Неочаквана бременност

• 18 208
  • 631
  •   1
Отговори
# 375
  • София
С налични две деца и опит от две бременности, раждане и гледане...отивам, лягам, бият ми упойката, ставам и заминавам.
Пък който иска да си слага таралеж в гащите.
Аз съм егоист.

# 376
Абсолютно, и аз така разсъждавам, нищо че не ми се е налагало да правя аборт никога. По голяма драма е да родиш от случаен човек, на който не му пука за теб, нито за бъдещето дете.
А ти се връзваш за цял живот.

# 377
По темите в СО повече са жените, които са страшно огорчени, че след бебето се спряха  почивките и разходките или осъзнават, че излизат незаслужен гняв върху него. Това е много по-опасно за невинното същество. Авторката няма да бъде в депресия до края на дните си заради аборта, но ако провали живота на четирима човека ( или и повече, ако реши да каже на семейството на гръка за себе си) може и да бъде.
Даааам, определено овикването е по-опасно от това да го лишиш от живот. Провалите са плод на вашето въображение. Ако си е възпитала добре децата, ще приемат решението ѝ и ще се адаптират към новите правила, а семейството на гръка не е нейна работа да го пази.
Стрино, жената каза, че иска бебето.

# 378
Жената изобщо не мисли с акъла си. Много й се иска да остане с нея гърка и се надява бебето да е причината.  Но....не става така в живота, за съжаление.

# 379
Да се пази от бременност не е нейна работа, да пази гръка от развод не е нейна работа, да пази децата от сочене с пръст, че не знаят от кой е новото братче, да пази семейството от немотия не е нейна работа. Голям живот си живее тая жена. В моята вселена всеки носи отговорност за себе си и постоянно имам работа.

# 380
Това, че иска да задържи гръка чрез детето си е плод на вашето въображение, а онова за соченето с пръст даже не искам да го коментирам. Грешка има и тя е, че не се е опазила. Оттук нататък всичко е на нейния гръб и не и помагате с апокалиптичните картини, които и рисувате.

# 381
Ами вместо сега да си живее живота, отгледала си и децата, ще се върже до края на дните си.
Луда работа. От критиката е.

# 382
Не всеки възприема гледането на деца като заробване.

# 383
  • Пловдив
Хепи док, защо до края на дните си, да не се очаква да умре, докато евентуалното бебе стане на 18-20?

# 384
Оттук нататък всичко е на нейният гръб

За какво спорим тогава, като от началото това повтарям. Ако гърба й не може да носи багажа и няма истински доброволци, не нарочени, да й го носят вместо нея, апокалипсиса е въпреки това да го задържи. Аз като човек, на който тя не може да разчита за помощ я съветвам да избягва ситуации, изискващи помощ. А всички вие хем не казвате, че може да разчита на вас, хем я съветвате да си сложи главата в торбата. Утре като напише тема “бебето е ревливо, каките заминаха да учат, сама и със здравословни проблеми съм”, всички ще се юрнете “защо го роди, не знаеше ли, че няма на кого да разчиташ”.

# 385
  • Пловдив
Тя впрочем не каза други близки има ли (родители, братя, сестри) и как гледат те на това.

# 386
  • София
За мен е странна убедеността на авторката, че проблемът й с Нероден Петко е единствено и само финансов. Все пак тя не е сама - има семейство, тя и дъщерите й.
Ако били възпитани правилно - щели били да приемат новия член на семейството и да помагат в отглеждането му. Сериозно? Това ли е правилното възпитание - че можеш да се забавляваш безотговорно, а после да донесеш резултата от забавленията си в семейството си и всички трябва да приемат това? Ако е така, то много скоро бебето в това семейство няма да е само едно.
Няма как да решаваш нещо сам, ако резултатите от решението ти касаят твоите близки и семейството ти, особено ако става въпрос за вече големи деца и мамина лятна  любовна афера с непознат женен мъж . Т.е. можеш, разбира се, но рискуваш да изгубиш много в очите им.

# 387
Точно  и мен това най ме притеснява. С прекратен скоро брак и бебе за супер кратко време.

# 388
  • София
Някога бях споменала, че децата имат силна склонност да следват семейния модел. Веднага половината Форум скочи, че не е така.
Обаче покрай мен вече има две 18+18 годишни баби.
Та така.

# 389
  • Пловдив
А пък аз вкъщи си имам един 47-годишен с майка на 69, дядо, неин баща, на 88 и син на 3. Трябваше по тая логика мъжът ми да има внук на 3, ама не. Обратно, имам братовчед на 50 с внук на около 5 и майка (на братчеда) на 86. Wink
Скрит текст:
Само статистиката на големи групи може да измери склонността, това ми е мисълта.

Последна редакция: чт, 23 сеп 2021, 13:20 от Магдена

Общи условия

Активация на акаунт