Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 75

• 47 898
  • 757
  •   1
Отговори
# 600
И какво ако са старовремски, ако ми харесват? Аз не робувам на моди. И затова не знам дали са или не са демоде, но май не са, защото ги има много.

# 601
На мен подобни драпирани завеси на безброй катове ми напомнят на цигански къщи. Особено, ако са и сатенено лъскави.

# 602
Като се заговорихте за завеси- защо предпочитате корнизи над прозореца, а не релса на тавана? За мен са старовремски
Тези никога не са излизали от мода по света, докато релсовите корнизи бяха писък на модата през 1950-те и 1970-те Wink Създават акцент, самият корниз е декоративен, друг вид дават на помещението, въпрос на стил и визия.

# 603
Aз също харесвам повече релсовите корнизи, но съм имала и тръбни. Ако са тръбни- пак ги харесвам повече, ако са монтирани възможно най- високо и близо до тавана.

# 604
Според мен пък идеята на тръбния корниз не е да се залепи на тавана, а да очертава прозореца. Е, при нашите помещения от 2,60 някак автоматично се получава да са близо до тавана, но ако таванът е на 3,20 няма да ги вириш чак горе, а пак ще са около рамката. Нещо такова:
https://www.decorium.bg/media/k2/items/cache/90701d02ae3da0e5a21 … d900c25748_XL.jpg

# 605
Така е, ама говоря за по- стандартните помещения, които са и по- често срещани.

# 606
Моето впечатление от ровенето по сайтове за готови пердета е, че повечето предлагани готови са за тръбни корнизи. Аз лично не съм фен на тръбните корнизи, но това си е лично предпочитание. Май модата на тръбните корнизи е дошла от чужбина и сега е по-масова.

Има много хубави релсови корнизи с модерен дизайн, но определено са по-скъпи от тръбните. И смятам, че визията на пердетата (модерни или старовремски, включително драпираните) няма нищо общо с корниза. И с двата вида корнизи може да се постигне каквато искаш визия, въпрос на предпочитание.

# 607
в „чужбина“ има всичко, за всички вкусове
по-скоро стила на помещението определя корниза,отколкото модата
mariat,не знам кои стандарти визираш, аз недомислиците на „новото“ строителство в БГ ,240см височина,не ги смятам за стандарт

# 608
Е, има и тръбни релсови, аз съм с такива, защото са много практични за големи прозорци.

# 609
Що се отнася до пердетата, и в България има различни корнизи и пердета, за всеки вкус.
Но ако тръгнеш да търсиш готово перде, защото бързаш или не ти се занимава с избор на плат, поръчка, шиене, пердетата за тръбни корнизи определено са значително повече и са по-евтини от поръчково решение.
Имам предвид такива пердета като на Skk, с кръгли дупки за нанизване на тръба, че са по-масови като готови вече ушити пердета.

# 610
Много полезни съвети има в темата, чета я с удоволствие.

... Входната врата пък е венге, но като цяло тя не ми е критерии за нищо, ако ме дразни толкова мога да й сменя цвета от вътре...
Имам съвсем същия казус - входна врата венге /мдф/, на която искам да сменя цвета отвътре с бял.
Може ли да кажете  с каква боя може да стане това. Аз си мисля за водоразтворима боя, но не съм сигурна, че ще стане добре. Има ли бои, с които може да се боядиса мдф и покритието да е красиво и устойчиво? Да добавя, че трябва да е на място, смъкване на вратата и носене в цех не е възможно.

# 611
mariat,не знам кои стандарти визираш, аз недомислиците на „новото“ строителство в БГ ,240см височина,не ги смятам за стандарт
Ами средното положение между 3.20м., което спомена Черна станция по- горе и 2,40м., което споделяш ти. Но, такива не съм срещала често. Както и да е.

# 612
Много полезни съвети има в темата, чета я с удоволствие.

... Входната врата пък е венге, но като цяло тя не ми е критерии за нищо, ако ме дразни толкова мога да й сменя цвета от вътре...
Имам съвсем същия казус - входна врата венге /мдф/, на която искам да сменя цвета отвътре с бял.
Може ли да кажете  с каква боя може да стане това. Аз си мисля за водоразтворима боя, но не съм сигурна, че ще стане добре. Има ли бои, с които може да се боядиса мдф и покритието да е красиво и устойчиво? Да добавя, че трябва да е на място, смъкване на вратата и носене в цех не е възможно.
Някои вхпсни врати имат декоративно покритие, което много лесно се подменя.Представлява тънък лист дурнир, който се подменя при нужда.Нашата е такава, проверете и Вашата(На Солид е).

# 613
Търся препоръка за шоурум за осветителни тела в София, където евентуално да ми направят проект за осветлението (какви осветителни тела, колко мощни и т.н.).

# 614
На мен подобни драпирани завеси на безброй катове ми напомнят на цигански къщи. Особено, ако са и сатенено лъскави.

Нарочно не ти отговорих по-рано, защото виждам, че само това ти е хванало окото. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт