Неочаквана бременност

• 18 126
  • 631
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Така е. Тя си знае най-добре. Сигурно ще намери добро решение.

# 511
Или някой проучва с колко според бг-мамите могат да се гледат три деца от сама жена. Grinning

# 512
  • София
Добре, а какво правим, ако НЕ авторката беше бременна, а някоя от дъщерите и?! И реши след като роди бебето да учи, а авторката като нейна майка да отгледа бебето? Авторката се оказва пак в същото положение...

# 513
И там ли ще е без баща?

Защото ако има, не е съвсем същото...

# 514
Вчера целия ден от 14 до 21 часа бяха плътно заети с дъщеря ми. Визмане от училище, возене на един урок, чакане 1.30 час, взимане, водене на врори урок, чакане, прибиране, домашни, учене, свирене, готвене за вечеря, приготвяне на кутии за днес 3 броя, вечря, къпане. Аз продължих с домакинсвтито и в 22,30 седнах и ми се ревеше.🤪
Иначе съм на 40 точно, здрава съм кат кон, да не ми е уроки😂. И си викам ако сега родя още едно, значи ще съм на 50, когато ще трябва да повторя днешния ден?!?! Ейййй! Препотих се:))
Дали ще мога? Най- вероятно, ма искам ли? Не:)
Та гледането на дете иска и емоционални сили, корава психика да се бориш с ДО и нашето образование, като цяло Simple Smile)
И точно защото съм живяла с купа леща, точно защото думата “няма” беше ежедневна, се старая да дам друг живот на децата ми, не да си лигли и презадоволени, а нормално детство.

# 515
Нека сме коректни - дали ЛГ е самостоятелна можем да кажем, след като разберем от колко време е разведена и как е купила жилището. Че ако разводът е отпреди 6 месеца, а за жилището е продала наследствена панелка/нива, не звучи много самостоятелно.

# 516
  • София
И там ли ще е без баща?

Дори да е с баща, младите ще искат да учат, да работят, да живеят... Кой ще отгледа детето?! Май пак авторката!

# 517
Е, не, жива да не бях, сега и едната поне щерка вече роди, БНД я заряза и ЛГ гледа детето. Викам да е малката щерка - за повече съспенс.
Вие добре ли сте? Кафенце пихте ли? Да направя по едно?

# 518
Аз не казах, че е кофти да се ражда на 40. Ама условия да има, подкрепа, обезпеченост някаква...

# 519
  • Сф
Да родиш на 40, при две пораснали деца, от лятна авантюра, без да познаваш човека добре, неочаквано, както пише авторката ,за мен лично е малоумно. Също виждам, че авторката пише, че била влюбена, обичала бебето вече..хубави думи, но ситуацията и не ги предполага. По -скоро е излъгана гадно. И това, че е грък, не значи че парите ще потекат като река,, ако реши да роди. За обидите още в тоя етап, да не отварям дума. Но, това което искам да кажа е, че след като нямат сериозна уговорка, камо ли за деца,  тя не се е пазила, някак си не е честно да и е гърка виновен. Да не говорим, ако беше хванала някоя нелечима болест. Може да ви звуча странно като моралистка, но имам опит и ще гледам да се  предпазя и на децата си и да го предам. Разбира се, всеки е свободен да си счупи собствената глава подобаващо. За съвет към авторката е късно, да си решава според собствените виждания за живота и възможностите. Никой не е в нейните обувки и никоя история няма да е същата или да и помогне действително по някакъв начин. Живота не е само ахо- ихи, дори и с пари, хубаво е да се предвижда малко от малко поведение и очаквания, иначе както виждаме настават непредвидими усложнения за питащия. Това няма общо с хората и техния избор и живот.Визирам поста на авторката пред лл- колко хора  искали деца, пък видиш ли, на нея се случило...божа работа, нали...

# 520
  • София
Ако парите не стояха на дневен ред, темата нямаше да я има.
Паница леща не е равна на пълноценен живот, сори.
Някога един мъдър човек е казал, че на когото му стига паница леща, на него не му се налага да се мазни на императора!
Тоя мъдър човек да дойде да плати брекети по 5К днес Wink

Повечето сме живяли в недоимък, има късни деца, има изтърсаци, но всяка казва нашите ни отгледаха.

Нищо не налага в 2021г да гледаш бебе на верев.

# 521
Само брекетите да бяха...Детски тематичен рожден ден ако някой е организирал знае какво е - хем ти се къса последният нервен синапс с декорацията (тук подмятам злобно, ако няма две баби, дядовци, стринки и учинайки, които да помагат без едната седмица) хем и една торба пари за неща, които точно след няколко часа отиват на боклука.
Наистина може и без, но ако моето дете е единственото сред приятелчетата без такъв ден, на мен ще ми е много, много гадно. За бал пък да не говорим.
Не съм следвала в България, но от моите приятели всички, които го направиха - ходеха на уроци. Не бих рискувала бъдещето на родените ми деца заради Нероден Петко, нищо, че може да звуча крайно.
А, ако има някоя, дето е успяла да спестява по време на бременността - моля много да сподели как и от какво.

Последна редакция: пт, 24 сеп 2021, 11:24 от Threemafan

# 522
PureLoveр +1
Точно това и на мен ми е най-странно - изкарваш една лятна авантюра, без уговорки, без споменаване дори на думата "любов", а какво остава за чувства. И в един момент се вкопчваш в бебето и казваш: Искам го, обичам го. Точно това вкопчване може впоследствие да се обърне срещу нея, когато емоциите не са вече такива. И ще страда самото дете.

# 523
Би могла и да спестява по време на бременността.
Това е виц, нали?

И много ме радва как продължавате да нареждате схемата на 4 други човека.

Ако работи, защо да не може да спестява? Майчинство 1200 лв предполага приличен месечен доход. Въпрос на финансова култура е.

А това, че някой "нарежда" живота на други хора, не е на място тук. Това е публичен форум и щом някой е писал за съвет, такъв му се дава. Каква иначе е идеята на този подфорум?

# 524
  • София
Аз затова писах, че бебето няма да й даде това, което търси. Предполагам търси любов и сигурност като всички. След развода остават много неприятни емоции, после ги е потушила с лятната авантюра, но накрая остава празна и си мисли, че бебето ще запълни празнотата.

Общи условия

Активация на акаунт