Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 75

• 47 892
  • 757
  •   1
Отговори
# 645

А според ММ е това
Скрит текст:

Само, че аз предпочитам от дивана да се вижда двора и за мен мястото му е на горната стена. Дивана е с доста голям, но за сега съм го харесала защото е модулен и може да се сменят местата на дългата и късата страна. Тук съм го направила с точните размери. Но ако се прем на сигурен вариант къде ще е позоциониран вовеки Wink , може да се смени. Изобщо въртя ги, суча ги и никак не стигам до добро решение....

Аз се съгласих с мъжа ти. Grinning Тв кът подхожда само на стената с високия прозорец. От дивана се гледа тв, а като искаш да гледаш двора, ще го гледаш от прозореца с радиатора или ще излезеш навън. Просто трябва да се избере такъв диван, който да ти позволява подобни маневри.

# 646
  • Велико Търново
Ментолка, твоя вариант най-много ми допада! Но и аз не съм по функциалностите, а по визита, така че, имай и това предвид на моя глас Simple Smile

# 647
Гласувам за мъжкото разпределение.
Така стаята изглежда най- просторна.

# 648
Аз съм за вариантите с - на първо място, с барплота, на второ място - на ДХЗ.
И двата варианта ги избрах, защото - 1) диванът гледа към верандата, и 2) най-малко се вижда кухня и маса от дивана. Вариантът с барплота го сложих на първо място, защото дава най-голямо разстояние между диван и прозорец (простор) и защото печката на дърва не е забита някъде зад погледа. Топлината и бумтенето създават уют. Вариантът на ДХЗ е с предимство 1 (според мен), само че печката остава зад гърба на дивана и няма да се вижда. Но пък има маса. Повечето от кухнята и масата няма да се виждат от дивана, което за мен е предимство.
Щом сте двама, барплотът ще ви е достатъчен в 90% от случаите. За гостите може да се предвиди маса и столове, които може и да не са в това помещение, а в някой килер (ако има предвиден такъв).

Не се учудвам на "мъжкия" вариант - на мъжете ТВ-то им е достатъчно, гледката няма значение.

# 649
  • София/Варна
Мисля, че само тук не е бил телевизора.
Да си гледаш градината , а не стената докато си на дивана в безценно.

проспала съм, че това в ъгъла е печка на дърва, много съм зле

# 650
TV на стойка, да не закрива френския прозорец. Като седнеш на дивана кухнята да ти е зад гърба, мивката пред прозореца, за да си гледаш навън докато миеш нещо...
Скрит текст:

# 651
Добре, де, а за какво ви е радиатор под прозореца? Имате камина в ъгъла.

darsia, въпросния прозорец е висок, тип гаражен, няма да може да си гледа докато мие чиниите. Sweat Smile

# 652
Един съвет - огледайте сега зимата, когато слънцето е най-ниско, докъде стига навътре в помещението откъм френските прозорци (ЮЗ) и помислете за тента (външни щори) откъм верандата. За да не ви блести слънцето в очите, като седнете на дивана, а и да засенчвате, като гледате телевизия през деня (целия ден - ЮЗ е на практика от обяд до залез слънце).

ТВ-то на стойка, но на стената 2,10 м. между двете врати - входната и на френските прозорци. В другия ъгъл няма да се събере голям телевизор, стойката е в средата му, а той трябва да може да се прибира плътно до някоя стена, за да не пречи, като не се гледа. 2,10 м. е достатъчно за голямо ТВ, което ще се прибира на тази стена и ще се завърта по диагонал към дивана, когато се гледа.

# 653
Като сме на тема холни масички, някой да е изработвал такава по поръчка и, ако да, къде? Искам отгоре да е с порцелангреса, който ще е на плота в кухнята, трябва ми някой да направи крачетата. Приемам и предложения за красиви такива, колебая се дали да са дървени краката и да съвпадат с дървесните мебели, или метални и да съвпадат с една лайсна наблизо на пода.

Аз съм правила - накарах тези, които правиха другите мебели, да направят масичка от същия материал и със същите байц и лак, за да се впише в общата визия. Плотът пък се връзва с камъка на кухнята.  Плотът е от плочка гранитогрес в рамка от масивен дъб. И краката са масивен дъб, има и чекмедже. Както я исках, така ми я направиха, но го направиха заради другата поръчка, иначе не правят маси. Най-добре питай този, който ти е правил мебелите, ако не намери фирма, правеща маси. Има в нета.
Като идея само, моята масичка принципно е нещо такова, ама квадратна, тъмна и съвсем не същата Grinning

# 654
Бих си поръчала и аз, ако знаете кой може да ми изработи стъклена маса, кажете, моля..Wink

# 655
# 656
Тези не са стъклени?

# 657
O, мислех, че само плот от стъкло искаш, понеже за това говорехме преди. Такава по поръчка едва ли, трябва да си намериш готова.

https://dkstil.com/?product=%D1%81%D1%82%D1%8A%D0%BA%D0%BB%D0%B5 … %B0%D1%81%D0%B0-2

https://mebelisto.bg/%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%B8/%D1%85%D0%BE%D0%BB … D0%B0%D1%81%D0%B8

# 658
От опит казвам, че не гледам градината като съм на дивана или сядам и се завъртам към нея.Диваните ми са под два огромни прозорена под ъгъл.Обичам да гледам градината като готвя.Но най-много обичам да гледам огън като гори.За това ММ добре е помислил.
Не бих заменила трапезарната маса, защото може да се ползва като работен плот също, освен за гости.Бар-плот никога не ми е била опция, защото там е само за закуска и кафе, излишно похабяване на място.
Помислете и за голям диван и фотьойи.Така ще може да ги въртите и няма да заемат толкова от помещението и да се чудите как да натаманявате .
Идеята на ММ е добра, като кухнята може да прелее в кът за ТВ.Беше много модерно преди години.

Последна редакция: вт, 14 дек 2021, 00:01 от ДХ3

# 659
  • Варна
Безкрайно полезни са ми всички мения. Благодаря на всички за включването и за времето, което отделяте!!! Nature Sun With Face  Давате ми много идеи за които не бях помисляла или подсъзнателно съм отхвърляла. На арх. план ТВ-то е точно на стената 2,10, но ми се струва далеко и не особено удобно ако се гледа от отсрещния ъгъл.
Пояснявам, че това е вила и се ходи от време на време, има някакво обзавеждане със стари мебели (разположението е подобно на ММ), които тепърва ще се подменят с тенденция за постоянно живеене. Иска ми се да стане уютно, свежо и приятно. Не се въртя много в кухнята за това тя не ми е приоритет, бих предпочела да не я забелязвам и да заема възможно най-малко площ в и без това неголямата дневна - само най-необходимите уреди и някакво работно пространство.

amy_nka, в момента е печка на дърва, като идеята е някога да се смени с пелетна камина или котел, който пък да е на съвсем друго място, за това е предвиден и радиатор.

ДХ3, кой не обича огън, разбира се, че няма да го оставим някъде зад гърбовете ни Wink

skk007, благодаря за подкрепата Hands Plus1

Gerundiq, darsia, man_darin_ka, благодаря за идеите и насоките!!!
Наистина напича доста, но не съм се заглеждала колко и до къде. Даже не сме пускали ТВ, защото ходим основно през деня, при хубаво време и сме повече по двора или вършим нещо по къщата.

И така, мисленето продължава. Май ще се насоча към малки и мобилни мебели...

Общи условия

Активация на акаунт