Неочаквана бременност

• 18 111
  • 631
  •   1
Отговори
# 540
Да, ако нямаше други деца, и на минимална заплата да беше, щях да кажа - давай, роди го, поне едничко да си имаш!

# 541
Щом спря да пише, най-вероятно е направила аборт. Според мен жената пусна темата, защото я болеше, искаше много детето, но знаеше, че няма как да го задържи. Просто искаше подкрепа, защото няма кой да й я даде. Направила е грешка и ще си я плати, но не трябваше да има чак такива грубости. Като е на 40 не трябва да изпитва болка и майчински чувства ли? Това е сайт за подкрепа, нали така?
Жената търси дискусия а и никой не я е нагрубил. Нормално е да има различни мнения. Подкрепа не значи да и се радваме и потупваме по рамото при положение, че се е оказала в небрано лозе, според нея самата. Майчински чувства в 7 ма седмица??? Айде ако обичаш дай пример с твой подкрепящ пост, защото като гледам вече и направи аборта и и реши съдбата.
Подкрепящи мои постове колкото искаш, но тук не съм писала, само четях да видя до къде ще се стигне. За съжаление не съм била бременна и не знам кога идва майчинското чувство. Но си мисля, че още като разбра, че съм бременна, ще обикна детето си. Личи си, че достатъчно й е мъчно на жената, за да й се казва колко е лекомислена. Мислите ли, че като й казвате, че е безотговорна и какво толкова да абортира купчина клетки ще й олекне. Не мисля, че това е начина за подкрепа.

# 542
Като си се представя сама с три деца и ме втриса. Sweat Smile А ако съм на 1200 с тия чакащи на мен деца, съвсем изпадам в уплах.
Но който е смел, да действа.

# 543
Не съм казала дали да роди или не. Аз също мисля, че ще е невъзможно и най-вероятно е направила възможно най-правилния избор вече. Но то не бяха сметки, то не беше как може така имаш две големи деца, ти си егоистка. Тая жена е дошла да прочете някоя окуражаваща дума, а всички я нападнахте. Нападнахте една беззащитна, бременна жена, без подкрепа. Явно всички тук са безгрешни. Никога не са се влюбвали, винаги са мислили рационално и прагматично. И пак питам на 40 не може да изпитва чувства и да е мъчно ли? Според мен дойде само да сподели мъката си и искаше съчувствие, което не получи.

# 544
Продължавам да не разбирам защо е приемливо човек да не си прави сметката. Аз, колкото пъти съм си позволила това нещо, толкова пъти съм съжалявала, когато дойде време за плащане.

# 545
 Никой не може да съчувства на всеки и за всичко, Джейн.

# 546
Първото изречение в първия пост на авторката е, че е изправена пред най-тежкото решение в живота си и иска да чуе какво мислим (дали ще може да се справи).

# 547
И тогава защо сме тук да си чешем езиците и клавиатурите?

# 548
Бе на 40, ако още те вее вятър на бял кон, и на коня чакаш да препуска  към теб принцът от мечтите и верно вместо да си гледаш децата и живота на зряла жена се влюбваш във всеки преминаващ, приписвайки му качества дето няма, най- вероятно веКе те пере кризата на средната възраст 🤭😂😂
Аман от ненаиграли се лели на 40 дет гонят в галоп отиващата си младост:)
Имам 2-3 наборки, силно влюбени, нещо страшно е. Да пази БоК 😅🙃🤪

После пълно с теми - Аз го обичам, обаче той не е романтичен 🙃🤭

# 549
Защото към дадена ситуация има много погледи и прочити и не всеки от тях включва съчувствие.

# 550
За какво има да съчувстваме, жертва ли е? Авторката говори за любов, как да я съжаля? Съчувствам на тинейджърките в историята и наистина не искам да станат жертва на лошите избори на майка си. Те нямат вина или контрол над ситуацията. А пък, че човек на средна възраст и след две раждания не е разбрал как стават бебета е смешно, не трагедия. Особено когато проблема е решим.

# 551
  • София
И тогава защо сме тук да си чешем езиците и клавиатурите?
За грозната истина в живота.
Не всичко е петмез и бебешко гукане.

Всяка една би ѝ казала да се оправи по- бързо, да се съвземе и да продължи напред. Всички сме го яли и сме се оправили.
Ето това е истинско женско съчувствие и подкрепа.

# 552
За мен лично няма значение възрастта, всеки има нужда от подкрепа, особено щом е тук. Дали леличка, бабичка или тинейджър.
 Какво като се е влюбила? Да голяма грешка е, че не се е предпазвала. Ама вече е факт, че е бременна.

# 553
  • София
Ти какво предлагаш на авторката да направи?

# 554
Такива грешки, когато нямаш постоянен партньор и на тази възраст, са смешни и ако нямаше невинни участници в тази комедия, нямаше да правя друго освен да се смея. И да изпреваря реплики като “ти па си ного убава” - не съм допускала секс без презерватив в живота си и грешки нямам. Не е трудно, нито изисква пари. И поне аз не я съдя, че се е влюбила, съдя я че е безотговорнa.

Също е малко странно как трябва да обяснявам, че тинейджърите са непълнолетни, зависими хора, докато леличките и бабичките, освен пълнолетни, трябва и с малко акъл и опит да разполагат.

Последна редакция: пт, 24 сеп 2021, 12:54 от handsOfTime

Общи условия

Активация на акаунт