Неочаквана бременност

• 18 268
  • 631
  •   1
Отговори
# 255
Магдена, понякога човек се пита защо и търси нещо, дори и нелогично. Един се уповават на бог, друг на ирационалното, карма и т.н. Има ли ги, няма ли ги, не знам. Преди да разбера за неродените деца преди мен бях чела някаква статия относно клетъчната памет. Ставаше въпрос, че често се случва жената да забременее с близнаци, но едното дете да не се развие. Тогава другият близнак, роден като единствено дете чувствал необяснима липса, незавършеност.
Не знам има ли връзка или не, но за мен това да не съм единствено дете граничеше с идея фикс и бях готова да дам буквално всичко, но да имам брат или сестра. Затова и много държах да имам повече от едно дете, точно защото аз чувствам липсата.

# 256
Дъшерите сигурно ще работят дори и майка им да няма бебе. Това го правят много пълнолетни деца, дори еднинствени такива. Моите се надявам също да работят, а да не очакват да бъдат издържани с години след пълнолетие.

# 257
  • Далечният изток
Всеки си прави собствената сметка.
.......
Авторката нито ще е първата, нито последната. Но решенията тя ги взема, според собственото си положение. Не можем да ѝ влезем в обувките, защото не сме в нейното положение.

Последна редакция: чт, 23 сеп 2021, 18:30 от AIDA_N

# 258
Чудя се на жените  без никаква сигурност и подкрепа от мъж  как се решават да раждат деца? Особено в случая, когато има две големи.
Нееее....не е нормално.

# 259
В Гърция разводът е възможен вече онлайн, няма нужда от дела и адвокати...но не се развеждат по ред причини. Те си държат на имотите първо,и второ на семейството. Нашите закони са много различни от техните.При тях жената може да получи доста повече при евентуален развод,а ако има и дете ,става каша. Завещанията играят огромна роля.Напълно е възможно и този пишман любовник ,след развод,да остане на нула.
 Познавам две семейства ,само по документи,имащи собствен живот,но завинаги свързани,заради имоти,фирми и пари.

# 260
И все пак. Аз бих оставила детето. Все ще избутам година две. Има осем месеца да събере някой лев. Бих говорила с таткото на големите да поеме повече.
Но това съм аз. С едно дете съм, винаги съм искала още едно, ама няма. Оправяла съм се и далеч по тежка ситуация.

# 261
  • Варна
Спомена се, че бащата на двете момичета е с нерегулярни доходи. Сигурно брои дните до момента, когато вече няма да има финансов ангажимент. Там нещата са изгубена кауза според мен. Авторката ще трябва да разчита на себе си само.

# 262
Не съм сигурна, че таткото на големите ще е възхитен.

# 263
И все пак. Аз бих оставила детето. Все ще избутам година две. Има осем месеца да събере някой лев. Бих говорила с таткото на големите да поеме повече.
Но това съм аз. С едно дете съм, винаги съм искала още едно, ама няма. Оправяла съм се и далеч по тежка ситуация.

И си готова да гледаш детето на някакъв плужек,  минал и заминал без никакви отговорности? Не сте добре,  честно
Аз винаги се оправям, но не е в това въпроса.

# 264
Чудя се на жените  без никаква сигурност и подкрепа от мъж  как се решават да раждат деца? Особено в случая, когато има две големи.
Нееее....не е нормално.
Няма нормално и ненормално в тия случи, има желано и нежелано заченато дете. От близките ми, които са ми споделяли за аборти по желание, една не е казала, че с кеф го е направила, а иде реч за нежелани деца. Това тук авторката си го иска.

# 265
  • Варна
От мои близки и познати пък нито една не се терзае душевно и не смята, че е постъпила грешно. И какво? Това не е критерий за каквото и да било.

# 266
Много ми се иска да чуя и мнение на жена в моето положение.

Чак сега изчетох темата. Имам извънбрачна дъщеря на възрастта на Вашите, Авторке. Много грижливо и с големи лишения и лични жертви съм я отгледала сама дотук, за което тя се отплаща с успехи, привързаност и доверие в мен.
Имам човек до себе си, който не желае деца и съжителство / с мен и изобщо/.
Сама, лично, редовно се грижа за набавяне и употреба на контрацепция в контактите ни. Дори той се шегува, че не бил срещал жена, която да си купува контрацепция сама и да има навсякъде /в коли, офис и т.н./ комплект за пътуване с козметични и всякакви други неща за двама ни.

# 267
Verovedttica и ти се хвалиш с това? Не искам да ти имам връзката.

# 268
  • Далечният изток
Не мога да разбера защо се говори за година-две? Като че ли година две ще гледа детето само... Ама те разходите с всяка изминала година стават по-големи и по-големи....

# 269
Стига, бе, хора! Цени се плащали... Цифрово-знаковият ник ми е ясна вече, но Мама Ру и останалите сте разумни хора. Подобни цени не се плащат, животът понякога е нелогичен и несправедлив, защото така. Случайно. Какво да си мисли човек с ненадейно връхлетяло го тежко заболяване, човек с ей така от нищото родено дете с увреждане (като моето) и така нататък - че сам си е крив, че му е крива майка му, или как? Какви неща внушаваме неволно така?
П.П. Освен това понякога, когато нямаме нещо, не забелязваме, че други пък нямат нещо друго, трети - трето, и така. Е, за съжаление има и хора с много лош късмет, но надали заради майките или прадядовците си.
И тук не пропусна да ме диагностицираш!

Общи условия

Активация на акаунт