Неочаквана бременност

• 18 113
  • 631
  •   1
Отговори
# 525
Анна-Мария, аз твърдя, че имам доста прилична финансова култура, но как и от какво се спестява с твърд доход и още един допълнителен немалък разход? Липсвар ми примерите на практика.

# 526
Go with the flaw, бе, кому са нужни брекети. Дизел продават дънки за няколкостотин лева с този рефрен, иронията просто е чук.
Нямането на една по-предтийн/тийн и нагоре възраст, когато се наместваш съзнателно сред другите, избива правопропорционално - по-голямо нямане, повече издънки. Нямаш дори социална среда, защото просто те отлюспват. И не става дума за възпитание, а за натрупани преживявания, които да се обсъдят. Що мама Ру гледа децата да ходят на уроци и почивки? Жокер - не е заради пряка жизнена необходимост, а непряка.

Би могла и да спестява по време на бременността.
Това е виц, нали?

И много ме радва как продължавате да нареждате схемата на 4 други човека.

Ако работи, защо да не може да спестява? Майчинство 1200 лв предполага приличен месечен доход. Въпрос на финансова култура е.

А това, че някой "нарежда" живота на други хора, не е на място тук. Това е публичен форум и щом някой е писал за съвет, такъв му се дава. Каква иначе е идеята на този подфорум?
То е въпрос на финансова култура, но ще почакам някоя майка на двама гимназисти в 11 и 12 клас да обясни как става спестяването и особено - с каква цел е. Наблюденията ми са, че спестява за семестриалните такси на децата си. Преди няколко месеца нищихме казуса на една бизнесдама, която беше изпаднала в чуденка как да плаща семестрите на дъщерите си. Вярно, медицина учеха децата, поработваха все пак, ама... Едва ли е била финансово неграмотна госпожата. Просто е хотелиер насред корона истерията.

# 527
  • Сф
PureLoveр +1
Точно това и на мен ми е най-странно - изкарваш една лятна авантюра, без уговорки, без споменаване дори на думата "любов", а какво остава за чувства. И в един момент се вкопчваш в бебето и казваш: Искам го, обичам го. Точно това вкопчване може впоследствие да се обърне срещу нея, когато емоциите не са вече такива. И ще страда самото дете.
В тая връзка с нежеланите деца, аз имам една много тъжна   история. Една леля, навремето още, забременява от женен, ражда син.Красавица голяма беше. Мъжът не е искал "копелето", същите думи! Тя си остава сама, дори временно го е дала детето еди къде си, за да може да работи. Детето порасна, стана красиви известен и у нас и по света. Тръгна да търси баща си. Колкото и пъти да го потърси през годините, вратата остава затворена за" копелето." Много му тежеше това, също не успя да създаде дом, разводи и деца..по целия свят. Сега само гледа имената им в надписи, няма връзка , няма истинско семейство и не успя да създаде.
Не, че винаги става така,ама...много е гадно за детето предполагам да знае, че не е искано от баща си цял живот!

# 528
  • София
С 1200 лв трима възрастни и бебе в условия на коронавирус - чудно!
И това за една година само.

# 529
Ако темата беше на 18-28 годишна, която вярва в магическото мислене и говори колко вече обича това дете и е измислила всичко - ако майка и баща й намерят втора работа или се пенсионират по-късно, ще скрепят бюджета или подобни сметки каквито се правят за сметка на деца, които дори още нямат информацията, която ние имаме? Нямаше ли всички да са съгласни, че не е тяхна работа да гледат внуци за сметка на техните пари? Като има тема за нахална снаха да изнудва свекърва си, нямаме противоречия по темата кой на кого е длъжен. Защо сега има хора, които не могат да възприемат, че 40 годишна трябва да може да гледа деца без да иска от никого нищо?

# 530
Платена медицина е 12000 лв. А икономика е 500. Има разлика нали.

# 531
Държавна поръчка медицина, не платена.

# 532
Ако твърдо е решила да задържи бебето, да слиза от розовото облаче и да почне с действия по план:
- Да каже на бащата на момичетата, че чака бебе и той трябва да поеме повече техни разходи.
- Да говори с момичетата и да им съобщи, че ще има нужда от помощ с бебето. (Ще има, ще има, не може никога да не излезе и за час без бебето.)
- Разговор с адвокат как да осъди любимия си мъж за издръжка, предвид международния елемент.

# 533
Лоре, хипотетично -
Бащата на щерките казва плащам половината семестър, няма да помагам за чужди деца.
Щерките казват ние ще си намерим работа, за да ни стигат на нас парите, ти си имаш доходи и ще си в майчинство.
Гъркът вече разбрахме какво е казал.

И какво ще прави лирическата героиня? Те са си прави.

Да не ме разберете погрешно, хич не подкрепям еднозначно аборт. Но жена в такава ситуация трябва да премисли всичко, а не да се е втренчила влюбено във витрините на точиците, майоралите и томитипитата

# 534
Щом спря да пише, най-вероятно е направила аборт. Според мен жената пусна темата, защото я болеше, искаше много детето, но знаеше, че няма как да го задържи. Просто искаше подкрепа, защото няма кой да й я даде. Направила е грешка и ще си я плати, но не трябваше да има чак такива грубости. Като е на 40 не трябва да изпитва болка и майчински чувства ли? Това е сайт за подкрепа, нали така?

# 535
Ами. Някоя мила айлейди влезе, поработи за по-автентично с повече от един пост в национален почивен ден и си пише материала в момента.

# 536
Никаква подкрепа тук няма 😁 има сметки, планове, големи размисли в черно и бяло и толкова.
Една приятелка имаше подобна авантюра миналата година, без бебе, но много влюбена остана и беше пуснала тук тема, ай айа ай леле🤣 на нищо я направиха, нищо чудно да са и същите жени дори, ама как била дърта, как той се забавлявал пък тя овцата се влюбила, ама как така дъртата чанта ще иска още любов и романтика, вместо да смята имотеки и бюджет и тн, знаете си развитието. Милата плака безутешно, четейки.
Е, само месец по-късно се намериха с летния флирт, събраха се, вече са женени. Добре че не се върза на бг мамата дето всичко знае, но бая си поплака с коментарите, помня го толкова ясно.

# 537
  • Сф
Щом спря да пише, най-вероятно е направила аборт. Според мен жената пусна темата, защото я болеше, искаше много детето, но знаеше, че няма как да го задържи. Просто искаше подкрепа, защото няма кой да й я даде. Направила е грешка и ще си я плати, но не трябваше да има чак такива грубости. Като е на 40 не трябва да изпитва болка и майчински чувства ли? Това е сайт за подкрепа, нали така?
Жената търси дискусия а и никой не я е нагрубил. Нормално е да има различни мнения. Подкрепа не значи да и се радваме и потупваме по рамото при положение, че се е оказала в небрано лозе, според нея самата. Майчински чувства в 7 ма седмица??? Айде ако обичаш дай пример с твой подкрепящ пост, защото като гледам вече и направи аборта и и реши съдбата.

# 538
Щеше да й олекне да прочете "Горката, голям мръсник тоя!"? Thinking Ако това би й било от полза, няма проблем да го кажем.

# 539
  • София
Какви са нагласите на жените и биха ли дали подкрепа?
Да, но не на всяка цена.
Да беше първо случайно дете, бих й пратила някой лев за пюрета, бих и бейбиситвала, ако няма кой.

Общи условия

Активация на акаунт