Неочаквана бременност

• 18 117
  • 631
  •   1
Отговори
# 495
Ако парите не стояха на дневен ред, темата нямаше да я има.
Паница леща не е равна на пълноценен живот, сори.
Някога един мъдър човек е казал, че на когото му стига паница леща, на него не му се налага да се мазни на императора!

# 496
Финансовият фактор е важен, но не мисля, че е определящ в случая. Жената има работа, явно и добри осигуровки и ще взима прилично майчинство. Не знам защо наричате това безпаричие. Също така, двете каки си имат и баща, и ако той е нормален и отговорен баща, би следвало да поделя с майката предстоящите по-големи разходи - бал, евентуално университет и т.н. Ако има добри доходи, не е изключено и да поеме изцяло някои разходи. Друго важно в случая е, че за бебе и малко дете разходите могат да бъдат сведени до минимум. Децата стават "скъпи" на по-късен етап, когато се предполага, че вече каките ще са станали поне малко по-самостоятелни. Така че авторката би могла евентуално да се справи, ако си направи добра сметка. Би могла и да спестява по време на бременността.

Като проблем по-скоро виждам другите фактори - две пораснали деца, които не е ясно как ще приемат тази изненадваща новина. Все пак, тя не е бременна от баща им, а от някакъв непознат човек, с който няма официална връзка. Освен от тях, ще има много въпроси и от роднините. Вероятно ще я критикуват, че веднага след развода и забременяла случайно от някакъв чужденец. Отделно, детето ще расте без баща. Щом е женен, може и никога да не се появи да види детето си за да не си създава проблеми. Ако авторката реши, все пак детето да има баща по документи поне, то ще трябва да му води дела, които ще й струват пари и нерви. Така че на фона на всичко останало, мисля че парите изобщо не са основния проблем.

# 497
И аз така виждам картинката.
Тук се изпада в крайности- от осанна до разпни го.

# 498
  • София
Представям си две тийнейджърки с две паници леща...
Според изчисленията на КНСБ, в момента за семейството от 3 ма трябват 1906 лв. Айде, вероятно се оправят с 1200. Да, някъде толкова майчинство ще взима. Но...ще го дели на 4.

# 499
Струва ми се, че подтиквате авторката към света на частните съдебни изпълнители и заложните къщи...

ЧСИ-тата специално имат много "клиенти", дето не са си направили сметката. Не всеки има финансова дисциплина да оцелява с малко.

# 500
Рокстар, чела съм те милион пъти. Ти не работиш особено, имаш две деца и често се оплакваш от безпаричие. И да не помислиш, че те нападам. Така са 80% от хората. Дайте да не си говорим простотии.

# 501
  • София
Опа. Оплаквах се от безпаричие преди 2 г. Може да работя, може и да не работя, ама имам гръб, на който да се опра. Или той на мен понякога.
Точно затова продължавам да водя строг семеен бюджет и много добре знам, че трето дете не можеМ да си позволиМ.

# 502
Доходът на авторката не е 1200 лв., а евентуалното обезщетение по време на майчинството ще бъде толкова. Казва, че трябва да работи, за да има пари, което ме навежда на мисълта, че се осигурява на по-нисък доход от получавания. Освен това не е необходимо на всяко излизане да се харчат по луди пари за детето. Едната ми братовчедка беше от изхвърлящите се и нейното дете измерваше любовта на околните в подаръци, другата беше научила нейното да пита дали може и да не се тръшка, ако не може.

# 503
Едно е да не даваш всичко, което поиска, а друго - никога за нищо да нямаш възможност.

# 504
Финансово нещата си зависят само от нас. Сама жена с бебе е наистина трудна задача за съвсем млада жена или тийн. За 40 годишна - тя си знае. Моя позната, която най много се оплаква от безпаричие, продаде през годините 3 имота от роднини, за нула време всичко потъва и за нея  пари пак няма. Други хора биха си оправили изцяло положението, но тя все не може. Та е и до мисъл как да боравиш с това, което имаш.

# 505
Между другото аз като 40-годишна с хипертония (на тая възраст вече имаме някои болести, какво) съм говорила с БНД, че ако нещо стане с мен, той поема детето и няма да го дава по институции и т. н., а ще го отгледа до пълнолетие. Вярвам му, той си обича детето, ще го направи.
В нейния случай какъв е план Б?

Да пази Господ де, всички да сме живи и здрави!

# 506
Би могла и да спестява по време на бременността.
Това е виц, нали?

И много ме радва как продължавате да нареждате схемата на 4 други човека.

# 507
Ние си говорим само тука, нито сме бременни, нито сме в положението на жената,

# 508
Никой не е в обувките на авторката нито знае точно как се чувства тя. Разсъждения тип свободни съчинения на база малко информация. Желанието поражда мотивация, мотивацията възможности. Сигурност в този живот няма.

# 509
Авторката е самостоятелна, работи, купила си е жилище, знае си бюджета, не чака на нечий гръб. А това с амортизацията на 40 годишни съвсем не го разбирам. Аз съм на 50+ и не се чувствам амортизирана. 40 години е прекрасна възраст.

Общи условия

Активация на акаунт