделни ще е грозно.

# 394
Няма ли шанс да се измести с едни 5 сантиметра цялата композиция?
Не се и замислям за късо перде в тази част, честно.

# 395
  • Велико Търново
Смяната на ММ не е опция, колкото и да ми се иска на моменти, като този....
Няма накъде да мръдне композицията, защото шкафа е правен по стената, разпробит вече за кабели и всичко да е скрито в него.
Късо перде ще ми изглежда като "на свинче звънче", но друго не ми идва наум.
Трегера е 20см, т. Е. Няма и да ме оправят 5 см.
Щори са извън бюджета ни, но във фантазиите, така че някога се надявам да сложим щори. Дотогава пердета, но как да ги позиционирам спрямо озвучителната техника Sad

# 396
  • Sofia
В такъв (сложен) случай, освен да разделиш пердетата на две в зоната където е предвидено едно, което да стигне до стената и наистина да сложиш крайното да е късо, плътно до колоната - не виждам какво може да направиш друго. Вероятно ширината трябва така да е предвидена, че да съвпада с ръба на шкафа, един вид да отреже визуално мястото. Може би трябва да е друг цвят, друга материя, която да пасва на тази зона от интериора, за да изглежда като търсен ефект, а не нещо нескопосано, в следствие на нужда.

# 397
Все си мислв, че никакви кабели няма да се виждат ако композицията мръдне малко в дясно.

# 398
Просто няма да си дърпате завесата до края щом няма място за размествания. Късо перде над шкафа - не.

# 399
Ама като дръпнат пердето съм сигурна, че ММ на дамата ще писне, че пердето се дипли точно пред субуфера.

# 400
  • Sofia
Както споменах, може визуално да се отреже тази зона. Плюса на перде (може да е друг цвят, тип, материя и т.н.) е че може да се прибере. Алтернативата е да се постави някаква декорация тип дървени, вертикални летви (ако дизайна на помещението го позволява), така, че да се слее шкафа (което ефективно ще скрива прозореца през цялото време).

# 401
Римски щори, повдигнати в частта на суббуфера.
С късо перде ще развалиш линията.
Другият вариант е да смените местата на двете колони.
Съчувствам ти, и у нас е същото с озвучаването, пускаме го макс два пъти годишно, при гости, ама заема място и събира прах.

# 402
  • софия
Безценният суббуфер не може ли да се сложи "на пиедестал", т.е. върху шкафа, а нещото от шкафа да се сложи на мястото на безценното?
Така ще можеш да подпъхнеш дълго перде покрай колоната.

# 403
Skk, съчувствам ти за дилемата с тонколоната.Flushed

От мен една разновидност на вече дадено предложение (това с летвите) - щора с хоризонтални ламели-дървени или дървесни на прозореца над тонколоната. Ще можеш да ги отваряш и да стоят по-скоро декоративно или да ги затваряш, за да затъмниш. Оттам нататък - перде, дълго и цяло. Да се събира на другата страна, не пред колоната, поне не и когато се ползва.

П.С. Едни стари, но много яки тонколони (купувани от чужбина) с яки баси ги закачихме на стената, но при височина на помещението 2,80 или 3 м. (не помня вече). Поне на мен така ми бяха перфектно. Слушала съм на тях Апокалипсис сега и Кръстникът, много добре си беше. Но аз не съм маниак на тази тема.  При теб с вече готово окабеляване такъв вариант вече не е възможен, обаче.

# 404
  • Велико Търново
Благодаря за предложенията! Ако някой има и друга хрумка, ше се радвам да сподели!
Най много искам дървени хоризонтални щори, но нямаме такъв финансов ресурс в момента. Подобни намирам на цени от над 100лв за кв/м и затова залагам на друго. Иначе хоризонтални дървени щори  беше предложение получено от тук и.... Оттогава не ми излиза от главата и е най търсеното нещо в Интернет търсачката ми.

Общи условия

Активация на акаунт